17 Reacties

2 jaar geleden

Waarom moet hij volgens schema leven? Deze vraag heb ik mezelf opeen gegeven moment gesteld, en ik kon er geen antwoord op geven. (Wakker maken uit slaap zou ik ook niet zo snel doen)

2 jaar geleden

Ik heb hier geen ervaring mee maar ik kan me voorstellen dat het niet te doen is voor de opvang als alle kinderen een ander schema hebben om te volgen... Ze doen vast hun best om alles goed te doen maar ik denk niet dat het haalbaar is. Als je zien dat je kindje echt heel veel last heeft van de afwijking, zullen ze het vast anders gaan doen. Ik denk dat het voor je kind over het algemeen geen kwaad kan als het anders gaan. Kinderen zijn soms flexibeler dan hun moeders 😇

2 jaar geleden

En welk schema hanteren zij? Ik nam het schema van het kdv over. Een voorbeeld ik kan wel bedenken dat hij om 15 uur fruit mag maar als de meeste kindjes het om 10 uur krijgen vind ik het een beetje sneu. Qua slapen. Mijn zoontje deed dat op de opvang ook minder. Dit omdat hij veel met 2 oudere kindjes speelde. Qua slaapjes kwamen ze niet overeen. Eerst moest mijn zoontje, dan de 2 vriendjes en dan weer mijn zoontje. De jongens weigerde gewoon te gaan slapen als er 1 niet hoefde te slapen 😅 mijn zoontje paste zich daar dan aan. En thuis wel meer slaapjes.

2 jaar geleden

Onze dochter wijkt op de opvang ook af van het schema thuis. Ze heeft het zo naar haar zin dat ze veel minder slaapt. Hele korte slaapjes of maar 1 slaapje terwijl ze thuis gerust 2x twee uur slaapt op een dag. Ik heb het los gelaten. Ze gaat maar twee dagen en de dag erna haalt ze de slaap vaak gewoon in bij oma. Dus, zolang je kindje happy is en blij en vrolijk op de opvang zou ik het lekker laten. Nergens is het zo (fijn) als thuis! ☺️

2 jaar geleden

Ik vind het niet zo erg. Als ze over de hele dag bekeken redelijk gegeten en redelijk geslapen hebben, vind ik het al heel netjes :) Ik merk met beide kinderen dat het daar gewoon anders gaat dan thuis. O.a. door alles wat er om ze heen gaande is. Toen onze zoon nog maar 1 slaapje deed, was dat thuis een tijd lang strak van 10 tot 12. Rond 10 u werd hij dan merkbaar moe, jengelen huilen etc. Terwijl hij op de opvang altijd pas na de boterham ging slapen.

2 jaar geleden

Bij ons is het schema van de opvang ook anders dan het schema thuis. Mijn dochter ging naar de opvang van af 10 weken. In het begin hielden ze uiteraard wel ons schema aan. Qua slapen en eten. Van af het moment dat ze mee kan draaien met het schema van de opvang doet ze daar aan mee. Ik heb hier zelf geen problemen mee. Wat is de rede dat je dit vervelend vind? Heb je het dan over het slaap schema of over tijden met eten. Met slapen heeft mijn dochter zoizo van uit haarzelf een anders schema, dan ze thuis heeft. Ze heeft al van af het begin slaapjes overgeslagen, bij de opvang. Ze slaapt echt een stuk minder. We hebben overigens nooit echt aan haar gemerkt dat ze last had van 2 verschillende schema's.

2 jaar geleden

Wij hebben ons juist aangepast aan het schema van de opvang. Zo is er regelmaat en heeft ze niet ineens een andere dagindeling wanneer ze op de opvang is.

2 jaar geleden

Vanmiddag kreeg ik zijn dagschema doorgestuurd en in eerste instantie merkte ik dat ik irritatie voelde. En toen ben ik een kritisch naar de situatie gaan kijken en dacht ik "heeft Jaxx nu last van een afwijkend schema of heb IK er alleen last van"..😅 Confronterend wel haha. Misschien maar wat meer loslaten want op de dagen thuis gaat hij weer gewoon in zijn ritme mee zonder problemen (een uitzondering daargelaten). Dus ik denk dat ik de conclusie kan trekken dat het eigenlijk prima gaat zoals het gaat. Vind het soms lastig zo met de opvang enzo. Maar ik merk ook dat het me 'dwingt' om soms wat relaxter te worden en wat meer 'go with the flow'. Toch ook wel fijn 🙃

2 jaar geleden

Reactie op Appeltaartje

Vanmiddag kreeg ik zijn dagschema doorgestuurd en in eerste instantie merkt ...
Ach, je wil het beste voor je kind. Niks mis mee! En daar hoort ook gewoon bij dat je scherp en kritisch bent op zijn zorg. Daar ben je zijn mama voor!

