22 Reacties

3 jaar geleden

Heeft hij niet last van een sprong? Dan vragen ze ook meer om melk. Ik heb dat 2 weken gehad en daarna kwam die weer de normale hoeveelheid s nachts! Het is even pittig maar het wordt daarna weer beter!

3 jaar geleden

Mijn zoon van een jaar komt ook og steeds een paar keer per nacht. Ik maak het mezelf zo makkelijk mogelijk door samen te slapen. Zo wordt ik snachts niet echt wakker meer van het voeden

3 jaar geleden

Reactie op Anno1234

Heeft hij niet last van een sprong? Dan vragen ze ook meer om melk. Ik heb ...
Dat dacht ik eerst ook, maar toen vertelde cb dat een regeldagen niet zo lang duren 🤷🏽‍♀️

3 jaar geleden

Je zoontje vertoond volstrekt normaal babygedrag, s nachts om voedings vragen is goed voor de ontwikkeling van de hersenen en preventief tegen wiegendood. Het gebruik van kunstvoeding is geen garantie op doorslapen Tips om jezelf het zo comfortabel mogelijk te maken Kook voor 2 tot 4 dagen en vries dat in Ga zelf vroeg naar bed, desnoods om te lezen of tv te kijken Huur een huishoudelijke hulp in Gebruik de co sleeper Vraag vrienden en familie om te helpen met boodschappen, huishouden, klusjes etc Voed liggend in de nacht (verdiep je in veilig samen slapen, gezien de kans dat je in slaap valt groter wordt) Heel veel succes!

3 jaar geleden

Reactie op Anoniem Nr Zoveel

Mijn zoon van een jaar komt ook og steeds een paar keer per nacht. Ik maak ...
Doe ik ook, maar hij is nogal van het ‘kloten’ aan de tepel, dus ben er dan wel echt druk mee zeg maar. Ben jij niet dood moe dan? Want ook al maak je dan wel uren, je komt niet in een diepe slaap en dus herstel je niet echt.

3 jaar geleden

Je zoontje vertoond volstrekt normaal babygedrag, s nachts om voedings vrag ...
Hmmm mijn eerste stukje klinkt niet zo empatisch. Wat ik er aan wil toevoegen Ondanks dat het volstrekt normaal baby gedrag is, met goede redenen. Is het natuurlijk wel heel vermoeiend en best irritant. Ik weer er helaas zelf alles van. Bij mij hielp het om zelf echt vroeg naar bed te gaan. En te bedenken aan voordelen van borstvoeding op korte en lange termijn

3 jaar geleden

Hmmm mijn eerste stukje klinkt niet zo empatisch. Wat ik er aan wil toevoe ...
Pfff nou het is niet mijn schrijfdag, wat een schrijf en taalfouten... Ik wacht even tot mijn koffie gaat werken voor ik weer verder typ

3 jaar geleden

Reactie op denisejansen84gmail

Dat dacht ik eerst ook, maar toen vertelde cb dat een regeldagen niet zo la ...
Regeldag en sprong is net even wat anders:)

3 jaar geleden

Is het misschien een optie om voor de nacht afgekolfde flesjes te geven? Op die manier hoef je niet te "klooien" met aanhappen en kunnen jullie allebei sneller weer slapen. Ik weet natuurlijk niet hoeveel je kan afkolven en of dat dan genoeg is voor de nacht voedingen

3 jaar geleden

Herkenbaar. Zwaar hè? We zijn na 3 maanden overgestapt van borstvoeding na flesvoeding (geleidelijk afgebouwd). Het gaf ons beiden veel rust. Ons kindje dronk opeens rustig in een kwartier de fles leeg, terwijl we daarvoor soms meer dan een uur bezig waren. Ook ging hij naar minder voedingen. Ik las dat het geen garantie is, maar ons heeft het beiden geholpen.

3 jaar geleden

Hoi! Dit klinkt als de beruchte slaapregressie die hoort bij sprong 4. Ze noemen dat de 4 maanden slaapregressie maar die kan ook bij 3 maanden beginnen. Oei ik groei app even downloaden. Ons zoontje werd elk uur wakker toen, terwijl hij daarvoor doorsliep. Het had met voeden niks te maken. Ons heeft een slaapcoach van Slaaptipsvoorbabys toen goed geholpen.

