29 Reacties

3 jaar geleden

Laat hem kennismaken met de 'dunstan babytaal'. Zo kan hij de verschillende geluidjes leren kennen en herkennen wanneer ze last heeft van ongemak/krampjes i.p.v. honger. Via youtube zijn veel voorbeelden hierover te vinden die hem kunnen helpen

3 jaar geleden

Misschien heeft ze koemelk allergie..

3 jaar geleden

Herkenbaar hoor alleen liet ik het niet toe! Elke keer als de kleine in het alleen al gegon met jammeren gaf mn man de kleine al aan mij en zei dan: hier leg maar aan hij heeft honger. Ik zei dan vaak hij heeft niet alleen maar honger, probeer eerst even wat andere dingetjes zoals de luier verschonen of troosten ivm kraampjes idd. Na een tijdje kreeg hij het eindelijk door en nu ziet hij vaak ook wel wat de kleine nodig heeft en zoniet vraagt hij mij wat ik denk dat hij wil.

3 jaar geleden

Herkenbaar hoor alleen liet ik het niet toe! Elke keer als de kleine in het ...
Nou bij mij luistert hij gewoon niet en gaat toch melk maken nadat ze borstvoeding heeft gehad en afgekolfde melk heeft gehad. En zie dat ze last heeft van krampjes of wat dan ook maar geen honger.

3 jaar geleden

Dus ze krijgt dan borstvoeding, afgekolfde melk en ook nog kunstvoeding? Er zit een kans in dat ze veel te veel krijgt en daarom spuugt en kreunt. Hoeveel weegt ze? En hoeveel ml krijgt ze al aan afgekolfde melk en kunstvoeding per dag?

3 jaar geleden

Reactie op Maeve.

Dus ze krijgt dan borstvoeding, afgekolfde melk en ook nog kunstvoeding? Er ...
We moeten bijvoeden als ze niet goed drinkt aan de borst.

3 jaar geleden

Wat lastig.. als het krampjes zijn kan het door bijvoeden juist erger worden.. Kan je dit waar je man niet bijzit voorleggen aan de verloskundige dat hij het ook daadwerkelijk hoort van iemand anders dan jou? Soms werkt dat nog wel eens bij mannen 🙈

3 jaar geleden

Wat lastig.. als het krampjes zijn kan het door bijvoeden juist erger worde ...
Dat heb ik gedaan. Ik had de verloskundige gebeld en ze zei precies hetzelfde was ik vertelde. En nog blijft hij het doen en gelooft hij het niet. Nu zegt hij zelfs dat ik moet weten hoeveel melk ze drinkt als ik borstvoeding geef. Hoe moet ik dat weten. Alsof er een meter in mijn borst zit dat ik kan zien hoeveel melk ze drinkt. Echt ik wordt helemaal gek van hem. Ik zit al in een dip en dan doet hij ook nog zo😭 Goed voor onze relatie. Hij geeft mij alleen maar de schuld.

3 jaar geleden

Wat vervelend zo.. ik herken je verhaal. Mijn man had en heeft nog steeds de neiging eten in onze dochter te stoppen als ze huilt of ontevreden lijkt. Volgens mij komt dat omdat mannen geneigd zijn alles direct op te willen lossen en hebben het gevoel dat ze falen als hun kind huilt. Onze dochter ging in de eerste week ook alleen maar meer huilen als ze meer melk kreeg. Gelukkig gaf de kraamzorg en de verloskundige aan dat ze juist meer krampjes krijgen als je er maar melk in blijft stoppen. Dit kan het kleine buikje helemaal niet aan en gaat nog meer pijn doen. Mss kan je je man verzoeken om zelf met de verloskundige te bellen hierover en dat hij het hoort van een ‘expert’. Maar het klinkt of hij erg eigenwijs is... Ik ga bij mijn man op m’n strepen staan af en toe. Gaat ook niet altijd makkelijk maar naar 10 maanden heb ik het een beetje onder controle. Maar ik word ook wel eens boos als ik een hele dag voor haar heeft gezorgd en hij bij thuiskomst het binnen 5 minuten weer eens beter weet. Lastig want dat werkt niet in elke relatie. Succes, hopelijk krijg je hem zo ver wat meer naar je moederinstinct te luisteren want dat heb je echt in je. Wat jij doet is goed!

3 jaar geleden

Misschien een controle ding vanuit hem? Door de bv weet hij niet wat de baby krijgt... bang dat ze toch te weinig krijgt.. Infacol al geprobeerd? Hij wil waarschijnlijk gewoon iets kunnen doen. Lastig is het zeker wij moeders hebben veel meer geduld.

