13 Reacties

2 jaar geleden

Wij begonnen pas op 6 maanden met alle oefenhapjes

2 jaar geleden

Wij zijn ook op 6 maanden begonnen met vast voedsel via Rapley. Dat ging eigenlijk gelijk zonder protest van darmpjes.

2 jaar geleden

Wij hebben het nu een paar keer geprobeerd maar toch elke keer weer wat krampjes. En ze geeft zelf ook nog niet echt aan er veel interesse in te hebben. Dus we houden het nu bij af en toe in het weekend een enkel hapje om te zien hoe t gaat. En vanaf 6 maanden gaan we pas echt beginnen.

2 jaar geleden

Bij beide kinderen pas vanaf 6 maanden begonnen. Beiden nooit darmproblemen gehad.

2 jaar geleden

Ja hoor gewoon tot 6mnd gewacht. Ook nooit problemen met darmen gehad

2 jaar geleden

Wij wachten ook. Het WHO adviseert te wachten tot 6 maanden ivm de darmrijping. De kleintjes/rapley methode moeten ze rechtop voor kunnen zitten en dat kan meestal pas vanaf 6 maanden. Ik heb het CB gevraagd waarom ze dan 4 maande aanraden.. het antwoord was dat het goed zou zijn tegen allergieën en dat het nog echt niet de bedoeling was om met 4 maanden hele maaltijden te voeren. Maar 1 of 2 lepeltjes per keer en dat ze daar bijna niks van binnen zouden krijgen, alleen ter oefening.. en dat ik vooral moest doen waar ik me goed bij voelde. Dat wordt rond de 6 maanden dus😉

2 jaar geleden

https://groenevrouw.nl/blog/darmrijping-eerste-hapjes-bijvoeding Ik heb bij onze eerste niet gewacht, maar ga dit bij de 2e zeker doen op advies van de lactatiekundige en na het lezen van bovenstaande blog 😊

2 jaar geleden

Wij wachten ook en gaan rond 6 maanden beginnen met zelf stukjes eten. We slaan de papjes dus over. Al had ze afgelopen week met 4,5 maand een stuk broccoli van mijn bord gegrepen. Hier heb ik haar een beetje mee laten kliederen. Heerlijk om te zien wel, maar voorlopig even een eenmalige actie haha. Volgens veel organisaties zoals oa de WHO is tot 6 maanden wachten echt beter!

2 jaar geleden

Wij met 4 maanden en hij krijgt gewoon potjes passend bij de leeftijd. Oh en hij heeft nergens last van gaat allemaal prima. Rapley vinden we beide echt teveel gedoe. Eten doen we uiteindelijk allemaal incl moeizame fases.

2 jaar geleden

Reactie op Ditte_

Wij met 4 maanden en hij krijgt gewoon potjes passend bij de leeftijd. Oh e ...
Uit intresse... wat is er gedoe aan rapley/kleintjes methode? Lijkt mij juist makkelijker, je geeft gewoon een stuk eten en laat eten. Prakjes moet jij pureren of kopen en met een lepeltje gaan voeren 😉

2 jaar geleden

Reactie op Sevyfay

Uit intresse... wat is er gedoe aan rapley/kleintjes methode? Lijkt mij jui ...
Krijgt ie iig het eten binnen. Grotere stukken komt vanzelf wel. Ik vind dat het meer bende geeft dan dat er daadwerkelijk voeding binnen komt. Maar ieder zijn ding 😊.

2 jaar geleden

Reactie op Sevyfay

Uit intresse... wat is er gedoe aan rapley/kleintjes methode? Lijkt mij jui ...
Na een lange dag werken heb ik geen zin in eet geklieder en gedoe. Potje erin, laatste fles en naar bed. Daarna eten wij.

2 jaar geleden

Reactie op Ditte_

Krijgt ie iig het eten binnen. Grotere stukken komt vanzelf wel. Ik vind da ...
Mee eens hoor, ieder zijn ding! Wat voor de ene werkt, werkt voor de andere weer niet. Ik ben zelf van mening dat eten het eerste jaar echt nog om te leren is, veel hoeft er nog niet naar binnen.. de hoeveelheden komen vanzelf. De melk is nog echt de hoofdvoeding.