2 jaar geleden

Als jij je graag aan een schema wilt houden dan kun je het altijd even aangeven. Misschien is het erbij ingeschoten of zijn er goede redenen waardoor het daar niet lukt en kunnen jullie er samen naar kijken. Over het krampachtig vasthouden aan een schema. Als dat voor jou en jouw kindje werkt is het prima. Hier hebben we geen vaststaand schema en dat werkt voor ons.

2 jaar geleden

Op de crèche eet en slaapt onze zoon steeds op hele andere uren. Gaat eigenlijk prima en hij heeft er geen last van. Dan heb ik er ook geen problemen mee.

2 jaar geleden

Reactie op Appeltaartje

Vanmiddag kreeg ik zijn dagschema doorgestuurd en in eerste instantie merkt ...
Even een complimentje voor jou!! Denk dat het heel natuurlijk is in een reflex irritatie te voelen wanneer het anders gaat dan je zelf voor ogen hebt (heel herkenbaar hier in elk geval). Maar het feit dat je er dan echt bij stil gaat staan en nadenkt of je zoontje er ook effectief last vast heeft of het gewoon een ding van jou is, vind ik echt heel mooi en flexibel! Want zo is het uiteindelijk ook he: zo lang het voor hem allemaal prima is, is er eigenlijk geen probleem! Ik hoop dat me dat ook gaat lukken eens ons kindje er is 😅

2 jaar geleden

Reactie op Schaakmeisje

Even een complimentje voor jou!! Denk dat het heel natuurlijk is in een ref ...
Wat lief, dankjewel! Ik heb daar ook in moeten groeien hoor want in het begin was ik daar nog veel obsessiever mee haha. En idd, het gaat om hem dus als dat goed gaat ben ik ook blij 😊 Komt bij jou ook nog wel tzt!

2 jaar geleden

Reactie op Appeltaartje

Vanmiddag kreeg ik zijn dagschema doorgestuurd en in eerste instantie merkt ...
Lastig hè! Maar goed bezig!!! Het is heel wat om even stil te staan en na te gaan wat er nu daadwerkelijk gebeurt met je en met je ukkie. Ik merkte hier dat het soms (met bepaalde dingen) zelfs handiger is hoe ze het op het kdv doen🙈 jeejtje wat irritant!!

2 jaar geleden

Dat vonden wij in het begin ook lastig maar wij zijn meegegaan in het schema van de opvang en dat werkte super goed voor ons ventje (en daardoor voor ons ook weer 🙂)

2 jaar geleden

Bij ons is het op de opvang ook compleet anders. Hij slaapt daar echt enorm veel om alle prikkels te verwerken, dus kom je automatisch op een totaal ander ritme dan thuis. Ik laat het zo, hij heeft het blijkbaar nodig en ik vind het geen probleem (thuis hebben we ook niet echt een schema, we kijken gewoon naar hem, al zit er inmiddels wel een soort van regelmaat in, die meestal na een paar dagen overigens weer helemaal anders is 🤪) Zolang ik een blije baby heb vind ik alles prima!

2 jaar geleden

Reactie op Appeltaartje

Vanmiddag kreeg ik zijn dagschema doorgestuurd en in eerste instantie merkt ...
Ik ervaar het hetzelfde. Onze zoon slaapt weinig op de opvang. Hij is langer wakker dan thuis. Is dus ook huilerig daar. Toen ik dat de 1e keer hoorde heb ik letterlijk mijn tranen weg geslikt onderweg terug naar huis. Boos verdrietig alles tegelijk was ik. Paar uur later gaan relativeren en dan weet ik ze doen hun best. Mijn zoontje krijgt daar veeeel meer indrukken dan thuis. Het is niet gek dat het anders loopt. Het is enorm loslaten en go with the flow. Grootste les voor mij want heb graag controle... ene week gaat t beter dan de andere week;) jij kan het ook!