13 Reacties

2 jaar geleden

Wij zijn cold turkey gestopt met de draagzak destijds met 12 weken. Omdat ze snachts wel in de cosleeper sliep wist ik dat ze het wel in zich had om in bed te kunnen slapen. Die dag dat we stopten hebben we gewoon telkens consequent om het half uur het bedje aangeboden: lekker instoppen, handje nog even vasthouden, even erbij blijven zitten tot inslapen. Als langste was ze toen 3 uur aaneen wakker. Ze heeft die dag 3 korte dutjes van 30 min in de cosleeper gedaan. Wel veel korter dan in de draagzak, maar ze bleef er wel vrolijk onder. Wij zijn toen direct gestopt met de draagzak en ze doet nu alle dutjes in bed. Ik blijf er altijd wel even bijzitten met het inslapen. Speentje, beetje wang aaien indien nodig. Dit duurt zo'n 5 minuten. De draagzak gebruik we nu af en toe alleen nog voor visites om daar te kunnen slapen.

2 jaar geleden

Wij hadden hetzelfde. Wat uiteindelijk bij ons werkte was de kamer wat lichter maken, zodat ze wat te zien had. Na wat rondkijken viel ze in slaap. Dit kan komen omdat baby’s rond de 4 maanden een grote sprong maken en de wereld veel meer gaan ontdekken. Onze dochter wilde dus ook graag in bed rondkijken besloot zelf wanneer ze haar ogen ging sluiten.

2 jaar geleden

Wij hebben een kort ritueel en hij slaapt op zijn kamer in zijn co sleeper. Geen geaai of handje vasthouden of ernaast gaan zitten. We geven hem een kusje en lopen weg. Rond de 4 maanden huilde hij dan even en viel in slaap. Nu is hij 5 maanden en huilt hij 2 seconden en slaapt dan lekker.

2 jaar geleden

Reactie op Ditte_

Wij hebben een kort ritueel en hij slaapt op zijn kamer in zijn co sleeper. ...
Als we dit doen gaat ze dus kei hard krijsen, dat wil ik dus liever niet laten gebeuren 😫

2 jaar geleden

Wij zijn cold turkey gestopt met de draagzak destijds met 12 weken. Omdat z ...
Dus als ze uiteindelijk dan niet sliep in bedje toch draagzak pakken? Onze dochter gaat echt huilen (lees: krijsen) bij oververmoeidheid

2 jaar geleden

Reactie op dxmi

Als we dit doen gaat ze dus kei hard krijsen, dat wil ik dus liever niet la ...
Dat doet hij ook weleens. Ik kijk het altijd ff aan. Hij leeft nog dus is er niet dood aan gegaan. Hij lacht de hele dag dus heeft vast geen trauma. Je kent je eigen kind het beste maar even krijsen check ik even of het overgaat in jengelen en slapen of dat het doorschiet en hij dan vaak honger of ongemak heeft.

2 jaar geleden

Reactie op dxmi

Dus als ze uiteindelijk dan niet sliep in bedje toch draagzak pakken? Onze ...
Nee, ik heb dr die dag gewoon wakker gelaten tussendoor. Helemaal geen draagzak. En die van ons ging ook steeds hard huilen en dan hup er weer uit. Maar ook dan half uur later, hup snel er weer in opnieuw proberen. En ik had de kamer goed donker met vuilniszakken op de ramen. En het eerste slaapje in de ochtend ging het makkelijkst. Dan was ze ook nog niet oververmoeid. S avonds sliep ze uiteindelijk wel weer gewoon door ondanks hoe de dag was gelopen qua slaapjes.

2 jaar geleden

Al geprobeerd in slaap te wiegen en dan rustig weg te leggen? Kamer heel erg donker maken en vast bedritueel. Vaak leren kindjes pas rond de 5-6 maanden zelf in slaap te vallen. Hier deed mijn zoontje ook tot een maand of 4-4,5 alle slaapjes op mij, toen zijn we hem in slaap gaan wiegen en vanaf een maand of 6 leerde hij zelf in slaap vallen.

2 jaar geleden

Dit hebben wij ook gehad, ik ben toen zelf met een soort slaaptraining begonnen. Ik had een soort flyer van het CB. Ben niet te streng in het begin. Oefen bijv. 1 keer per dag met het slapen in eigen bedje. Ik ben daar denk ik een aantal dagen 1,5 uur mee bezig geweest voor een kort slaapje haha, dus het vergt echt wel veel. Uiteindelijk bouw je dit op naar meer slaapjes en dan gaan ze er aan wennen. Mijne krijste alles bij elkaar. Ik trooste haar dan maar dat probeerde ik te doen terwijl ik haar liet liggen. Dus aaien, fluisteren etc. Als het echt te erg werd haalde ik haar er weer even uit. Heel zwaar, maar het was echt nodig want de hele dag met een baby rond sjouwen breekt je op.

2 jaar geleden

Al geprobeerd in slaap te wiegen en dan rustig weg te leggen? Kamer heel er ...
Ja, de meeste keren wordt ze dan weer goed wakker en kan ik opnieuw beginnen of ze begint te krijsen als ze het doorheeft

2 jaar geleden

Nee, ik heb dr die dag gewoon wakker gelaten tussendoor. Helemaal geen draa ...
Wat ik hier nog aan wil toevoegen is dat er wel echt een verschil zit tussen hard, overstuur huilen of een beetje bozig mopperhuilen bij het naar bed brengen. Bij de 2e variant pakte ze dan wel haar speentje bij het neerleggen en ze mopperde dan wel even of was wat bozig maar ze viel dan wel in slaap. Bij de eerste, overstuur huilen haalde ik haar wel weer uit bed. Dan ging ze echt niet slapen en wilde ook geen speen.

2 jaar geleden

Wat ik hier nog aan wil toevoegen is dat er wel echt een verschil zit tusse ...
Ik leg(de) haar trouwens wel altijd wakker in bed overdag, zodat ze zelf leerde inslapen. Alleen het laatste slaapje van de dag liet ik haar nog wel eens in m'n armen/aan de borst (half) in slaap vallen en dan wegleggen. Maar ligt ook maar net aan je kindje wat werkt. Tis toch een beetje uitvogelen. Later ben ik bvb ook white noise gaan gebruiken (regen). Soms hard, soms wat zachter, net hoe haar gevoel was op dat moment.

2 jaar geleden

Ik leg(de) haar trouwens wel altijd wakker in bed overdag, zodat ze zelf le ...
Hoe leer je haar dan echt zelf in slaap te vallen? Dat kan ze wel zelf in de draagzak maar als ik haar wakker in bed leg doet ze haar ogen niet dicht