64 Reacties

6 maanden geleden

Naar mijn mening heb je zeker een kruik nodig de eerste dagen (in ons geval weken). Alles even lekker voorverwarmen want alles kost je kindje al zo enorm veel energie.

6 maanden geleden

Hier in België gebruikt inderdaad niemand dat (voor zover ik weet). En ik ken persoonlijk niemand waarbij het kindje zich totaal niet warm kon houden. Wel natuurlijk goed temperaturen en opvolgen en meteen actie ondernemen indien nodig. Wel is het zo dat we hier bijna allemaal en ook langer in het ziekenhuis blijven na de geboorte.

6 maanden geleden

Hier was het wel echt nodig. Als je dan geen kruik doet, gaat de baby zijn energie steken in op temperatuur blijven ipv aankomen in gewicht. Dan wordt ie ook nog moe en drinkt ie ook nog minder. En beland je in een vicieuze cirkel

6 maanden geleden

Hier was het niet nodig. Ondanks dysmatuur en dus laag geboortegewicht kon hij zichzelf prima op temperatuur houden. Hij is ook niet afgevallen.

6 maanden geleden

Ik kom uit nederland en mijn dochter kon haar temperatuur in het ziekenhuis houden, alhoewel ze daar ook kruiken gebruikten. Maar thuis hadden we absoluut niet zonder gekunt, terwijl er een hittegolf was. Hoe we dat dan in België hadden moeten doen geen idee. Ik zou er niet op bezuinigen in ieder geval

6 maanden geleden

Ik kom uit nederland en mijn dochter kon haar temperatuur in het ziekenhuis ...
Hittegolf of niets zegt niets. Hier was het 22 graden buiten. Maar geen kruik nodig gehad. Bij mijn tantezeggertje was het in januari een gevoelstemperatuur van -20 buiten.(Paar jaar geleden) Maar hadden geen kruiken nodig. Toen ik zelf baby was, was het prima weer in oktober maar moest elke 3 uur een nieuwe kruik snachts.

6 maanden geleden

koop eentje voor de zekerheid mocht het nodig zijn dan heb je het jn huis wij hadden het nodig de eerste 4 weken

6 maanden geleden

De intaker van het kraambureau gaat je voorlichten dat er een kruik in huis moet zijn in de kraamweek.

6 maanden geleden

Per land zullen de richtlijnen anders zijn. Hier wel nodig, zoon kon zich wel warm houden, maar groeide niet voldoende. Met behulp van een kruik kon hij zijn energie daarvoor gebruiken ipv voor het zelf warm blijven.

VRIEND

6 maanden geleden

Nooit gebruikt.Toen nze premature dochter naar huis mocht in winter (35 wk en 2 wk ziekenhuis)kon ze dit voldoende. Verschilt per kindje. Zou ze persoonlijk wel in huis halen voor zekerheid. Of je dit nier en kans dat je met spoed nog even moet kopen.

6 maanden geleden

Zelf nog geen kindje hier. Maar ik heb geen weet dat dit hier veel gebruikt wordt. Mijn zus had in ieder geval geen. Ik bracht het eens op bij mama om te vragen of dit vroeger gebruikt werd (omdat ik er ook voor het eerst over hoorde op dit forun) en ze viel totaal uit de lucht wat dit dan zou zijn. Ze heeft 2 kinderen waarvaan één 9 weken te vroeg werd geboren. Of het echt nodig is of niet weet ik niet, maar zal vast wel fijner zijn voor de baby. En inderdaad, hier blijven we sowieso langer in het ziekenhuis, geen idee of dit dan ook weer verschil maakt met thuis een kruik nodig hebben.

6 maanden geleden

Met 36 weken geboren, eerste weken echt kruiken nodig gehad! K*t dingen trouwens, stond je ‘‘s nachts weer in de keuken om dat ding te verversen 🫣.

6 maanden geleden

Mijn zoontje is geboren met 41+3 weken en echt kruiken nodig gehad. Hij viel al vrij veel af, dus had niet de luxe om nog extra energie te “verspillen” aan zichzelf warm houden. Kruiken de hele kraamweek gebruikt dacht ik en daarna ook nog wel eens. Dus wij hadden echt niet zonder gekund.

6 maanden geleden

Nee in België wordt dat niet gedaan. Niet nodig gehad ook. Kindje van 31 januari. Wel goed temperatuur bijgehouden en kledij/ mutsje aanpassen indien nodig is hier het advies

6 maanden geleden

Reactie op Schaakmeisje

Hier in België gebruikt inderdaad niemand dat (voor zover ik weet). En ik k ...
Uit interesse: welke actie volgt er dan in België als het kindje niet warm genoeg is? In Nederland ga je dan externe warmte toevoegen (kruik of buidelen). @TS: waarschijnlijk wil je kraamzorg wel dat ze in huis zijn. Ik zou ze voor de zekerheid lenen van familie of vrienden. :)

6 maanden geleden

Hier in de kraamweek en later echt wel nodig gehad voor onze dochter vorig jaar. Maar haar temperatuur daalde echt nog (te) snel, dat ze soms opeens een temp had van 35 graden. Ik zou er gewoon minimaal 1 kopen (eventueel tweedehands) voor alle zekerheid. Maar de snelste manier om je kindje op te warmen, mocht het echt nodig zijn, is gratis: gewoon lekker huid op huid

6 maanden geleden

Dec geboren met 37 weken. Echt eerste 4 weken elke keer 2 kruiken gehad.

6 maanden geleden

Onze baby is maar 1 dag te vroeg geboren, had een prima gemiddeld gewicht maar had toch moeite met zichzelf warm houden. Waar het aan ligt, geen idee. Wel grappig dat ze in België nooit gebruikt worden, nooit zo over nagedacht

6 maanden geleden

Uit interesse: welke actie volgt er dan in België als het kindje niet warm ...
Vanaf dat de temperatuur onder de 36,5 is: inderdaad buidelen. Hebben hier 2 kinderen en bij 1 kindje hebben we dat een keer of 3 moeten doen. Bij het andere nooit nodig geweest. Je blijft hier wel enkele dagen in het ziekenhuis en daar hangt een warmtelamp boven het verschoningskussen. Dus de eerste dagen als je je kindje uitkleedt is er op dat moment wel even externe warmte.

6 maanden geleden

Wij hebben wel een kruik nodig gehad. Ons zoontje kon zich niet warm houden en had vaak een temp onder de 36,5 graden.