3 jaar geleden

Reactie op denisejansen84gmail

Doe ik ook, maar hij is nogal van het ‘kloten’ aan de tepel, dus ben er dan ...
O dat kloten wel herkenbaar sommige nachten idd. Gelukkig doet hij dat vaker niet dan wel! Ik kom wel aan mijn rust gelukkig. Heeft wel even geduurd tot ik er echt goed aan gewend was hoor. Ik weet nu sochtends niet eens meer hoe vaak hij snachts gedronken heeft. Ik merk eigenlijk alleen de aanhap nog en verder niet meer. Moet er wel bij zeggen dat ik het geluk heb dat de vader wel aanwezig is. Mocht het een keer zo zijn dat we een kak nacht hebben gehad, kan ik sochtends nog even blijven liggen

3 jaar geleden

Je zoontje vertoond volstrekt normaal babygedrag, s nachts om voedings vrag ...
Oh, dat heb ik nooit gehoord dat dat goed is voor de ontwikkeling. Het slapen doen wij al samen vanaf het begin. Hij is alleen wel altijd van het loslaten tijdens het drinken, dus moet weer vaak aanleggen. Helaas woont iedereen ver weg, dus sta er echt letterlijk alleen voor. Huishoudelijk hulp is niet nodig, mijn huisje is maar 40 m2 en zonder de troep van een man (haha!) snel schoon. Vind het alleen het steeds kort (45 min) slapen en weer wakker worden etc. zwaar. Merk dat ik op begin te raken (laatste maanden zwangerschap slecht geslapen door pijn, zware bevalling gehad en daarna niet meer kunnen bijtanken.

3 jaar geleden

Hmmm mijn eerste stukje klinkt niet zo empatisch. Wat ik er aan wil toevoe ...
Ja dat vroeg slapen doe ik al. Maar hij wilt gewoon niet voor 22 uur in slaap vallen (hij slaapt zo’n 6 a 8 uur per dag max). Maar stoppen met BV is sowieso niet iets waar ik aan denk.

3 jaar geleden

Hoi! Dit klinkt als de beruchte slaapregressie die hoort bij sprong 4. Ze n ...
Thanx!

3 jaar geleden

Reactie op denisejansen84gmail

Ja dat vroeg slapen doe ik al. Maar hij wilt gewoon niet voor 22 uur in sla ...
Och jeetje dat is wel weinig slaap voor zo'n gupje. Ik kan me voorstellen dat je echt gesloopt bent. Heb je het boek, baby in een droomritme weleens gelezen. Of als je geen energie hebt om te lezen, zou je kunnen kijken naar een slaapcoach, die borstvoeding minded is

3 jaar geleden

Reactie op denisejansen84gmail

Oh, dat heb ik nooit gehoord dat dat goed is voor de ontwikkeling. Het sl ...
Doet hij ook 45 min slapen, wakker worden, drinken, slapen in de nacht

3 jaar geleden

Oh, wat vermoeiend he. Mijn dochter deed dit ook, wat moet dit zwaar zijn voor je als je er alleen voor staat. Veel sterkte! Ik probeerde zelf af en toe "nee te zeggen" en niet elke keer de borst aan te bieden zelfs al was dat de snelste optie dat ze zou slapen. Na een tijdje minderde het gelukkig terug.

3 jaar geleden

Reactie op denisejansen84gmail

Oh, dat heb ik nooit gehoord dat dat goed is voor de ontwikkeling. Het sl ...
Als ie steeds loslaat, heeft ie dan wel honger? Anders zou ik een lactatiekundige laten meekijken, misschien heeft ze tips om hem beter aan te laten happen waardoor ie beter en meer kan drinken. Als je aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat je verzekeraar dit (deels) vergoedt.

3 jaar geleden

Klinkt heel pittig zeg.. hier hebben we dat helaas ook lang gehad. Inmiddels 7 maanden 1 nachtvoeding en een vrolijk meisje. Wat hier uiteindelijk hielp is echt zorgen dat ze sliep. Als ze niet oververmoeid was sliep ze steeds langzaam aan wat beter en vroeg ook minder vaak voeding. Dat deed ik dan door haar in slaap te wiegen, wandelen, rijden, draagzak na haar wakkertijd. Dat heeft hier uiteindelijk veel opgeleverd. Daarna toen ze 3 maanden was langzaam leren slapen in haar bedje waarna het weer een stap beter ging!