30 Reacties

één jaar geleden

Is je baby gecorrigeerd pas 11 weken? Persoonlijk zou ik dan echt nog niet starten met oefenhapjes, dan zijn de darmen nog helemaal niet rijp. Andere voeding misschien omdat hij blijkbaar veel honger heefr!

één jaar geleden

Dat zou natuurlijk kunnen. Vanaf 4 maand beginnen de meeste fruithapjes. Zo ver is jullie baby ook al bijna. Je zou ook nog 2 weekjes kunnen wachten als je dat fijner vind maar de ene baby is er sneller klaar voor als de ander.

één jaar geleden

Reactie op Banjer

Is je baby gecorrigeerd pas 11 weken? Persoonlijk zou ik dan echt nog niet ...
Gecorrigeerd inderdaad 11 weken, loopt wel voor in de ontwikkeling en groei

één jaar geleden

Je kunt ook aab je kindje zien of hij er klaar voor is: volgt ie jullie handen met eten? Probeeert ie in jullie eren te happen? Dan wjl hjj misschien wel wat meer eten hebben ja. Maaf volgens de berekening kg×150ml zit hij er maar 50ml boven. Volgens mij is 1000 de max, maar die van ons kregen ook meer... grote kindjes kunnen ook grote honger hebben. Als ef veel allergien in de familie zitten, zou ik nog even wachten.

één jaar geleden

De liter regel is achterhaald. Je kindje doet het hier goed op dus waarom iets veranderen? Je kindje is fysiek nog niet toe aan hapjes. Het kokhalsreflex zit nog in de mond. Deze zal met 6 maanden pas in de keel zitten. Je kindje moet goed rechtop kunnen zitten en het is al genoemd, de darmen zijn nog niet rijp. Ik raad je zeker aan om dit artikel te lezen. Daar wordt super duidelijk in uitgelegd waarom eerder starten dan 6 maanden absoluut af te raden is. https://groenevrouw.nl/blog/darmrijping-eerste-hapjes-bijvoeding

één jaar geleden

Ons zoontje had ook veel meer honger dan wat hij eigenlijk volgens het CB mocht hebben aan melk. We hebben hem toch gegeven waar hij om vroeg . Hij is nu bijna 1 jaar en zit gewoon goed kwa gewicht en groei. Ik zou ook nog even wachten met de oefenhapjes persoonlijk, maar vooral naar je kindje kijken en luisteren. Als jij denkt dat hij er klaar voor is kun je beginnen met zachte smaken tot moes te pureren en op een klein lepeltje aan je kindje geven. Drie tot vier lepeltjes per dag begonnen wij mee met bloemkool en wortel. Succes!

één jaar geleden

Onze dochter heeft ook altijd meer gedronken dan aangeraden. Het cb zei telkens dat we moesten minderen. Dit hebben we niet gedaan. Ze had gewoon behoefte aan de melk. Nu is ze 2 jaar en wordt ze extra ons e gaten gehouden, omdat ze ondergewicht heeft en wil het cb dat ze roomboter, volle producten, etc gaat krijgen Ze eet echt al een bouwvakker zo veel, eet met gemaakt haar groentes op, eet gevarieerd, dus daar ligt het ondergewicht niet aan. We laten haar zijn zoals ze is qua eten en drinken. Ze neemt waar ze behoefte aan heeft. Tuurlijk houden we het gewicht in de gaten, maar ga dr niet opeens volstoppen met eten! (Of andersom, eerder hapjes geven dan aangeraden wordt of een fles minderen terwijl er nog echt behoefte aan is).

één jaar geleden

Reactie op xmariindax

Gecorrigeerd inderdaad 11 weken, loopt wel voor in de ontwikkeling en groei ...
Mijn reactie is toch ook dat je kindje zo jong nog echt niet klaar is voor vast voedsel, dat kunnen de darmen nog niet verwerken. Qua darmrijping moet je echt naar de gecorrigeerde leeftijd kijken en dan is ze nog geen drie maanden.

één jaar geleden

Wat een raar advies zeg.... Als jouw baby zoveel drinkt heeft hij dat nodig. 15 weken is echt niet goed voor de darmen om al aan ander voedsel te beginnen. Maar doe vooral wat goed voor jou voelt

één jaar geleden

Dit is wat het CB wilt, wat wil jij? Heb je al geprobeerd om kleinere en meer flessen op een dag te proberen, kijken of de speenmaat niet te groot is, meer pauzes bij het voeden en rustig wat meer rechtop voeden. Heeft hij daarna nog steeds meer melk nodig, lekker geven

één jaar geleden

Reactie op NelS

Je kunt ook aab je kindje zien of hij er klaar voor is: volgt ie jullie han ...
Dat is niet zo, kopie gedrag betekent niet dat hij er klaar voor is. Dat wordt vaak zo ingevuld

één jaar geleden

Omg wat een advies!!! Absoluurt niet doen, vanaf 6 maanden pas!

één jaar geleden

Reactie op NelS

Je kunt ook aab je kindje zien of hij er klaar voor is: volgt ie jullie han ...
Dit klopt niet, mijn kind wilt ook heel graag mijn autosleutel, maar wilt echt niet rijden.

één jaar geleden

Reactie op xmariindax

Gecorrigeerd inderdaad 11 weken, loopt wel voor in de ontwikkeling en groei ...
Niet aan beginnen zou mijn advies zijn, z'n darmen zijn echt nog niet rijp

één jaar geleden

Waarom zegt het CB zulke dingen, ik zou zo'n jonge baby echt nog geen hapjes geven!

één jaar geleden

Denken ze dat een kindje gevuld genoeg raakt van een paar hapjes wortel? De darmen zijn pas gerijpt met 6 maanden en dit is dan ook een goed moment om met hapjes te beginnen. Ze kunnen vaak al een beetje rechtop zitten en tonen zelf ook interesse. Ik zou echt wachten!

één jaar geleden

Wat een raar advies. Persoonlijk zou ik wachten tot 6 maanden ivm de rijping van de darmen. Als je kindje goed rechtop kan zitten, is het er klaar voor. Ik zou in elk geval niet zomaar het CB volgen, maar zelf onderzoek doen en dan je eigen keuze maken 🫶🏻

één jaar geleden

Vanaf 4 maanden pas starten met oefenhapjes! Niet eerder. Iets minder in de fles doen? Van de kinderarts mochten wij echt niet boven 1 liter kunstvoeding per dag komen. Als je kunstvoeding geeft (kan ook afgekolfde bv zijn).

één jaar geleden

Ik weet niet of je bv of kv geeft? Wij hadden een hongerige baby en moesten nutrilon forte gaan geven. Voor hongerige baby's (misschien doe je dit al wel?) Maar voor ons hielp het wel.

één jaar geleden

Kun je niet beter alvast beginnen met rijstebloem toevoegen aan de fles?