8 Reacties

3 jaar geleden

Geen tips... maar zit in het zelfde schuitje. Aanstaande donderdag eerste afspraak bij de kinderarts om te kijken hoe het er voor staat. Op het CB voelde ze dat de fontanel dicht aan het gaan was. Heel veel sterkte toegewenst en ik duim voor een zeer goede afloop

3 jaar geleden

Geen tips... maar zit in het zelfde schuitje. Aanstaande donderdag eerste a ...
Onze kinderarts kon daar geen bevestiging van geven op 'zicht of gevoel', we hebben een scan gedaan aan zn +- 6 weken en dat gaf bevestiging. Wat mij op viel is dat een neurochirurg specifiek al klinisch kan vast stellen hoe het zit (en dan had ik ook de wachtperiode en scan niet moeten hebben = bang afwachten). Als er al een vermoeden is, plan al een afspraak scan en afspraak neurochirurg, zij gaan al of niet kunnen bevestigen. Is mijn ervaring hier in België. Moest je nieuws krijgen van cranio, kan ik je wel een paar 'tips' sturen waar ik dan mijn informatie gevonden + mama's in zelfde verhaal. Bij vermoeden kan het nog alle kanten uit hoor, bij ons zoontje is het zichtbaar (bovenaanzicht vooral).

3 jaar geleden

Ons zoontje heeft dit ook gehad en is ook geopereerd hieraan. Hij was net 3 maanden, was een kleine operatie en de volgende dag mocht hij alweer naar huis. Dus geen ervaring met een weekje blijven. Ons zoontje was wat jonger maar ik deed ook wel hem van onder aankleden. Dus niks over zijn hoofdje. Verder heb ik me goed ingelezen voor zover dat kan en op Google foto's bekeken. Soms kan je dit beter niet doen, maar ik wilde ongeveer zien wat er zou gaan komen. Ik denk dat je het vooral over je heen moet laten komen, er voor je kind zijn en heel veel vragen. Ik vroeg soms wel iets 10 keer. Heel veel vragen. Ons zoontje sliep heel veel na de operatie dus we zaten gewoon aan zijn bedje de hele dag. We hebben 1 nacht in het Ronald McDonald huis geslapen, want we hadden zo veel stress gehad al weken ervoor en hij deed het prima. Ik heb wel gezegd dat ze meteen moesten bellen als hij zou huilen of iets. Om half 12 savonds ben ik gaan slapen en om half 6 smorgens ben ik weer heen gegaan. Heel veel.succes ♡

3 jaar geleden

Hier hetzelfde. Alleen de gedachte al doet m’n hart pijn! Ik lees mee. Ik zou in iedergeval voor jezelf comfortabele kleding meenemen!

3 jaar geleden

Soms geeft het wat comfort als een kindje ‘thuis’ ruikt. Je kunt bijv vanaf nu met een knuffel in jouw bed slapen en die dan ongewassen meegeven. Of een slaap T-shirt van jou of je man.

3 jaar geleden

Nou gelukkig was de kinderarts vandaag erg positief. Ze vond dat het cb in deze aan bangmakerij deed. Ja de fontanel is aan het dicht groeien maar hij is nog niet dicht. Ook is de hoofdomtrek binnen de norm.

3 jaar geleden

Succes vandaag! (Dag is al bijna om maar hee) Heb helaas flink ervaring zat met kind in t ziekenhuis en dat is helemaal niet leuk. Neem je rust en probeer te doen wat je helpt het zo goed mogelijk te dragen/verwerken. Veel knuffelen, t van je afschrijven, flinke wandelingen maken... Dat weet jij het beste! Sterkte komende week!

2 jaar geleden

Reactie op Colourfan

Succes vandaag! (Dag is al bijna om maar hee) Heb helaas flink ervaring zat ...
Dankje! Het is idd iets zeer intens en zoals je zegt! Praktisch was ik op zich 'goed voorbereid' maar mentaal kun je je daar zelfs niet op voor bereiden.. Zn operatie is zonder complicaties verlopen, wel 9,5u ipv. 6 uur.. Dus dat was wel een lange dag... Ik schrijf idd veel van me af, verhaal doen aan andere mama's, die begrijpen het nét iets beter dat niet zo simpel is. We zijn thuis van zondag (op moederdag :) ) en ik moet toch even bekomen, maar voornaamste is dat zoontje alweer helemaal in orde is met al zijn maniertjes erop en eraan 😊