16 Reacties

4 jaar geleden

Hoi! Nog geen ervaring, maar ik ben ook van plan ze te gaan gebruiken. Ik heb via marktplaats een heel pakket overgekocht van iemand. Het lijkt voornamelijk voordelen te hebben: * goed voor het milieu * goed voor de portemonnee * kindje vaak eerder zindelijk. Ik ben ook heel benieuwd hoe het gaat bevallen :)

4 jaar geleden

Ik heb op het kdv een kindje gehad die wasbare luiers droeg. Ik vond het een flink dik pakket om de billetjes waardoor het ventje (3 maanden) nauwelijks kon bewegen 😂 Voor mij dus een no go.

4 jaar geleden

Hangt misschien ook af van welke soort wasbare luier, de maat etc. Voor mij toch het uitproberen waard

4 jaar geleden

Ik heb een hele tijd wasbare luiers gebruikt, over het algemeen blij mee, maar ik ben er pas mee begonnen toen mijn zoontje zon 6/8 maanden was ivm dat het anders een gigantisch pakket is om die kleine billetjes. Moet ook eerlijk zijn dat ik het nogal wat werk vind, strikt om de 3 dagen wassen(liefst eerder maar heb nog wel meer te wassen en doen dan alleen luiers) en als mijn zoontje gepoept had wat nog vrij dun was was dat geen pretje, eerst de luier uitspoelen gronding etc, had het idee dat de poep dan overal zat😅 Klinkt allemaal als niet zoveel werk maar eenmaal in het dagelijkse wereldje van de wasbare luier was ik er een beetje klaar mee. Dus nu gebruik ik weer weg werp luiers, heb me daar erg ‘schuldig’ om gevoeld, alsof ik had gefaald maar dit werkt voor ons op het moment was relaxter, zeker nu ik weer zwanger ben. Ik ga het bij onze 2e als die eenmaal ook rond de 6 a 8 maanden is wel weer proberen, we zullen zien hoe ik er dan in sta :)

4 jaar geleden

Reactie op monalola

Ik heb een hele tijd wasbare luiers gebruikt, over het algemeen blij mee, m ...
Goeie! Misschien helpt voor de eerste maanden een all in one systeem voor een new born, zodat het niet te groot is? Ik kan me indd voorstellen dat het toch ook veel tijd kost om te wassen en dat je daar niet altijd zin in hebt. Ik ga misschien naast de wasbare luiers die ik heb, toch ook een paar pakken wegwerp voor newborn en evt een paar All in One wasbare luiers voor een new born aanschaffen zodat ik ook wat kleinere maten heb.. is moeilijk in te schatten van tevoren!

4 jaar geleden

Mooi concept maar daar heb ik dus echt geen tijd voor. 😂 Hoop echt dat die kleine normale luiers kan hebben.

4 jaar geleden

Het lijkt me ook echt zoveel extra werk met uitspoelen, wassen, drogen, zorgen dat je er altijd genoeg in de kast hebt etc.... Maar misschien is het in de praktijk wel makkelijker haha.

4 jaar geleden

Hier positief! Dat van tevoren uitspoelen is achterhaald. Je gebruikt gewoon een inlegger die je weggooit na gebruik (sommigen kunnen zelfs door de wc), inclusief de grote boodschap.

4 jaar geleden

Bij ons gingen ze ook meestal gewoon in de droger. Slijten ze iets sneller van maar blijven wel lekker zacht en zijn ze zo droog.

4 jaar geleden

Ja! Wij gebruiken ze! Alleen als wij weg gaan en voor het slapen een gewone. Wij zijn fan van wasbaar! Is ook gezonder voor de huid van je kindje. Geen chemische brol en parfum ☺

4 jaar geleden

Reactie op Gnarly

Hier positief! Dat van tevoren uitspoelen is achterhaald. Je gebruikt gewoo ...
Ja ik heb ook inleggers, verschillende soorten en maten geprobeerd 😬 maar de dunnere variant poep kwam er of langs of doorheen

4 jaar geleden

Inderdaad, sneller lekjes. Maar omdat ik elke dag een wasmachine opzet stoort het mij niet. Er wordt zo vaak gekeken naar katoen en linnen...kortom natuurlijke materialen. Maar als het op intieme en meest gevoelige huid aankomt vind ik het raar om dat in een synthetisch doekje te winden..

4 jaar geleden

De dunne variant wast ook wel weg in de wasmachine

4 jaar geleden

Ja dat klopt, maar ik merkte voor mijzelf dat ik het toch liever eerst uitspoelde, wel fijn dat jullie er een andere ervaring mee hadden natuurlijk!🙂

4 jaar geleden

Reactie op monalola

Ja dat klopt, maar ik merkte voor mijzelf dat ik het toch liever eerst uits ...
Wij spoelen sowieso eerst uit op 30 graden kort programma (20min) met centrifuge. Nadien pas rest van de was toevoegen en op min 60 graden

4 jaar geleden

Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken. Met een spuitluier gooi ik het hele setje kleding al weg 😂