23 Reacties

2 jaar geleden

Na de bevalling pas aanschaffen! Je weet niet of het op gang gaat komen. Leuk dat je partner gaat helpen, realiseer je wel dat jij moet kolven op het moment dat hij een flesje geeft aan de kleine. Ik vond dat juist meer gedoe en kolfde alleen wanneer ik echt weg ging.

2 jaar geleden

Flesjes maakt niet echt uit. Wij geven dr Brown maar ik kolf met Medela :)

2 jaar geleden

Je kan altijd een kolf huren als je het direct na je bevalling nodig hebt! Ik ga wachten tot na de bevalling 😊

2 jaar geleden

Voor de rust pakken savonds hoef je dit niet te doen. Zoals gezegd moet jij kolven op het moment dat jouw partner de fles geeft. Bv geven, fles of borst, is nu eenmaal altijd op jouw aangewezen.. hoe je het ook invult. Vooral na bevalling aanschaffen, en check je verzekering.

2 jaar geleden

Je kan ook kijken of je een kolf apparaat kan huren. Zodra je weet of die bevalt kan je er één kopen.

2 jaar geleden

Wachten tot na de bevalling. Dan eerst een kolf huren, omdat die sterker zijn dan degene die je kunt kopen. Ik heb zelf een medela kolf en dr Brown flesjes. De kolf moet ook net geschikt voor je zijn. Rust ga je echter niet krijgen, omdat je dan moet kolven. Ook drinkt je baby de borst beter leeg en is aanleggen belangrijk voor de afstemming en het leren drinken (ze doen het uit reflex, maar zowel je baby als jij moet het nog wel leren) Tussen week 4 en maximaal week 6 is het wel verstandig om vanaf dan elke dag een fles aan te bieden.

2 jaar geleden

Ik wou ook al eentje aanschaffen maar ze zeiden dat het beter is voor na de bevalling. Misschien lukt de borstvoeding niet en heb je die gekocht voor niets. Ik zal de flesjes van Avent gebruiken en zal ook die elektrische kolf kopen wel maar 1 kant niet de dubbele.

2 jaar geleden

Erna. Zelf na 2 dagen gestopt met borstvoeding en nu een gloednieuwe in verpakking staan. Het moet ook al aardig op gang zijn als je echt hele voedingen wil kolven, dat kan even duren. Je weet niet hoe het gaat lopen en als je er 1 nodig hebt is die zo gehaald of besteld en de volgende dag in huis.

2 jaar geleden

Ik wou ook al eentje aanschaffen maar ze zeiden dat het beter is voor na de ...
Ik verkoop deze op vinted :)

2 jaar geleden

Reactie op Karindg

Voor de rust pakken savonds hoef je dit niet te doen. Zoals gezegd moet jij ...
Ik kolfde voor ik naar bed ging dan bleef de baby even bij mijn man beneden en kon ik een paar uur slapen. Dus kan zeker wel helpen

2 jaar geleden

Ik wilde ook wachten tot na de geboorte met het aanschaffen van een kolf. Uiteindelijk kwam ik een mooie aanbieding tegen van de kolf die ik op het oog had, en in combinatie met wat nesteldrang deze uiteindelijk toch alvast gekocht. Achteraf ben ik hier heel blij mee geweest omdat ik op zaterdagavond thuiskwam uit het ziekenhuis in het pinksterweekend. Borstvoeding kwam wat moeizaam op gang dus op advies van de kraamhulp begonnen met kolven die zaterdagavond. Volgens haar (niet uitgezocht of er echt geen andere opties waren) hadden we pas een borstkolf kunnen huren vanaf dinsdag, en dan weet ik niet of het was gelukt met de borstvoeding 🤷‍♀️

2 jaar geleden

Ik zou wachten. Bij mij is de bv mislukt, ik was blij dat ik niet zo'n duur ding had aangeschaft. In het begin even een powerkolf gehuurd, maar dat mocht niet baten. Maar huren is dus altijd even een optie, werd bij mij nog tot een bepaald bedrag vergoed ook.

2 jaar geleden

Ik zou het ook erna doen, ik heb de eerste twee maanden een kolf gehuurd, maar als de bv gewoon gelijk lekker loopt, zou ik lekker live aanleggen, anders zou ik pas een kolf kopen als je gaat werken en nog bv geef. En dan kun je ook een consult doen om te kijken welke kolf bij je past.

2 jaar geleden

Ik heb een avent kolf met brown flessen, het hoeft niet te matchen, maar is wel handig, want dan hoef je niet over te gieten.

2 jaar geleden

Ik had toevallig een Nuby kolf gewonnen dus al in huis en had die ook meteen nodig ivm overproductie. Hoeft inderdaad niet te matchen!

2 jaar geleden

Ik zou echt wachten! Ik heb eerst een hele goede kolf gehoord voor 2,50 per dag en tot het echt goed op gang was gekomen heb ik zelf een elektrische gekocht. Ik ben vanaf dag 1 gaan kolven. 1 voeding per dag

VRIEND

2 jaar geleden

Pas na je bevalling. Tegenwoordig is het vandaag besteld morgen in huis hè😉. Er zitten kolf flesjes bij je kolf. Ik had in overleg met kraamzorg / kraamverloskundige 1 dr Brown fles met prematuur speentje gehaald. Die hebben we ook gebruikt. Ook moest ik kolven (alleen bijvoeding met gekolfde melk) en heb ik de kolf dus op dag 2 besteld.

2 jaar geleden

Op mijn kraamzorg site staat dat zij een kolf hebben om te gebruiken, dus dat je die nog niet hoeft aan te schaffen maar eerst kan kijken hoe het gaat. Misschien heeft jouw kraamzorg iets dergelijks?

2 jaar geleden

Reactie op Ederisien

Op mijn kraamzorg site staat dat zij een kolf hebben om te gebruiken, dus d ...
Ja je kunt het lenen :-) handig om te weten!

2 jaar geleden

Reactie op DeniseD

Pas na je bevalling. Tegenwoordig is het vandaag besteld morgen in huis hè� ...
Ja het is idd super snel in huis! Ik ga dat ook doen. Eerst maar kijken wat de kraamverzorgster adviseert in de eerste week.