13 Reacties

één jaar geleden

Ligt ze in haar bedje in een nestje of gewoon zonder iets? Hier was het ook altijd drama tot we een nestje hadden gekocht daarna sliep ze als een roos 😉

één jaar geleden

Ligt ze in haar bedje in een nestje of gewoon zonder iets? Hier was het ook ...
Zonder iets…

één jaar geleden

Als er geen dekens of kussens zijn waar ze onder kan belanden kan t geen kwaad lijkt mij.. gekke baby's ook haha

één jaar geleden

Kan zijn dat ze de begrenzing van het Voedingskussens fijn vindt. In de buik hadden ze ook niet veel ruimte en was het lekker warm en knus. Daar groeien ze later overheen. Bovendien ruikt het kussen misschien lekker naar jou! probeer haar bedje te begrenzen en misschien kun je met een knuffel of doekje slapen zodat jou geur erin zit. Dan leg je deze bij haar neer☺️

één jaar geleden

Ons kleintje hebben we ook tussen ons in laten slapen op een voedingskussen. Hij had veel last van spugen en in het voedingskussen konden we hem zo neerleggen dat hij wat hoger lag. Hij sliep altijd heerlijk op dat ding. Op een gegeven moment beginnen ze wel ervan af te schuiven doordat ze zelf meer gaan bewegen. Toen zijn we ermee gestopt. Hij is inmiddels 8 maanden en sliept nu gewoon heerlijk in zijn ledikant. Gewoon je gevoel volgen dus en lekker bij je nemen als dat voor jullie allebei fijner is. En voor de veiligheid. Wij schoven het voedingskussen tegen de bovenkant van het bed zodat onze dekens nooit over hem heen getrokken konden worden.

één jaar geleden

Mijn zoontje had de eerste weken/maanden hetzelfde. Ik liet hem ook vaak op het voedingskussen slapen (vaak overleggen nadat hij op mij in slaap was gevallen). Ik twijfelde toen ook heel erg, vooral of het wel oké was voor zijn rug en heupen Ed. Maar allebei wat slapen leek me op dat moment ook wel belangrijk 😃😃 op een gegeven moment begon hij naar beneden te zakken, toen ben ik andere manieren gaan zoeken om hem die geborgenheid te geven maar dan in de co-sleeper.

één jaar geleden

Onze zoon heeft dit ook gehad. Hij is nu 15 weken en slaapt inmiddels 's nachts in de cosleeper zonder kussen, maar de dutjes overdag doet hij in de box op het voedingskussen.

één jaar geleden

De vraag die je stelt is of ik het zou afraden, ik neem aan dat dat een vraag naar veiligheid is. Het is niet veilig. De kleine kan wegzakken, kans op rebreathing etc. Een kussen is te zacht, en baby’s kunnen nog niet zelfstandig het hoofd wegdraaien en/of hebben dit reflex nog niet. Dus dan zou je er altijd wakker toezicht op moeten houden. (Dat gezegd hebbende, een nestje of Aankleedkussen is dat dus ook niet). Ik zou eerder naar een veilige oplossing gaan zoeken, bijvoorbeeld een co-sleeper. De eerste weken zijn erg pittig, en is het constant een balans zoeken tussen slapen en zelf enigszins fit zijn en veiligheid. Persoonlijk zou ik gaan zoeken naar een optie die meer veilig is. (Al weet ik uit verhalen dat er genoeg mensen zijn die het op deze manier doen) Google maar eens op veilig slapen baby, of check de info van bijvoorbeeld het consultatiebureau.

één jaar geleden

Dit deden wij ook toen onze kleine pasgeboren was. Onze kraamverzorgster zei dat dit gewoon kon. Zorg dat het kussen stevig tegen elkaar aanligt. En een hydrofiele doek er stevig omheen vouwen. Dat blijft ie stabieler liggen en bij elkaar waardoor je kindje niet mijn het gezichtje 'verdrinkt' in het kussen. Iemand van het CB kwam toen in de kraamweek ook langs om te kijken hoe het met mij ging en boven toen ik op bed met de kleine lag stonden de kraamhulp en die vrouw van het CB daar serieus een hele discussie te voeren. Zij van het CB was daar niet mee eens.. Nou, de kraamhulp had daar nog 2 weken van tevoren een nieuwsbrief over gehad dat dat gewoon veilig was. Dat ze daar een discussie over hadden tot daar aan toe. Maar ik dacht: moet dat voor mijn neus? haha! De kraamhulp bood meteen nadat zij weg was haar excuses aan voor dit voorval haha

één jaar geleden

Ja zo een baby nest vond hij heerlijk de eerste paar maanden, lekker knus, gewoon in de co sleeper en af en toe tussen ons in met dat. Maar ik zou je eigen gevoel sws volgen, als je denkt dat jouw kindje veilig slaapt op een voedingskussen. Je hebt ook van die hoeslakens wat je er omheen kunt doen, misschien is dat ook een optie?

één jaar geleden

Reactie op HeeHallo_1994

Dit deden wij ook toen onze kleine pasgeboren was. Onze kraamverzorgster ze ...
Ik ben dan wel heel benieuwd in welke nieuwsbrief dat staat? Werk zelf ook als kraamverzorgster en zou echt nooit een andere plek adviseren om te slapen dan in een geschikt babybedje op de rug. Dit mag ik ook niet adviseren ivm het niet kunnen garanderen van veiligheid ivm wegzakken, warmtestuwing, rebreathing, en zo kan ik er nog een paar opnoemen. Het is eigenlijk heel normaal dat baby’s de eerste weken vaak 6 a 9 meestal Langer een omgekeerd dag en nacht ritme hebben waardoor ze s’nachts onrustiger kunnen slapen, prikkels verwerken, meer wakker zijn ook omdat hun stofwisseling ook het actiefst is zoals die van ons overdag. Het proberen te bevorderen van een fijn ritme overdag kan voor meer rust zorgen in de nacht. Maar goed geen baby is hetzelfde en bestaan er geen handleiding 😉 wel tips en adviezen. Mijn advies zou zijn veiligheid voor alles dus zeker niet doen.

één jaar geleden

Hier sliep ze overdag in de box op het voedingskussen. Wel met een strakke hoes erom zodat ze er niet in kon wegzakken. Ze had erge reflux dus het schuin liggen was prettig voor haar.

één jaar geleden

Wij hebben dit vannacht voor het eerst gedaan nadat de kleine steeds slijm omhoog werkte en dit niet uitspuugde (neus zat dus vol met dik slijm), heel eng! Tip: wij doen een hoes van het verschoonkussen er omheen, dat blijft het kussen mooi stevig en in vorm