3 jaar geleden

Reactie op Ons_Wondertje_Bowie

We moeten bijvoeden als ze niet goed drinkt aan de borst.
Die krampjes kunnen echt hels zijn.. zo zielig! Snap dat je man iets wil doen, alleen ik denk dat het hierdoor erger wordt.. lees dat hij gaat bijvoeden dan en kunstvoeding is nog belastender voor de darmpjes en beschadigd ook nog eens het beschermende laagje wat moedermelk over de darmen legt. Wat wel pijnstillend werkt is zuigen (dus speentje geven.. idd nog weer meer melk kan uit mijn ervaring meer klachten geven, al legde ik soms mn kindje nog even aan, aan een legere borst) en op de zijkant buik tegen buik dragen en rondlopen. Ik vrees dat jullie echt nog een paar weken flink moeten doorbijten. Het is zo zielig... alleen bijna alle kindjes hebben dit. Sommige mensen zeggen dat het ook prikkelverwerking is van de dag wat zich uit in de darmpjes (Net zoals dat wij wel eens buikpijn kunnen hebben van spanning is het bij die kleintjes nog gevoeliger en onrijper) dus mogelijk kun je hier overdag ook nog naar kijken veel rust te nemen met je kindje? Veel succes.. en praat er nog eens over met hem op een ander moment. Jullie behoefte is hetzelde: zorgen dat jullie kindje geen pijn of ongemak heeft. Alleen in die eerste hectische maanden kan je elkaar door alle slaapgebrek soms een beetje kwijt raken. Komt echt weer goed!!

3 jaar geleden

Reactie op Ons_Wondertje_Bowie

We moeten bijvoeden als ze niet goed drinkt aan de borst.
Vind je man het niet gewoon lastig dat hij de controle niet heeft over de voeding die je dochter binnen krijgt? Dat hij bang is dat ze te weinig krijgt? En dat maakt hem onzeker? Is het dan misschien een optie om alleen afgekolfde melk te geven zodat jullie (hij eigenlijk) weten wat ze binnen krijgt. Dan neemt misschien de onzekerheid af bij je man. Ik weet ook niet of ze al een beetje ritme heeft. Van bijv. Om de 3 uur voeding. Als je het allemaal bijhoudt dan kun je zien dat ze al een uur geleden de juiste hoeveelheid op heeft. Ik wist zelf ook niet welk huiltje honger, kramp of liefde was. Maar omdat mijn zoontje in een ritme zat (eerst om de 3 uur en later om de 4 uur) betreft voeding. Wist ik wanneer het geen honger kon zijn. Dan bleef alleen de optie knuffelen of krampjes over. Het is waarschijnlijk allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Ik hoop dat jullie er snel samen uitkomen. Ik denk niet dat je man dit doet om je te 'pesten' hij wil het beste voor jullie dochtertje maar weet zelf niet hoe.

3 jaar geleden

Misschien een controle ding vanuit hem? Door de bv weet hij niet wat de ba ...
Dat moeders meer geduld hebben ben ik het niet mee eens. Mijn man heeft het meer hoor en zeker als ik al de hele dag bezig was met de baby 😅

3 jaar geleden

Misschien zouden jullie een middenweg kunnen afspreken? Ik geef volledig bv en hier krijgen ze regelmatig een troosttiet, ook met krampjes. het kan twee kanten op werken. Als ze door blijft drinken, ook al heeft ze genoeg, kan ze er last van krijgen. Zeker icm een flesje heb je hier kans op. Maar veel kleine voedingen kan ook goed werken tegen krampjes, het zuigen kalmeert en mijn baby's bleken wel vaak na 1,5 a 2 uur alweer honger te hebben, zeker in de avond. Achteraf heb ik mijn oudste waarschijnlijk vaak met honger laten zitten onder het mom van krampjes, oeps. Er zijn veel culturen waarbij de baby mij elke kik wordt aangelegd en dit heb ik met de tweeling ook wel een beetje gedaan. Werkte heel erg goed. Dus ik kan je man ook wel een beetje begrijpen. Misschien heeft hij ook het gevoel dat hij minder kan betekenen, omdat hij die o zo comfortabele borst niet kan geven. Als ik jou was zou ik een middenweg zoeken. Bijvoorbeeld afspreken: geen extra flesjes tussendoor, alleen borst. Flesjes alleen op bepaalde momenten. Een uur na de voeding niets extra's geven. Alleen extra melk geven als ze de fopspeen of pink niet accepteert (of een ander teken dat het toch echt honger is). Dat soort afspraken. Tenslotte moeten jullie samen beslissen wat het beste is voor haar. Allebei stellig overtuigd zijn van je eigen mening, helpt niemand.

