6 Reacties

3 jaar geleden

Ik ben ook afgestapt van borstvoeding en over gegaan op kunstvoeding. Ik heb afgebouwd door in de ochtend hem aan te leggen om “de druk” eraf te halen. Overdag flesjes aangeboden van 60 cc, hier nam hij genoegen mee. Kunstvoeding is zwaarder op de maag dan borst. De gehele dag kunstvoeding gegeven en voor het slapen gaan weer aangelegd voor de druk. Ik heb dit 2 dagen gedaan en daarna 1 dag alleen de ochtend. Mijn zoontje had er geen last van, maar hou er rekening mee dat ze wel de eerste 2 weken krampjes kunnen krijgen. Om het jou wat dragelijker te maken, adviseer ik een bh met eroverheen een sport bh te dragen om de productie te remmen.

3 jaar geleden

Oke, maar jij hebt dus tussendoor niet gekolfd? En dit ging goed zonder koorts of een ontsteking? En hoelang legde je hem dan aan de borst? Want alleen de druk eraf halen, heeft hij niet genoeg aan denk ik.

3 jaar geleden

En jouw zoontje was ook ongeveer 10 dagen?

3 jaar geleden

Als hij niet genoeg er aan heeft gewoon meer geven ik ben in 1 week gestopt met bv heb het 3 maanden gegeven 2 dagen 2/3 flessen vervangen hij resgeerde er super goed op. Toen elke fles vervangen. En 3/4 dagen 1x per dag gekolft (dit kan alleen als je geen stuwing krijgt) en ik had nergens last van ook geen borstontsteking gehad. En een xeer tevreden baby die nooit meer huilt van de krampjes of watdan ook er zit ook een lekkere routine in nu

3 jaar geleden

Ik geef inmiddels ook kunstvoeding. Ik heb afgebouwd door steeds minder te gaan kolven en ook de duur te verminderen. Hierdoor ging de productie extra snel omlaag. Onze zoon zou nu 60 cc mogen, maar wij geven 90 cc. Hij drinkt 90 cc niet helemaal op, maar hij drinkt wel meer dan 60. Ik geef hem daarom liever wat meer en gooi wat weg, dan dat hij tekort komt. De kinderarts in het ziekenhuis was het hier ook mee eens.

3 jaar geleden

Reactie op Hoi1994!

Oke, maar jij hebt dus tussendoor niet gekolfd? En dit ging goed zonder koo ...
Ik heb niet gekolft. Mijn zoontje was 5 dagen toen we gingen afbouwen. Ik heb geen last gehad van koorts of ontstekingen. Bij de druk eraf halen was het 10 minuten links, 10 minuten rechts. Daarna huilde die niet en was tevreden. Bij de volgende hongersignalen gaf ik gewoon kv ook als het al 2 uur na de borst was. Na de eerste kv kwam die dan pas weer om de 3 uur.