27 Reacties

15 dagen geleden

Hoihoi. Vraagje, hoe denk je op spiritueel gebied?

15 dagen geleden

Omdat je zegt dat ze dit overdag wel kan, maar savonds niet lukt... Wij hebben ook problemen met onze dochter gehad en waren ten einde raad en hebben uiteindelijk iemand laten komen die contact kan maken met overleden mensen. Het klinkt zweverig ik weet het. Maar wij wouden alle opties geprobeerd hebben. Ze is geweest, heeft wat dingen gedaan en ineens was alles opgelost? 🤔

15 dagen geleden

Hoi! Ik kan alleen maar zeggen heel goed uitleggen, ook overdag al. Zo van mama heeft heel lang bij je gezeten, maar dat kan ik niet altijd blijven doen. Vanavond ga je lekker zelf liggen en slapen. Mama gaat ook rusten. Wij hebben ook lastige fases gehad, maar dan even doorgezet en nu gaat ze heerlijk zelf slapen.

15 dagen geleden

Hier lukt het ook niet. Vandaag eens geprobeerd een luisterboek aan te zetten. Ik kon de kamer uitlopen zonder dat ze moest huilen. Na een uurtje gekeken en toen had ik even haar handje vast gehouden en sliep ze binnen 5 minuutjes. 🥰

15 dagen geleden

Helpt het als je bijvoorbeeld in je eigen bed gaat liggen (kan je chillen) of gaat douchen/opruimen? Heeft ze een lampje? Wij houden de lamp aan op de overloop omdat zoontje dat het fijnste vindt.

15 dagen geleden

En als je boven gaat rommelen zodat ze je hoort?

15 dagen geleden

Wij zijn er ook nog niet helemaal, maar het gaat wel de goede kant op als ik veel uitleg en aankondig. Bij het naar bed brengen bijvoorbeeld 'mama gaat nog 3x een liedje zingen, daarna ga ik weg om op te ruimen /uit te rusten en mag jij lekker slapen. Als je me nodig hebt, kom ik terug'. Op die manier aftellen en dan idd gaan. Als ze me terug roept, ga ik wel meteen zodat ze vertrouwen heeft dat ik haar niet in de steek laat. De ene dag gaat beter dan de andere en het duurt lang, maar gaat wel de juiste kant op :)

15 dagen geleden

Samen slapen is geen optie? Dit kan gewoon veilig. En het kan ook heel veilig voelen voor kinderen

15 dagen geleden

Ik denk aan volgende opties (sommige doe je misschien al).. Nachtlampje of deur wat meer open laten en licht op de gang. In haar kamer, op de gang of boven wat opruimen en dit ook benoemen Duidelijk zeggen dat je naar beneden gaat, maar dat je om de x aantal tijd komt kijken maar dat ze rustig mag slapen en de eerste keren heel snel terug komen (na2min ofzo) zodat ze zeker ziet dat je terugkomt en hier stapje voor stapje wat meer tijd tussen laten. (Zou ik wel alleen doen als ze daar niet overstuur van wordt.. het idee is niet slaaptraining met zoveel minuten laten wenen, maar eerder terug komen terwijl ze rustig is maar nog wakker zodat ze erop leert vertrouwen dat jij in de buurt blijft en af en toe komt kijken). Afspreken dat je af en toe via de babyfoon wat zegt tegen haar zodat ze je blijft horen Liedje of muziekje of verhaaltje laten spelen waar ze naar kan luisteren Beetje zoeken denk ik wat aanslaat. Of een combi. Niet zo gek dat het overdag wel lukt. Denk dat ze op die leeftijd wel weten dat s nachts een veel langer slaapje is en dus langer alleen dan overdag. En het is enger want als je wakker wordt kan het plots heel donker zijn en alle geluiden zijn anders in het huis.

15 dagen geleden

Lees graag mee. Onze zoon is bijna 3. We zijn van wiegen, naar samen in de schommelstoel en slapend wegleggen nu beland bij samen in bed liggen totdat hij in slaap is gevallen.

14 dagen geleden

Ik blijf gewoon met mijn kindje op bed liggen tot dat ze in slaapt valt en leg der dan in eigen bed. Hoort misschien niet zo maar dat kan me niks schelen. Werkt voor ons prima.

14 dagen geleden

Kan me voorstellen dat het soms lastig of vervelend is er 1,5 uur bij te moeten blijven. Ons zoontje van 19 maanden valt ook niet zelfstandig in slaap. Sporadisch gebeurt dit dus hij kan het blijkbaar soms wel, maar heb bij ons het idee dat hij echt nog even die tijd samen nodig heeft en dat contact wil hebben voor de nacht. Misschien is dit bij jullie ook zo? Wij hebben een paar maanden terug een vloerbed gekocht en blijven naast hem liggen tot hij slaapt. We hebben zoiets van dan maar op deze manier, het komt vanzelf dat ze sneller en makkelijker in slaap vallen.

