14 Reacties

één jaar geleden

Kolfbh en dubbele kolf bespaarde mij veel tijd. Ik nam 1 grote fles mee en 2 kleintjes. Met de kleintjes kolf ik en uiteindelijk giet ik het allemaal in de grote. De kleintjes spoel ik om en zo bleef ik doorgaan. Ik vind zelf dat als je bv combineert het dezelfde temperatuur moet hebben. Als jij het in de koelkast doet en daarna weer gaat kolven zijn de flesjes koud en je melk warm. Ik zou dat niet doen.

één jaar geleden

Wat Selina zegt, melk met verschillende temperaturen bij elkaar doen is bij mijn weten niet handig. Ik deed wel op het werk mijn kolf gewoon alleen afspoelen, thuis maakte ik hem dan weer echt goed schoon. Dan kost het op het werk amper tijd. Maar als je nu al aangeeft dat je op het werk ongeduldig gaat zijn, houdt er dan wel rekening mee dat je productie waarschijnlijk niet zo best gaat zijn.

één jaar geleden

Tijdens het kolven deed ik altijd administratie. Dus ik kon gewoon deels doorwerken. Maar dat hangt natuurlijk sterk van je werkplek af. Wat gezegd is een dubbele kolfbeha, zodat je je handen vrij hebt is ook fijn. Zorg wel dat je ontspannen bent, anders duurt het alleen maar langer.

één jaar geleden

Ik zou wel enigszins schoonmaken. Ik deed alles altijd in een andere fles en de kolfflesjes spoelde ik koud warm koud om. Het echte schoonmaken kwam thuis wel, maar dit kost misschien 2 min. De gekolfde melk maakte ik overigens altijd als eerste op en ging niet in de vriezer nu de kolfomstandigheden dan toch minder waren qua hygiëne. Zorg vooral dat je een goede plek hebt die bij voorkeur niet te ver weg is en dat je alles al zo goed als klaar hebt staan.

één jaar geleden

Persoonlijk merkte ik dat het allemaal sneller ging als ik er gewoon de tijd voor nam en geen andere dingen ging doen. Doorwerken tijdens het kolven werkte alleen maar slecht voor mijn werk productie. Ik had zelf altijd 4 flesjes mee die precies in het medela tasje met koelelement paste. Met 2x kolven redde ik het en thuis goot ik het dan over in zakjes voor in de vriezer.

één jaar geleden

Haastige spoed is zelden goed. Heel erg cliche, maar ook heel erg van toepassing voor het kolven op het werk. Als ik te veel haast wilde maken, kreeg ik geen voeding bij elkaar gekolfd en moest ik een keer extra kolven (vanwege gespannen borsten). Ik zou je dus adviseren om wel de tijd te nemen. Maar maak het jezelf ook makkelijk met een kolfBH, dubbelzijdig kolven (dat scheelt tijd en geeft vaak meer opbrengst), alleen afspoelen na het kolven en thuis helemaal schoonmaken. Ik had altijd 4 (bij 2x kolven) of 6 flesjes (in het begin bij 3x kolven) die precies in de koeltas paste. Dan hoefde ik niet over te schenken (want dat wilde ik heel precies doen zonder knoeien, maar ik had ook altijd haast en dat gaat dus niet samen🙅) Als je toch minder flesjes wil meenemen, maar niet warm met koud wil mengen, kun je ook de flessen van dezelfde kolfbeurt bij elkaar doen. Dus eerste keer kolven, melk uit links en rechts bij elkaar in de koelkast, andere flesje omspoelen, tweede keer kolven zelfde verhaal, en dan de 3e keer kolven. Dan heb je maar 4 flesjes nodig per dag.

één jaar geleden

Ik zou extra flesjes meenemen zodat je elke kolfsessie schone flesjes hebt en dan alleen de connector even afspoelen. Ik ben in totaal 30 minuten bezig en kolf niet elke voeding (laat er iets meer tijd tussen).

één jaar geleden

Ik spoelde het tussen twee koelbeurten even kort om, en dan in een schone hydrofiele doek en dan in een zakje in de koelkast. Thuis maakte ik alles goed schoon en droog. Verder denk ik: hoe meer druk je jezelf oplegt dat het kort moet hoe slechter het kolven gaat. In het begin voelde ik die druk ook een beetje maar na een tijdje dacht ik: joh ik heb hier recht op, beentjes omhoog kopje thee erbij en kon er best van genieten haha. Al met al was ik vaak een kwartiertje weg maar dat zal per persoon verschillen hoeveel tijd je nodig hebt.

één jaar geleden

Ik heb de youha kolf en vond het echt niet te doen om hem tussendoor schoon te maken. Te veel onderdelen en de membranen moeten steeds goed droog zijn om de motor niet te beschadigen. Ik zet het daarom in zijn geheel (alleen exclusief motortjes natuurlijk) in een afgesloten plastic bak in de koelkast. Alle melkrestjes in de cups blijven zo netjes gekoeld blijven dus eigenlijk net zo vers als de melk die je in flesjes opslaat. Elke avond sop- en kook ik alle onderdelen weer goed uit.

één jaar geleden

Synto neusspray, gaat de toeschietreflex lekker snel. Is wel op recept. Overigens zag ik het kolven als mijn rustmomentje tijdens het werk, heerlijk. Ben gestopt omdat ik er thuis geen zin meer in had.

één jaar geleden

Ik was altijd maximaal 15 minuten bezig. 10 minuutjes kolven. Altijd kleine flesjes van Medela die ik in de koelkast zette maar ook in een koeltasje kon bewaren. Mijn kolf maakte ik sowieso maar 1 keer per dag goed schoon. Alleen de membranen en borst schilden even omspoelen en afdrogen met een hydrofiele doek. In 2 minuten gepiept! En dan nog even heen en weer lopen.

één jaar geleden

Reactie op Ris.

Ik heb de youha kolf en vond het echt niet te doen om hem tussendoor schoon ...
Ik heb ook een youha en vandaar dat ik dus niet zo zin heb om alles schoon te maken. Je hebt verder geen problemen gehad met de melk? Zoals je het omschrijft zou ik het ook aanpakken. Verder start ik bij een nieuwe baan na mijn verlof. Ik heb er zelf geen problemen mee om door te werken tijdens het kolven maar ik weet niet of mijn nieuwe collega's op de kamer dat zo leuk vinden. In de kolfruimte kan ik niet werken. Ik heb trouwens gewoon verteld tijdens de sollicitatie dat ik mogelijk wilde gaan kolven na verlof. Ze deden er niet moeilijk over. Dat ongeduldige is echt mijn eigen issue.

één jaar geleden

Reactie op Maart33

Ik heb ook een youha en vandaar dat ik dus niet zo zin heb om alles schoon ...

één jaar geleden

Reactie op Ris.

Gaat prima! En tip: hier passen precies twee kolfsets in: https://www.hem ...
Ik werk trouwens ook door, maar heb wel een eigen kamer op mijn werk. Ik hang een niet storen briefje op de deur. Niet omdat ik dat zelf nou zo belangrijk vind maar sommige collega’s voelen zich ontzettend bezwaard als ze binnen komen vallen, ondanks dat ik er zelf chill over doe 🤷🏻‍♀️ ik telefoneer overigens wel tijdens het kolven. Lekker met dat gebrom op de achtergrond 😂