38 Reacties

3 jaar geleden

Zeker, heel herkenbaar! Ze adviseerden ons om van 7 naar 6 flessen te gaan, maar onze zoon raakte daarvan compleet over z'n toeren. Natuurlijk is het verstandig om in de gaten te houden hoeveel je geeft en dat er een maximum aanzit, maar sommige baby's hebben gewoon meer honger. Wij zitten ook tegen het maximum aantal milliliters voeding (hij krijgt kunstvoeding) en gaan er soms overheen, maar ik vind het belangrijker om te luisteren naar wat m'n kind nodig heeft dan om de richtlijnen (want dat zijn het, en geen wetten) van het consultatiebureau te volgen. Jullie doen het vast hartstikke goed 👌🏻

3 jaar geleden

Luister naar je moederinstinct en luister naar wat je baby wil. Jij ziet wat het met je kleine doet en kan je daar het beste op aanpassen Al die richtlijnen en regels moet je met een tonnetje zout nemen. Consultatiebureaus zijn handig, maar die groeilijnen... Pff.. als het aan hun had gelegen zou ik maximaal(!!) 1,50m zijn geworden en aan de groeihormonen hebben gezeten als klein kind. Nou, ik ben 1,66m (net als mijn moeder) met prima postuur. Vertrouw op jezelf en minder op anderen die jouw kind niet kennen! ❤️

3 jaar geleden

Wat jammer dat je zo aan het twijfelen wordt gemaakt. Zo te lezen doen jullie het juist echt super goed door goed te kijken naar wat hij nodig heeft en aangeeft. Een tevreden baby is echt top! Eerlijk gezegd zou ik denken: dikke vinger! 😂 Gewoon doorgaan zoals je nu bezig bent! Baby's schijnen heel goed zelf aan te kunnen geven hoeveel ze willen drinken en als je daar gehoor aangeeft is dat helemaal prima. Dat gedoe met grafiekjes en gemiddelden... 🙄 Ieder kind is weer anders. Ik zou zeggen: geniet lekker van je tevreden mannetje. 😊 Je doet het super! En laat de opmerkingen van het CB maar lekker je ene oor in en je andere oor uitgaan. 😉

3 jaar geleden

Vertouw erop dat jij weet wat goed is voor je kindje. Als hij tevreden is, is het toch goed. Uiteraard moet je de richtlijnen wel enigzins in de gaten houden maar alle kindjes zijn anders. Hoe zijn jij en je partner van lichaamsbouw?

3 jaar geleden

Er is altijd wat met het consternatie bureau... ik noem het express altijd zo. Er valt altijd wat te zeuren. Gewoon ja knikken en verder je eigen ding doen. Mijn kind was te mager, niet snel genoeg met haar ontwikkeling, moest meer tummy time hebben. Blablabla.. Luister naar wat ze adviseren, maar wees lekker kritisch naar wat je overneemt. Jij kent je kind het beste.

3 jaar geleden

Filter de info van de CB en doe wat goed voelt. Ik heb soms een beetje het gevoel dat die artsen denken dat elk kind precies hetzelfde is en dus hetzelfde nodig heeft. Tuurlijk moet je je kind niet over voeden, maar denk dat de meeste ouders het zelf heel goed aanvoelen wat hun kindje nodig heeft. Mijn zoontje drinkt de ene dag veel meer dan aangegeven en de andere dag minder. Ik denk dan: ik heb de ene dag ook meer honger dan de andere dag.

3 jaar geleden

CB is een advies bureau die jou kindje, 10 minuten zien? Jij weet als moeder echt wel beter hoor! Doen wat goed voelt. CB kan soms aardig zeuren.. mijn nichtje was altijd veelste klein en licht terwijl haar ouders t beide ook zijn.. dus tja wat wil je dan? Lekker laten praten !

3 jaar geleden

Wat een goede timing!!! De stoom komt uit mijn oren als ik dit lees. Helaas super herkenbaar voor mij. Mijn baby is ook lang en groot. Een flinke knul net als bij jou. Volgens het cb: obesitas!!! Toen ik dit hoorde werd ik woedend. Ik moest elke week op controle komen om hem te wegen. Gisteren knoop doorgehakt en gezegd dat ik niet elke week meer wil komen, en dat ze niet naar de lijnen moeten kijken maar naar mijn baby. Want mijn baby is uniek! Heb ook contact met een diëtiste voor zijn reflux (speciale voeding etc) en die zegt dat er geen sprake is van obesitas! Laat je niet gek maken.. Hoe moelijk ook. Ik heb er vannacht weer wakker van gelegen omdat ze me echt woedend kunnen maken daar.. Maar het is het zo niet waard! Doen wat jij denkt dat goed is! Jij kent je baby het allerbeste. Je ziet je baby 24 uur. Zij maar 15 minuten in een periode.. Succes ik leef met je mee!

3 jaar geleden

Het cb baseert alles op gemiddelden. Maar geen één baby is de gemiddelde baby, maar zitten juist onder of boven het gemiddelde. Daar is het gemiddelde voor. Lekker naar je eigen gevoel en baby luisteren! Volgens mij doe je dat al heel goed!

3 jaar geleden

CB is een ADVIESbureau! Je hebt het geprobeerd, voelde niet goed, lekker stoppen. Je kent immers je kind het beste! Hier moesten we haar gaan inbakeren. Heb ik 3 dagen gedaan, kind steeds enorm overstuur en de laatste keer kosten het me een uur om haar te troosten. Ik ben er mee gestopt en de volgende dag zat ze direct een stuk beter in haar vel. Ofterwijl mama, uiteindelijk altijd je eigen gevoel volgen. Soms vertellen ze iets wat bij je past en kunnen ze geruststellen en een andere keer moet je het advies snel naast je neer leggen.

