94 Reacties

2 maanden geleden

Rond de eerste verjaardag. Toen sliep ze verder heel goed, dus durfden we het aan. Eerste avond 20 minuutjes huilen, in slaap gewiegd door mijn man (ik vond het zelf zó zielig). Tweede avond 5 minuutjes huilen en in slaap gewiegd door mijn man. Derde avond: gewoon als normaal gaan slapen.

2 maanden geleden

Reactie op AnneEZ

Rond de eerste verjaardag. Toen sliep ze verder heel goed, dus durfden we h ...
Zouden het bij de volgende net zo doen, zeiden we altijd. Misschien nog wel eerder. Maar de tweede wil geen speen, dus dat is dan ook weer vanzelf opgelost 😅

2 maanden geleden

Vandaag, letterlijk nu net haar ochtendslaapje, begonnen... Ze is 8 maanden.

2 maanden geleden

Toevallig deze week, met 18 maanden. Ik heb ze gewoon niet gegeven en mijn dochter die heeft er geen kik om gegeven! Ik zou volgende keer weer kijken naar welke manier ik denk dat het beste past.😊

2 maanden geleden

Bij 2 maanden al daarna geen behoefte meer aan gehad. Wij vonden het ook maar niks een speen blij dat we er vroeg zijn mee gestopt. Heb nu pasgeboren baby ook nu gebruiken we geen speen heeft er ook geen behoefte aan.

2 maanden geleden

3j10mndn, werd op een ochtend wakker en heeft ze allemaal in de prullenbak gegooid. En ze was echt mega verslaafd eraan! Daarvoor ook echt drama als we er al over begonnen. Inslapen duurde een weekje wat langer maar ze heeft er nooit meer om gevraagd. Nummer 2 duimt dus geen idee hoe we daar ooit vanaf komen 😅

2 maanden geleden

Met 12 weken, ik vond de speen vreselijk, dus wilde hem zo snel mogelijk weer de deur uit. Zoon had hem alleen nodig om in te slapen, dat was een paar keer wat moeilijker, maar na een paar dagen was de speen niet meer nodig. Nummer 2 heeft nooit een speen gehad. Die vond het niks. Dikke prima wat mij betreft!

2 maanden geleden

Bij de eerste met 9,5 maand. Ze kreeg toen 6 tandjes tegelijk waardoor er absoluut geen speen meer inkwam. Bij de tweede zijn we met 10 weken gestopt. Hij is een buikslaper en dat werkte gewoon niet i.c.m. de speen.

2 maanden geleden

Rond 9 maanden. Cold turkey. Eerste slaapje was veel huilen en troosten. Daarna was het gedaan en sliep ze weer zoals altijd deed. Is me 100% meegevallen. Zou het de volgende keer weer zo doen.

2 maanden geleden

Reactie op DoPietje

Vandaag, letterlijk nu net haar ochtendslaapje, begonnen... Ze is 8 maanden ...
Oehh! Hoe ging het?

2 maanden geleden

Reactie op Purrie 1987

3j10mndn, werd op een ochtend wakker en heeft ze allemaal in de prullenbak ...
Ja daar ben ik dus bang voor! Hij is niet verslaafd aan de speen. Maar stopt wel vaker zijn hand erin. Die halen we eruit en geven dan nu de speen. Maar ik weet niet zo goed wat beter is!

2 maanden geleden

Wij met precies 3jaar. We hadden haar hier al weken op voorbereid: als je 3 wordt, komt de spenenfee. Die neemt het speentje mee en geeft het aan een nieuwe baby. Ze laat een cadeautje voor je achter. Verbazingwekkend goed gegaan. Ze heeft af en toe erom gevraagd, en het was 2 avonden huilen. Verder niet. Nu, 4 maanden later, weet ze niet eens meer dat ze een speentje had. Bij mijn zoontje ga ik dit ook doen. Een volgende keer zou ik eerder stoppen. Nog voor het eerste jaar. Omdat we daar al voorbij waren, heb ik gewacht tot ze het een beetje kon begrijpen.

2 maanden geleden

Met 2,5 jr. toen hebben we samen het speentje met de post verstuurd naar de baby van een vriendenstel. Eerste 3 dagen er wel om gevraagd en gehuild bij naar bed gaan maar dat was het dan ook. Ging verrassend goed is me heel erg meegevallen.

2 maanden geleden

Met 20 maanden, daarvoor gebruikte ze hem vanaf het begin al alleen even bij het inslapen 5 minuutjes en dan spuugde ze hem zelf uit. Met 20 maanden dacht ik, ik geef hem een keertje niet en kijk hoe ze erop reageert. Ze sliep meteen en ze heeft er nooit meer naar gevraagd.

2 maanden geleden

Bij 8/9 maanden gestopt alleen... Bij de slaapregressie van 1 jaar gaven we de speen als ze s nachts wakker werd. Na één of twee maanden weer mee gestopt. Gewoon cold turkey afgenomen. Ging beide keren best snel goes

2 maanden geleden

Bij de eerste rond 9 maanden, gewoon gestopt en dat ging eigenlijk meteen goed. Misschien een paar slaapjes even wennen. De tweede stopte zelf rond 4 maanden. We waren op vakantie en ik liep rond met de kinderwagen zodat hij kon slapen. Ik blééf die speen maar terug stoppen en op een gegeven moment was ik het zat. Zoek het uit, dacht ik hahaha. Maar toen ging hij gewoon lekker slapen! Daarna niet meer gegeven, dikke prima. Helaas toen die vakantie ook geen oefenflesjes gedaan en doordat hij dus geen speen en geen flesjes had die 4 weken was hij dat helemaal verleerd. Gevolg: nooit meer goed uit de fles gedronken, oeps! Hij kreeg overigens wel lang borstvoeding, ook toch een soort speen.

2 maanden geleden

Oudste net geen 2 jaar, ging eigenlijk helemaal vanzelf. Wel op ons initiatief maar geen extra last met slapen. Heb hem gewoon weggegooid. Ik weet niet of ik het bij de jongste niet eerder zou doen, vind ze dan nog wel erg jong. Maar de jongste is er wel minder verslaafd aan.

2 maanden geleden

Rond 4-5 maanden al

2 maanden geleden

13 mnd. Tussendoor kreeg hij hem al nooit, alleen bij de slaapjes. Hoorde ook een beetje bij het slaapritueel: speen van de plank pakken. Ik ben het gewoon een keer expres "vergeten" bij het eerste dutje, en dat ging verrassend goed. Tweede dutje en de nacht gingen ook wel prima. Ipv de speen pakt hij nu zijn knuffeltje van de plank. Soms wat drama, dan moet hij de dag/de ochtend even verwerken en dat lukt hem niet alleen, dus dan gaan we even samen zitten op de stoel, beetje kletsen en kriebelen. Op het kdv hebben ze nog één keer wel de speen gegeven omdat hij zielig aan het huilen was in bed, waarschijnlijk was het te druk om even met hem te knuffelen en hij zag natuurlijk andere kindjes wel met een speen. Prima dus, maar sindsdien nooit meer in gehad.

2 maanden geleden

Rond de 5/6 maanden al, gewoon cold turkey en hij viel na 2 onrustige slaapjes alweer zelfstandig in slaap🥰