8 Reacties

één jaar geleden

Dit hadden wij ook hoor. Rond 10 maanden kon ie steeds meer zelfstandig zitten. Ook het omrollen heeft heel lang geduurd. En ineens ging het heel snel. Ging ie zomaar kruipen en nu trekt ie zich overal aan op en zet al kleine pasjes. Ook los staan gaat al best goed. Het kan in 1 keer heel snel gaan haha. Vooral je eigen er niet te druk om maken. Ieder kindje leert op zijn eigen tempo

één jaar geleden

Onze meid is 9 maanden en een beetje en zit ook nog niet. Idd wel tijgeren en soms op d'r knietjes, maar het lukt haar niet om zichzelf goed rechtop te houden. Ze zit trouwens wel prima in de kinderstoel. Ik denk omdat ze daar een voetsteunen heeft. Herken je dit? Soms denk ik dat het misschien komt omdat ze best lang en smal is. Meer balans nodig of zo? Haha misschien een vreemde beredenering. 😬

één jaar geleden

Onze dochter is een week jonger dan jouw zoon, en kan net een week zelfstandig zitten. Hoezo 'laat'? Ieder op z'n tijd, toch? Ze kon eerder kruipen, optrekken, stapjes zetten dan zitten.

één jaar geleden

Valt wel mee toch? Is fysio echt al nodig ? Gemiddelde is 9 maanden...gemiddeld, dat kan dus ook eerder of later zijn

één jaar geleden

Grappig, want van de meeste fysios mag je dus echt niet in zithouding neerzetten. Zou me met deze leeftijd echt nog geen zorgen maken, soms doen ze een hele andere volgorde.

één jaar geleden

Onze dochter is bijna 13 maanden en zit nu zelfstandig net een week. Er is niks mis met haar. Geloof ik als je baby nog niet zit rond de 16 maanden en niet de eerste stapjes heeft gezet rond de 18 maanden word er onderzocht of dat een reden heeft. Wij kennen ook een baby van 12 maanden die al wel stond maar nog niet zat. Kortom maak je minimaal een half jaar nog niet druk.

één jaar geleden

Hier kon ze net rond haar eerste verjaardag zelfstandig in zithouding komen. Dat is niet laat, gewoon gemiddeld.

één jaar geleden

Met 13 maand ging die van mij zelfstandig zitten. Weinig aan geoefend. De kinderfysio vond het ook niet nodig. Tip van de fysio was vooral veel laten spelen op de rug.