3 jaar geleden

Reactie op Milenne

Er is altijd wat met het consternatie bureau... ik noem het express altijd ...
Jaa daarom hier ook alleen voor vaccinaties verder niks geen behoefte aan hun gezeur. Men vergeet vaak dat het niet verplicht is

3 jaar geleden

Wat je zegt, is hier ook herkenbaar. De eerste maanden maakte die focus op richtlijnen mij ook onzeker. Met de tijd heb ik gelukkig mijn kindje beter leren kennen en meer zelfvertrouwen gekregen. De groeigrafiek die het consultatiebureau aanhoudt, is gebaseerd op het gemiddelde van een steekproef van kinderen in Nederland. Zeker is het handig om een kind (een beetje) te vergelijken met anderen om te zien wat afwijkend is, maar gewoon naar een gemiddelde streven omdat dat gemiddeld is, is geen goede onderbouwing. Je kent je kindje goed en luistert naar zijn behoeften. Is dat niet juist het goede? Over 10 jaar zal het belangrijker zijn dat je kind het gevoel heeft dat zijn ouders er voor hem zijn en luisteren naar wat hij nodig heeft dan dat hij ms wat groter is dan zijn klasgenoten. Zolang hij voor de rest gezond en tevreden is, denk ik dat het goed is om idd naar je moedergevoel te luisteren en de adviezen van cb niet al te strict te volgen. Het doet me goed om te horen dat andere ouders ook een vergelijkbare ervaring hebben met het cb.

3 jaar geleden

En daar is het consternatie bureau🙄🙄🙄. 25 scheppen per dag of 24. Lekker de kleinere voeding 6 tot 7 x per dag. Je zal zien dat hij af en toe wat laat staan komt hij ook gemiddeld op die 25 scheppen. Zelf eten we toch ook niet elke zoveel uur dezelfde hoeveelheden. Zolang je kindje maar happy is.

3 jaar geleden

Lekker op jezelf vertrouwen hoor!! Je hebt een tevreden baby, dus waarom zou je daar iets aan gaan veranderen? Jij kent je kindje het beste! Luister naar het advies van het cb en haal eruit waar jij wat aan hebt. De rest leg je lekker naast je neer en doe je gewoon op je eigen manier 💪🏻🤗

3 jaar geleden

Ik heb zelf nog geen ervaring, maar hoor dit om me heen overal. Eigenlijk zegt iedereen dat ze niet luisteren naar het consultatiebureau, omdat je er alleen maar ongelukkig van wordt. Vraag me af waarom ze bestaan haha, maar ik zal ook braaf gaan en niet luisteren. Over het groeien: op netflix staat een interessante serie over babies, genaamd (heel toepasselijk) Babies. Aflevering 3 gaat over de groeispurten, en hoe elk kind anders is. Heel interessant!

3 jaar geleden

Hier een grote mama met een grote zoon en 2e groot kindje op komst.... Hoe vaak ik bij zoonloef wel. Niet heb gehoord hij is wel erg groot en lang... Maar wel in proportie... T moet niet sneller gaan mw. 🙈 Wel eens gevraagd of ze willen dat ik m tussen een boekensteun leg ofzo... 🙄 Hij is nu 7 en nog steeds lang en groot evenals papa en mama (145cm en 40kg met 7 jaar )lekkernin proportie en n blij joch wat 3x p week sport. Lekker laten gaan, zolang jij je kindje geeft wat t nodig heeft, je kindje tevreden is.... gewoon lekker door genieten

3 jaar geleden

Oja herkenbaar. Ik gaf de eerste maanden borstvoeding, en hij groeide te hard. Daar kon hij last van krijgen zei de verpleegkundige. Ik moest maar proberen de voedingen uit te stellen. Nouja dat lukte opzich wel prima, maar geen leuke boodschap... Ach en nu hoor je er niemand meer over. Mijn advies: je moedergevoel laten spreken. Kijken naar wat je kindje nodig heeft aan voeding, en dat geven! 😘

3 jaar geleden

Ontzettend bedankt voor al jullie reacties en adviezen! Ik heb er zeker wat aan 😘

3 jaar geleden

Och meid dat zeiden ze bij mij ook. Ons zoontje is 11 weken 61cm en 6kg. Hij heeft een grote groeispurt gemaakt. Geboortegewicht 3556. Ik moest maar even een fles minder doen, en als dit zo door zou gaan heeft hij later kans op obesitas. Mijn reactie: helemaal goed. Ga erop letten, komen jullie dan overigens snachts erbij zitten als hij honger heeft? Dan kan ik gewoon slapen. Stil was ze. Ons zoontje is helemaal in proporties, en is een vrolijke baby. Dat is écht het allerbelangrijkste. Laat je niet gek maken door tabellen richtlijnen etc. (Deed ik ook eerst hoor) maar het perfecte babytje dat overal tussen past moet volgens mij nog geboren worden😉 doen wat jij denkt dat goed is, een half uurtje rekken kan geen kwaad, maar echt meid. Laat ze lullen. Jij bent mama en weet waar jou kindje het het best op doet. Als ze gaan kruipen/lopen/spelen trekt dat vast allemaal weer recht! Vooral genieten. En of dat nou met n spekkie meer of minder op de billen maakt niets uit. Dat komt allemaal vanzelf goed.

3 jaar geleden

Och meid dat zeiden ze bij mij ook. Ons zoontje is 11 weken 61cm en 6kg. Hi ...
Oh mijn god, hebben ze dat echt gezegd?! Kans op obesitas zeggen over een baby'tje? Wat erg...