3 jaar geleden

Vind je man het niet gewoon lastig dat hij de controle niet heeft over de v ...
Nee hij doet het zeker niet om te pesten. Maar wat meer steun en respect mag wel. Ik ben de hele dag bezig met voeden en kolven. Ik vergeet zelfs om voor mijzelf te zorgen. Ik zorg dat ik altijd een flesje hen staan met afgekolfde melk. Maar mijn borstvoeding is nog niet goed genoeg dat er genoeg melk uitkomt. Het gaat wel steeds beter maar het is nog niet genoeg. Dus ik moet wel eerst de borst dan afgekolfde melk geven. En als dat niet genoeg is wat kunstvoeding. Ze komt om de 3 ongeveer soms een uurtje later. Ik snap wel dat het voor mijn man ook moeilijk is. Het ons eerste kindje. Maar ik heb tot nu nog geen 1x kunnen rusten ook niet even in de middag omdat mijn hoofd dan zo vol is dat het niet lukt. Hij kan altijd wel even liggen. Maar dat doet hij niet. Maar wel zeggen dat hij zo moe is. Ik ben ook nog aan het herstellen van de knip. En doordat ik zo veel doe doet wond ook steeds pijn.

3 jaar geleden

Reactie op Ons_Wondertje_Bowie

Dat heb ik gedaan. Ik had de verloskundige gebeld en ze zei precies hetzelf ...
Ik zou een lactatiedeskundige inschakelen zodaf de kunstvoeding weg kan vallen. En bij dat gesprek je man laten zitten en dan het dilemma van melk en huilen voorleggen.

3 jaar geleden

Reactie op Mndy1989

Laat hem kennismaken met de 'dunstan babytaal'. Zo kan hij de verschillende ...
Dit heeft ons zo erg geholpen! Onze kraamverzorgster kwam er mee. Iedereen zou het moeten zien.

3 jaar geleden

Heb je al eens contact gehad met een lactatiekundige over jouw productie? Mijns inziens is het beter om dan juist alleen maar aan de borst te voeden. Als je flessen gekolfte melk en kunstvoeding gaat geven dan stimuleer je je borsten ook niet genoeg om die productie echt omhoog te krijgen. Persoonlijk zou ik ook echt niet alle voedingen van gekolfte melk in een fles gaan geven, zoals hier door iemand werd voorgesteld, alleen maar om jouw vriend te laten zien hoeveel de baby binnen krijgt. Haal je jezelf nog meer gedoe op de hals en de voedingen aan de borst zijn altijd meer dan dat je zou kolven dus dat geeft dan ook wel een beetje een vertekend beeld. Ik zou dus even contact zoeken met een goede lactatiekundige.. ik hoop dat jullie er samen uitkomen!

3 jaar geleden

Reactie op Ons_Wondertje_Bowie

Nee hij doet het zeker niet om te pesten. Maar wat meer steun en respect ma ...
Pfff wat zijn jullie er druk mee zeg! Wat vervelend voor je dochtertje maar ook voor jullie. Hopelijk komt het gauw goed en heb je misschien wat aan de tips. Voor mijn gevoel heeft de kz jullie ook een beetje aan jullie lot overgelaten met dat voeden. Aan jullie inzet ligt het in ieder geval niet! Succes ermee

VRIEND

3 jaar geleden

Als ik het goed begrijp geef je borstvoeding? Dan zou ik even stoppen met kolven (tenzij je er echt een reden voor hebt) en gewoon echt aanleggen. Je kindje is nog jong en moet eigenlijk nog de voeding afstemmen aan je borst. Dat is nu nog niet op elkaar afgestemd. Via het cb kun je de lactatiekundige contacten (is gratis). Ik heb zelf fijn contact met haar als ik vragen heb. Ook heeft ze geholpen bij het afbouwen van tepelhoedje in het begin. Je kunt dat zo vaak aanleggen als jij wilt, ze drinkt alleen wat ze nodig heeft. Reflux en krampjes hebben helaas alle baby’s in meer of mindere mate. Bij krampjes vond mijn dochter het soms fijn aan de borst omdat naast bv het ook troost biedt, flesje is puur voeding. Daarnaast werkt bv laxerend. Ze was meestal blij als het eruit was😅.