5 Reacties

3 jaar geleden

Ik heb zelf mijn avondvoeding vervangen door kunstvoeding. De rest allemaal nog borstvoeding. Ik ben op dag 1 gemixt. Veel geween, wees er op voorbereid. Minstens 3 dagen voor ze aan smaak gewend was, daarna ging drinken vlot. Vanaf dag 2 heb ik de kunstvoeding en de borstvoeding apart in een fles gedaan. Eerst de kunstvoeding gegeven (kleine hoeveelheid bijvoorbeeld 60) en dan nog 60 borstvoeding. Dit werkte ook. Hierna snel kunnen overschakelen naar 1 voeding alleen kunstvoeding. Nu is ook voor mij de eerste keer en elk kind is anders. Wij zitten nu met probleem dat ze niet van de fles wil drinken bij mijn partner 🙄😁

3 jaar geleden

Ik zou denk ik geen twee voedingen achter elkaar schrappen. Dit omdat het dna zo lang duurt voordat je weer kolft dar het ten koste kan gaan van je opbrengst. Dan zou ik persoonlijk eerder gaan voor 10:00 en 18:00 uur. Ook zou ik eerst 1 voeding proberen. Kijken hoe je kindje er op reageerd en je productie de kans geeft om er aan te wennen. Daarna pas kijken om nog een kolfmoment te schrappen. Langer door kolven heeft vaak geen effect, de aanmaak van melk wordt geregeld door het toeschietreflex. Dus als je langer kolf en je merkt opnieuw een toeschietreflex dan zou het kunnen werken maar anders ben je jezelf alleen langer aan het kwellen.

3 jaar geleden

Het kan ook heel goed gaan. Ik kolfde ook fulltime en onze kleine kreeg na een maand ook voor het eerst 1 fles kunstvoeding per dag. Ze heeft nergens last van gehad. Mamma vond het spannender :) Ik zou eerst die van 14.00 eruit halen qua tijdschema. Als je die van 18.00 eruit haalt zit er wel veel tijd tussen de laatste en de eerste. Meestal kolf je in de ochtend het meest.

3 jaar geleden

Hier krijgt ze 3 flessen BV en de laatste KV. Wij hebben de laatste als eetste geschrapt. Hier gewoon in een keer nutrilon gegeven, zonder te mengen of iets. Ging meteen goed en werd geaccepteerd.