1005 Reacties

2 jaar geleden

Hoi! Mijn dochter gaat binnenkort met negen maanden naar de opvang. We gebruiken nu een tweedelig systeem. Vouwluiers van little lamb en daarover een overbroekje van hetzelfde merk. Ik vind het prima maar ik kan me voorstellen dat het voor het kdv een stap te ver is die lappen vouwen. Welk all in one systeem raden jullie aan en gebruiken jullie voor de opvang? Ik heb een slanke dochter van nu zeven maanden en zeven kilo.

2 jaar geleden

Ik gebruik pockets! Makkelijker bijboosten als de vulling niet meer voldoende is en zo blijft het 1 pakketje voor de opvang

2 jaar geleden

Reactie op wehoo

Ik gebruik pockets! Makkelijker bijboosten als de vulling niet meer voldoen ...
Hoeveel uur doet je baby ongeveer met een luier?

2 jaar geleden

Reactie op lovina

Hoi! Mijn dochter gaat binnenkort met negen maanden naar de opvang. We geb ...
Pockets kan inderdaad, maar die absorberen niet zo goed (en helemaal niet als je ze niet helemaal goed om doet). Je kunt ook een basisluier onder het overbroekje doen, dat hoeft niet gevouwen te worden en is vrij foolproof (en belangrijker: lekproof!). Ik gebruik ze van Popolini of Totsbots (https://www.billenboetiek.nl/wasbare-luiers/tweedelige-systemen/popolini-ultrafit-organic/) Werkt hier het allerbeste en voor de opvang ook prima te doen (zeker die met klittenband)

2 jaar geleden

Reactie op lovina

Hoi! Mijn dochter gaat binnenkort met negen maanden naar de opvang. We geb ...
Ik zou dan ook voor een basisluier gaan! Heb zelf die van Hu Da en vind ik super fijn, valt mooi slank en gebruik die graag onder het little lamb overbroekje. Wedervraag voor jou: welke maat vouwluier heb jij? Ik heb de S van Blumchen en mijn dochter is nu bijna 5 kilo maar het vouwen wordt wel wat lastiger. Is het het waard om over te gaan naar een grotere maat? Ik heb inmiddels een goede voorraad basisluiers en inleggers (SIO) dus niet nodig, maar vind het vouwen wel fijn als reserve.

2 jaar geleden

Reactie op Joanna1988

Ik zou dan ook voor een basisluier gaan! Heb zelf die van Hu Da en vind ik ...
Ik heb de vouwluier van little lamb maat 2. Alleen neemt dus niet heel veel op waardoor ik zeker om de twee/drie uur een luier verschoon. Ik heb ook maat 1, maar dat verschilt nauwelijks qua opname. Als je dus al alles hebt zou ik het niet aanschaffen. Ik heb voor de nacht een basis luier van totsbots geloof ik, maar dat is echt een gigantisch pakket daarom leek mij zo een pocket luier wel okay. Alleen we hebben die van little lamb en die lekt altijd dus dat vind ik geen succes. Is die basis luier van Hu da een dik pakket?

2 jaar geleden

Hu da's zijn heel slank voor een voorgevormde luier! Wij gebruiken ze als nachtluier, maar zoon (14 maanden) is geen veel plasser. De voorgevormde Little Lamb maat 2 heb ik ook, die vind ik ook prettig. Maar die is wel dikker dan de Hu da en neemt ook minder op. Als je echt een All in one luier wilt, dan zou ik gaan voor de Grovia O.N.E. Maar ik heb dan ook alleen ervaring met de Grovia O.N.E. en Grovia AIO. Die laatste is superslank, maar neemt iets minder op. Overdag gebruiken we pockets van Alvababy. Absorptie is makkelijk aan te passen, maar ze moeten wel echt goed passen (en dus bij je kind passen) om niet lekgevoelig te zijn. Hier gaat het heel vaak goed, maar soms hebben we wel lekjes.

2 jaar geleden

Reactie op lovina

Ik heb de vouwluier van little lamb maat 2. Alleen neemt dus niet heel veel ...
Jaa volgens mij scheelt het ook echt wat voor kindje je hebt. Hier sluit de pocketluier van little lamb juist super aan, tot op heden geen lekkage gehad. Ik doe wel een houtskool booster er in omdat deze slanker is en meer absorbeert dan de bijgeleverde inleggers. Daarin tegen met Elskbar (welke weer goed staat aangeschreven) hier wel lekkages. Grovia one vind ik een super fijne luier! Neemt veel op, ideaal voor de nacht. En.. ik vind de grootte van het pakket wel meevallen.

2 jaar geleden

Met dikke billen gewoon naar je buik rollen 😂 Vandaag een bamboe luier met overbroekje van HappyBear aan het testen, eens kijken of ik voor een droog gevoel nog een lapje fleece oid toe moet voegen. We willen deze luier met name voor de nacht gaan gebruiken, maar uitproberen doen we dus lekker overdag 😅

2 jaar geleden

Pff mijn totsbots luiers drogen zoo traag op het droogrek en ik krijg die lelijke vlekken niet weg. Wie heeft tips? Leggen jullie ze gewoon open op de radiator te drogen? Ik heb zin om tijdelijk wegwerp te gebruiken...

