8 Reacties

3 jaar geleden

Wij hebben de overstap tijdelijk gemaakt onze dochters gingen beide meer spugen. Het ziekenhuis vertelde ons dat het dunnere voeding is. Maar wij dikte het niet in heb zelf niet hele goede ervaring met jbpm vanwege extreme krampjes

3 jaar geleden

Ik lees juist vaak op dit forum en gewoon op andere sites dat er van peptie vaak meer over gegeven word

3 jaar geleden

Ik lees juist vaak op dit forum en gewoon op andere sites dat er van peptie ...
En ik zou het zeker niet indikken als je er mee begint omdat dit al het spugen moet verminderen ookal heb ik nooit echt ergens gelezen dat t echt echt helpt tegen spugen

3 jaar geleden

Volgens mij zou je überhaupt niet moeten indikken als je een maagzuurrremmer gebruikt (ergens gelezen). Reflux is niet erg als het geen pijn doet en je baby goed groeit. De maagzuurremmer zou ervoor moet zorgen dat er geen pijn is. Is er verdenking van een kma? En dat je baby daarom spuugt? Dan zou alleen de pepti moeten werken lijkt me en zou jbmp niet meer nodig zijn. Je kunt altijd beginnen zonder jbpm en kijken wat er gebeurt. In het ergste geval spuugt je baby, maar dat gebeurt nu ook al ;) Mocht het beter worden met de pepti, maar na een paar dagen verbetering weer verslechteren, geef dit dan direct aan bij cb en huisarts. Dan kunnen zij met je meedenken of je nog moet doorzetten of dat je toch nog een stapje verder moet. Wij dikten in met jbpm i.v.m. mogelijk verborgen reflux. Wij zijn overgestapt op Hero pep (gelijk aan pepti) en eerst wel ingedikt. Maar bij onze baby kwam dus zonder jbpm zuur omhoog wat pijn deed (geen maagzuurremmer). Wij gingen de pep ook om andere redenen gebruiken. Nadat de klachten zoveel mogelijk weg waren, hebben we de jbpm weggelaten en toen merkten we geen verschil. Dus nu dikken we niet meer in. Succes! Hopelijk helpt het.

3 jaar geleden

Dank jullie wel voor de reacties! We zijn net begonnen en hebben niet ingedikt. Kwam wel even wat terug, maar het viel mee. Er is inderdaad verdenking van kma. Goeie tip ook om snel weer aan de bel te trekken, we gaan het goed in de gaten houden. Ik had inderdaad ook gelezen dat indikken niet nodig is met maagzuurremmers. Hij bleef echter flink spugen zonder indikken (hele golven en spoot uit z’n neus). Huisarts gaf aan dat we toch moesten indikken en de maagzuurremmer er voor nu even voor zorgt dat zijn spuug minder zuur is, zodat we ondertussen op zoek kunnen naar de reden van het spugen.

3 jaar geleden

Reactie op Christ30

Wij hebben de overstap tijdelijk gemaakt onze dochters gingen beide meer sp ...
Ik bedoelde ook dat ze van de pepti juist gingen spugen. Dat deden ze daarvoor bijna niet

3 jaar geleden

In JBPM bevat melk.. niet gebruiken in combinatie met pepti!

3 jaar geleden

Reactie op debbieG

In JBPM bevat melk.. niet gebruiken in combinatie met pepti!
Toevallig vanmiddag contact gehad met consultatiebureau over indikken omdat hij last houdt van de reflux. Zij gaven aan dat het kan. Op het pak jbpm van de Kruidvat staat dat het geen gluten, lactose en koemelk bevat.