14 dagen geleden

Wij hadden dit ook met onze 2 jarige zoon én hadden een deadline, want met een baby kan je er niet 1,5 uur mee bezig zijn. Bij het consultatie bureau een gesprek in gepland met een gezinacoach en het beste advies ooit gehad. Hij begrijpt het écht wel en weet precies wat hij meot inzetten om nog niet naar bed te hoeven en aandacht te krijgen. 5 dagen lang hebben we streng gedaan: het is tijd voor bed, mama is vakbij. Geen extra aandacht of emoties laten zien. En tot onze grote verbazing hielp het echt als een gek! Een paar maanden later begon het grapje opnieuw en toen hebben we afgesproken dat papa of mama op de gang gaat zitten. Want in de kamer werkt iid niet. Deur open of dicht en kind weer wakker.. :-( Maar deze boodschap: ze begrijpen het prima! Dit is hun manier om hun zin te krijgen. Succes!!

14 dagen geleden

Misschien is ze bang in het donker, mijn dochtertje heeft daarvoor een klein lampje, verder vond ze het licht op de gang vervelend en heb ik het raam verduisterd zodat ze niet zoveel ziet, duidelijkheid is wel belangrijk in deze, mijn dochtertje is al wat ouder maar dan krijg je de rekken fase dus ik lees een boekje samen met haar en dan zeg ik welteruste en dat ik haar niet meer wil horen, dat klinkt misschien even wat streng maar dat helpt het beste bij haar omdat ze anders met onnozele dingen aan komt zetten binnen een paar minuten. Persoonlijk denk ik wel dat jullie wat meer afstand moeten gaan nemen, het is echt niet goed om bij je kind te gaan zitten of in de buurt totdat ze in slaap valt, zij weet nu dat jullie dat doen en daar ontstaat dan de drama uit als jullie het niet doen, ik ben misschien een beetje hard in de ogen van anderen maar ik zou zelf gewoon naar beneden gaan, je hebt alles gedaan, ze komt niks tekort en het is gewoon tijd om te slapen, ze z hoogstens een aantal dagen misschien even gaan huilen maar zodra ze in de gaten heeft dat dat geen effect heeft dan gaat ze echt wel rustig slapen want als het goed is, is ze moe. Mijn dochtertje heeft het ook nog 2x gehad dat ze zo n drama bui had en huilen dat ze deed, soms zelfs schreeuwen maar ik reageerde er gewoon niet op en toen is ze ook gewoon gestopt. In deze is het dus echt volhouden hoe shit het ook even is om te horen dat ze overstuur is. Maar nogmaals dat is mijn kijk er op en hier heeft het gewerkt zonder schade 😉

14 dagen geleden

De chair methode al geprobeerd? Heeft ze een knuffel die ze kan vasthouden?

14 dagen geleden

Als bij ons een bepaalde manier/methode niet werkt is het regelmatig succesvoller om iets heel anders te gaan doen dan om Kleine dingen aan te passen. Heb je al eens iets heel anders geprobeerd recentelijk? Misschien zoiets als gewoon in bed leggen en zeggen dat je over tien min even komt kijken, en dat elke keer doen. Dan weet ze dat je terugkomt maar hoef je er niet bij te blijven. Ik zou dat dan ook gewoon meteen na het verhaaltje doen. Verhaaltje, in bed, lampen uit (nachtlampje vind ik een goed idee, misschien zelfs iets met een kort muziekje?) en dan zeggen ‘ga maar lekker liggen, mama komt over X minuten weer even kijken.’ Beetje combinatie van andere suggesties hier :)

14 dagen geleden

Zijn je wakkertijden wel goed?

14 dagen geleden

Reactie op Jalad

De chair methode al geprobeerd? Heeft ze een knuffel die ze kan vasthouden ...
Jaa dat is de methode die we hanteren, we zaten eerst naast haar bed met een handje vasthouden en dan zonder handje maar nog wel naast het bed etc. we zijn nu zover dat we uit het zicht in de stoel zitten, en dat is het punt waar we op blijven hangen want als ze door heb dat we de deur uitgaan is het paniek. Ze heeft een vaste knuffel in haar bed.

14 dagen geleden

Reactie op Miley1985

Wij hadden dit ook met onze 2 jarige zoon én hadden een deadline, want met ...
Ja dat is dus ook waarom we niet meer 1uur daarnaast kunnen/willen zitten want de 2e komt er ook aan.

14 dagen geleden

Reactie op Dwo92

Zijn je wakkertijden wel goed?
Ja die zijn prima, het ligt ook niet aan dat ze niet goed doorslaapt of helemaal niet wilt want dat wilt ze wel, het gaat echt om dat ze niet wilt dat je de kamer uitgaat.