8 Reacties

2 jaar geleden

Wij zijn met 1.5 jaar over gegaan op peuterbed. Ik vond de 1 persoonsbedden erg groot. Vooral omdat hij graag in het hoekje ligt 😅 Ook hebben wij nu meer ruimte op de kamer om te spelen. Ik vind het wel fijn dat hij boven de ruimte heeft om te spelen als ik bezig ben met de baby. Wel een peuterbed gekocht wat voor een meisje en jongen kan 😊 Junior bed ook nog naar gekeken. Maar qua beddengoed heel lastig om leuke dekbedovertrekken enzo te vinden, voor een leuke prijs. Voor peuterbeddengoed kan je gewoon terecht bij de Hema.

2 jaar geleden

Wij zijn met 1.5 jaar over gegaan op peuterbed. Ik vond de 1 persoonsbedden ...
Hier sluit ik me bij aan. Wij hebben een bed van 160 bij 80. Wat groter dan je standaard peuterbed maar wel kleiner dan een eenpersoonsbed. Zo houdt je ruimte over om te spelen en kunnen wij er alsnog bij liggen als ze is een keer bang is ofzo.

2 jaar geleden

Wij hebben voor onze zoon een 120 bij 200 genomen toen de 2e kwam. Hij was toen 2,5. Eerst een tijdje nog met het ledikant op z'n kamer erbij. Zodat hij kon kiezen in welk bed hij wou slapen. We hadden al wel een tijdje 1 zijkant van het ledikant afgehaald zodat hij kon wennen aan een 'open' bed. Dus dat ging eigenlijk meteen goed. Hij is er nooit uitgevallen. Hij heeft een grote kamer dus nog ruimte genoeg om te spelen. En vond het zelf wel fijn dat er 1 van ons 2 er makkelijk bij kan liggen mocht er wat zijn.

2 jaar geleden

Wij hebben na het ledikant gewoon meteen een 1 persoonsbed gekocht. Gaat prima. Ziet er wel grappig uit, zo'n klein mannetje in zo'n groot bed. Maar hij heeft ook een hele grote slaapkamer. Dus het is ook niet dat het in de weg staat ofzo. Ging ook meteen goed met slapen. (Wel zo'n uitvalbeveiliging hekje hebben we op het bed)

2 jaar geleden

Onze zoon staat niet echt open voor nieuwe dingen. Sommige kindjes vinden een groter bed stoer en willen het zelf graag, maar daar heeft die van ons geen last van haha. Hij moest vanwege de baby naar een nieuwe kamer, dat wilde hij eigenlijk ook niet. Voor hem leek het ons dan beter om wel zijn vertrouwde bedje te houden. Er komt vanzelf wel een moment dat hij een groter bed wilde. We hebben geen haast :)

2 jaar geleden

Is hij klaar voor een groot bed? Er verandert al zo veel met een broertje/zusje er bij, ik zou terughoudend zijn met “zijn” bed aan de nieuwe baby geven. Mijn voorkeur is een tweede ledikant voor de baby te kopen zodat er verder geen grote dingen voor hem veranderen tot alles weer gewend is.

2 jaar geleden

Wij hadden vanaf de geboorte al een meegroeibed van 60x120. Eerst zijkant eruit en daarna omgebouwd tot een 1 persoonsbed. Zoontje ligt pas toen hij ruim 3,5jaar was in een groot bed. Voor onze jongste hetzelfde meegroei bed gekocht.

2 jaar geleden

Wij hebben toen de tweede op komst was een peuterbedje gekocht voor de eerste. Vooral omdat ik mijn kleine mannetje nog niet in een groot bed kon voorstellen. 😆 Nu de derde op komst is, krijgt de oudste een eenpersoonsbed en de tweede het peuterbed en de derde gaat in het ledikant. Ben blij dat we dit toen zo gedaan hebben en nu kunnen doorschuiven. :)