33 reacties

één maand geleden

Als alleenstaande moeder hou ik het inderdaad al twee jaar vol. Zodra je kindje geboren bent, dan ben je in eens moeder en is het net of je kindje er nooit, niet geweest is. Jij kan dat ook!

één maand geleden

Hi, mijn man is voor zijn werk regelmatig een week weg. De eerste keer was toen ons meisje 5 weken oud was. Ik zag er heel erg tegenop maar het is super goed gegaan. Tegen de tijd dat je kindje 4 maanden oud is heb je echt al je eigen routines ontwikkeld en is het waarschijnlijk niet meer zo spannend. Je kan dit 😘

één maand geleden

na 4 maanden heb je wel wat ritme gevonden hoor en een weekje is wel te overzien.. zou saar nu nog noet zoveel zorgen om maken

één maand geleden

Dit kun jij ❤️ Gelukkig is het maar een week. Je zult zien dat het je goed af zal gaan. Heb je vriendinnen in de buurt wonen of dat ook niet?

één maand geleden

Ik denk dat je dit pas dan kan besluiten. Toen mijn partner weer naar het werk ging vond ik het heel heftig om het opeens allemaal alleen te moeten doen. (Na weken alles samen te doen). Daar moest ik echt een weg in zoeken. En dat was maar 9 uur per dag, avonds was hij er gewoon. Gedurende de tijd, vond ik het steeds makkelijker. Als je me dit een maand na de bevalling dus gevraagd had, had ik nee gezegd. Als je me het nu zou vragen (hij is 6 maanden), zou ik zeggen ga maar.

één maand geleden

Tegen die tijd heb je echt meer ritme en je eigen routine ontwikkeld. Snap dat je dat nu nog niet kan voorstellen maar ik zou je niet te druk om maken, gaat echt goed komen!

één maand geleden

Bedankt voor de reacties! Dat geeft vertrouwen :) Helaas heb ik niemand in de buurt wonen die ik even zou kunnen vragen om te helpen als het nodig is, misschien met een boodschap doen of de hond uitlaten maar niet met de baby. Er zijn natuurlijk wel mensen die wat verder wonen en ik alsnog zou kunnen vragen om een paar uurtjes ‘op te passen’ terwijl ik thuis ben, ik moet namelijk wel 24 werkuren maken verspreid over die week en we hebben nog geen opvang in de zomer.

één maand geleden

Vier maanden dan heb je al zo’n routine er in, dat gaat zeker lukken! Dan maar een weekje het huishouden wat laten versloffen, boodschappen vooraf doen of via bezorgservice. Hier gaat vriend op skivakantie als baby 6 weken is, dan ben ik alleen met peuter en baby. Gelukkig mn ouders als backup, want ik heb zeker nog geen routine met twee kinderen in mn eentje 🙈

één maand geleden

Mijn man ging toen mijn dochter 5 maanden was 6 weken weg voor zijn werk. Ik keek er tegen op, voornamelijk omdat we ook een hond hebben die een paar keer per dag uit moet. Maar het vloog gelukkig voorbij. En gelukkig was het maar eenmalig 😅 Maar dat lukt jou ook gewoon natuurlijk!

één maand geleden

Reactie op JohannaLinda

Bedankt voor de reacties! Dat geeft vertrouwen :) Helaas heb ik niemand in ...
Dat je geen opvang hebt is zeker wel lastig! Ik zou kijken of je in de buurt een fijne oppas voor je werkdagen kunt vinden die je later ook incidenteel nog kan inzetten als jullie keertje op pad willen samen! Zou lekker zorgen dat je je boodschappen in huis hebt voor je man vertrekt, makkelijke maaltijden maken of bestellen!

één maand geleden

Oh ik sta er duidelijk anders in😂 Bij ons waren de eerste 2 maanden echt een eitje. Als mn man in de tijd was weggegaan had ik het helemaal prima gevonden. In de 3e en 4e maand was het hier juist heel pittig. Kleine was toen zoveel aan het ontwikkelen dat hij helemaal geen ritme meer had en hij slaapjes van 10 a 20 minuten en huilde soms echt 13 uur op een dag. Man werkte en ik heb echt die 2 maanden héél veel extra hulp nodig gehad en gelukkig dat we heel dichtbij mijn familie wonen. Ik zou zelf dus bij een tweede zeggen dat mijn man niks mag plannen van verre reizen als ik nog zwanger ben. Pas na de bevalling zien we wel verder😅