2 jaar geleden

Reactie op Nuit

Pff mijn totsbots luiers drogen zoo traag op het droogrek en ik krijg die l ...
Vlekken krijg je weg door ze in de zon te leggen, nu jammer genoeg ver te zoeken, maar je luiers zouden gewoon proper moeten zijn bij een goede wasroutine. Die vlekken zijn enkel kleurstof. Om sneller te laten drogen best niet op de verwarming leggen, dit is niet goed voor je luiers. In de buurt van de verwarming kan wel. Je kan ze evt. Ook op lage temperatuur in de droger doen 😊. Als ze toch niet op tijd droog zijn, heb je waarschijnlijk wel wat hydrofielen liggen. Deze kan je eventueel gebruiken om wat tijd te overbruggen 😊

2 jaar geleden

Reactie op Ber22

Hoeft zelfs niet buiten. Achter de raam werkt het ook 😊 de winterzon doet er iets langer over dan de felle zomerzon, maar werkt geweldig!

2 jaar geleden

Een ventilator bij je wasrek doet ook wonderen. Door de luchtstroom droogt alles veel sneller

2 jaar geleden

Reactie op Nuit

Pff mijn totsbots luiers drogen zoo traag op het droogrek en ik krijg die l ...
Wat vind je traag? Bij ons drogen ze in ongeveer 24 uur gewoon hangend aan een wasrek, ik vind dat zelf niet zo lang voelen. Als je erdoor in tijdnood komt kun je natuurlijk ook gewoon een paar extra kopen - een luier extra geeft je al snel een uurtje of 3 meer tijd immers

2 jaar geleden

Kijk wat ik binnen heb! 🥰 Vraagje aan jullie. Dit zijn newborn luiertjes. Er zit een booster bij, is die ook gelijk nodig? Of meer voor de nacht? Begreep dat je niet perse een booster erin hoeft te doen bij een newborn?

2 jaar geleden

Reactie op ElsjeA

Wat vind je traag? Bij ons drogen ze in ongeveer 24 uur gewoon hangend aan ...
Wat makkelijker dat ze bij jouw snel drogen. Bij mij zijn ze na 24u nog vochtig aan de elastiek aan de achterkant. De witte drogen wel sneller dan die met de dieren. Best gek?

2 jaar geleden

Reactie op LindaK86

Kijk wat ik binnen heb! 🥰 Vraagje aan jullie. Dit zijn newborn luiertjes. ...
Prachtig pakketje! Je kunt eerst zonder proberen. In principe moet je wel 3-4 uur met een luier toe kunnen. Als de kleine eerder doorlekt of je merkt bij het verschonen dat de luier heel nat is kun je bijboosten

2 jaar geleden

Reactie op LindaK86

Kijk wat ik binnen heb! 🥰 Vraagje aan jullie. Dit zijn newborn luiertjes. ...
Je gaat even moeten kijken. Als je te snel moet verschonen kan je bijboosten, anders is dit niet nodig. Hier hebben we newborns nooit moeten boosten. Je verschoont ook sneller omdat ze vaker poepen. Hier ook best snel overgestapt op one size omdat ons zoontje al wat groter was. Even ontdekken hoe het bij jullie kleintje werkt 😊 Wil je in de nacht niet telkens verschonen kan je wel een booster gebruiken. Ik verschoonde de eerste maanden wel bij elke voeding. Mijn zoontje deed na elke voeding Kaka dus was wel nodig! Moet je zelf wat ontdekken 😊

2 jaar geleden

Goeiemorgen allemaal, Ik had een vraag of jullie ook ervaring hebben met de bare and boho luiers? Ik vind de designs erg leuk en was nieuwschierig of ze ook wel goed/fijn zijn.

2 jaar geleden

Reactie op marrr04

Goeiemorgen allemaal, Ik had een vraag of jullie ook ervaring hebben met d ...
Ik heb pas 2 luiers van bare & boho gekocht en vind ze voor mn (smalle) dochter heel fijn! De nieuwe (recycled) hebben geen dubbele lekgootjes en wat meer stof van binnen dus kans dat het nat wordt. Die zitten wel heel fijn en soepel. De oude hebben wel dubbele lekgootjes en geen fleece randje dus met een doekje afnemen en weer opnieuw gebruiken. Deze zijn wel iets stugger. De bamboe inleggers hebben een fleece laagje voor een droog gevoel en de hennep neemt wat meer op. Vind de vorm van de inleggers erg fijn. Gebruik deze ook graag in een overbroekje van weecare. Broekjes zitten ook mooi over een prefold en ik gebruik zelf ook de basisluier van Hu Da en dat gaat ook top. Ik ben er dus tevreden mee! Maar denk wel dat je het gewoon zelf moet testen.