kolven

#Fleur1997
één maand geleden
Volgen
heeyy mama’s even een vraagje, wanneer kan je beginnen met kolven en hoe kan je het het best combineren met borstvoeding geven?
Reageer
Typ hier je reactie
5 reacties
Mamvanbijna2
één maand geleden
Als je wil kolven voor je werk zou ik dit zeker al daarvoor proberen. Kolf bv een keer een voeding en geef dat met de fles.. je hebt namelijk ook heel veel kindjes die de fles weigeren als ze tot de mama gaat werken alleen bv krijgen, dat is voor de oppas niet zo leuk😅 Zelf ben ik met week 3 gestart af en toe nakolven. Dus eerst voeden en dan nog kolven. Dit in de diepvries bewaard en dan au bain marie verwarmen in het flesje.
Smeertje
één maand geleden
Volgens mij wordt er aangeraden om 4 tot 6 weken te wachten, zodat je productie goed op je kindje is afgestemd. Ik heb toen af en toe geprobeerd te kolven na de ochtendvoeding. Niet elke dag. En van wat ik kolfde maakte ik dan iets van 3 hele kleine flesjes van. Op die manier kon ze wel oefenen met de fles maar was het niet een hele voeding. Scheelde mij kolven :) het flesje ging heel goed dus heb dat echt niet meer dagelijks geoefend ofzo en ben daarna structureel gaan kolven toen ik weer ging werken.
newmommy😍
één maand geleden
Als er geen noodzaak is in de zin dat aanleggen mogelijk is dan is het advies wachten tot 4 a 6 weken, zodat je productie goed op gang is. Vanaf maximaal week 6 kan je het beste elke dag -zonder uitzondering- kolven en een fles therapeutisch geven om te zorgen dat reflexen overgaan in ervaring anders een zeer verhoogde kans op een flesweigeraar (flesinhoud zie la Leche League). Voorraad creëer je vanaf dan ook automatisch.