één maand geleden

Ik heb toevallig net deze situatie gehad. Ik ben bij mijn moeder gaan logeren omdat ik een week wel erg lang vond. Achteraf gezien denk ik dat het alleen ook wel gekund had. Moet wel zeggen dat ik nog niet aan het werk ben maar dus ook geen kinderopvang heb. Blijft je baby die week thuis? Dan zou ik niet te veel productiviteit verwachten in die week. Het hangt ook erg af van hoe goed jullie kindje dan slaapt en dat weet je nog niet. Als hij/zij naar kinderdagverblijf gaat, dan maakt dat het natuurlijk makkelijker. Er zijn volgens mij twee dingen om rekening mee te houden: 1) praktische dingen. Hoe/wanneer ga je even douchen, boodschappen doen, koken, etc? 2) gezelligheid. Een baby van vier maanden is enorm schattig en houdt je ook echt wel bezig maar je gaat er geen goed gesprek mee voeren. Als je die twee dingen een beetje kunt ondervangen, dan kom je een heel eind. Als je kindje naar kdv gaat zou ik me er niet te veel zorgen over maken. Als dat niet zo is, zou ik een vriendin vragen om 2 of 3x te komen eten en meteen even te koken of op de baby te letten terwijl jij kookt.

één maand geleden

Reactie op L1310

Ik heb toevallig net deze situatie gehad. Ik ben bij mijn moeder gaan loger ...
Ik vond een week overigens vooral lang qua aanspraak. Praktisch gezien was een week prima gelukt. Maar een week geen andere volwassene zien vond ik te lang 😅

één maand geleden

Eke baby is anders, dus het is lastig te zeggen. Maar bij mijn dochter het was het het zwaarst toen ze vier maanden was, de vier maanden slaapregressie heeft er echt ingehakt. Vanaf 6 maanden zat er weer wat ritme in en was het slapen geen ramp meer. Dus in mijn situatie zou ik mijn man vragen een ander congres uit te zoeken. En nog een bedenking: wil je man wel een week weg zijn van de baby? Kan me ook voorstellen dat hij het tzt helemaal niet leuk vindt om hem/haar een week niet te zien!

één maand geleden

Ik denk dat je je tegen die tijd prima kan redden. Het zal zwaar zijn maar als je dingen goed voorbereid, bijv dat je eten in de vriezer hebt en het huis niet hoeft schoon te maken die week dat het te doen is. Mijn man is boer en szomers dag en nacht aan het werk, dan kan ik niks van hem verwachten qua hulp. En ik heb het ook gered een paar maanden lang. Als je kindje dan naar de opvang gaat, misschien is het dan handig om 1 van de werkdagen vrij te nemen (ouderschapsverlof?) zodat je kan opladen zonder kind. Mijn dochter ging 1 dag in de week naar oma en dat had ik wel echt nodig, een beetje tijd voor mezelf. Een week is echt nog wel te overzien, dat ga je redden!

één maand geleden

Ik heb er vanaf 3 weken na de bevalling (12 augustus) tot afgelopen woensdag alleen voor gestaan in verband met een uitzending van mijn partner. Is allemaal goed gegaan! En is beter te doen dan je verwacht. Ik zag er ook ontzettend tegenop, maar ben er zelf sterker uitgekomen. Niet te druk maken. Tegen die tijd zit je ook wel in een ritme. Het komt allemaal goed. Geen zorgen

één maand geleden

Mijn partner werkt bij defensie en slaapt van maandag tot vrijdag op de kazerne. 6 januari ben ik bevallen en afgelopen maandag begon zijn eerste werkweek weer. Ik keek er echt ontzettend tegen op om 5 dagen/nachten helemaal alleen te moeten doen. Ik heb ook weinig familie en vrienden hier dus voelde me erg alleen. Het was pittig (vooral de nachten) maar het is me echt ontzettend mee gevallen verder. Je bent sterker dan je denkt en het gaat vast helemaal goed komen!

één maand geleden

Ja hoor! Kan makkelijk! Ons kindje is nu 2,5 maand en doe praktisch alles alleen. Omdat we nog een peuter hebben. Mijn man en ik slapen apart en hij doet de ochtenden met onze peuter. Ik doe 99% van de zorg voor onze dochter en alle nachten alleen. Kan heel makkelijk. Ik zou zeggen doen!

één maand geleden

Toen ons kind 4 maanden was, is mijn man een kleine week met zijn vader en broer op ski vakantie gegaan. Hoewel ik er een beetje tegenop zag, is het hartstikke goed gegaan! Je hebt tegen die echt echt al wel een routine ontwikkeld, dat maakt het wat makkelijker. Het was natuurlijk wel wat vermoeiender, je moet immers álles in je eentje doen, maar wat mij betreft goed te doen als je je er op instelt! Ik hoefde toen alleen nog niet te werken, dat scheelt wel denk ik.

één maand geleden

Hier ook een alleenstaande mama van een 3mnd oud dochtertje.. Ik heb veel mensen die hulp bieden, maar daar nog weinig/geen gebruik van gemaakt. Het is mij allemaal juist heel erg meegevallen. Een week gaat je echt wel lukken, komt goed!