13 Reacties

één jaar geleden

Zoals ik het begrepen heb doe je best pas schoentjes aan als ze kunnen lopen en dienen de schoentjes in eerste instantie vooral om de voet te beschermen tegen steentjes en warmte/koude etc.... Blootsvoets train je de voetspieren het beste. De zool moet daarom ook heel flexibel zijn, maar niet gewoon stof.

VRIEND

één jaar geleden

Ons zoontje liep eigenlijk ook alleen maar op blote voetjes tot hij écht goed zelfstandig kon lopen. Toen heb ik sneakertjes van de Scapino gehaald, super fijne schoen met klittenband en licht aan z’n voetje.

één jaar geleden

Zoals al gezegd; lopen op blote voetjes in het best. Schoentjes met flexibele zolen gebruik je eigenlijk alleen buiten ter bescherming zodra je kindje al goed kan lopen. Mijn dochter kan nog niet lopen. Ik trek haar wel vaak slofjes/zachte schoentjes aan tegen de koude voetjes. Maar ze loopt/staat/speelt er dus niet op. Dat doet ze op antislip sokken of blote voeten.

één jaar geleden

Hier ook altijd op blote voeten, nog steeds trouwens, en hij word dit weekend 2. We hebben toen ie ongeveer 4 maanden liep schoenen gekocht zodat ie ook buiten kon lopen, we kochten ze toen bij ShoesMe

één jaar geleden

Mijn dochter loopt sinds dat ze 11 maanden is. Ze is nu bijna 14 maanden en loopt op schoenen van Shoesme. Doet ze het erg goed mee. Thuis etc loopt ze gewoon op blote voeten.

één jaar geleden

Bij Shoesme hebben ze ook slofjes, voor de fase voor het echte lopen. Ik vond dat ideaal. Je kunt hier kijken welke nu handig zijn: https://www.shoesme.nl/de-juiste-schoen-kiezen-baby Tip: kijk ook op Vinted. Daar staan vaak nog (zo goed als) nieuwe schoentjes voor een lagere prijs.

één jaar geleden

Blote voeten of Attipas schoenen.

één jaar geleden

Ik zou je laten adviseren bij een schoenwinkel waar ze kinderschoenen hebben. Hebben wij ook gedaan, zij kunnen je het beste advies geven over welke schoenen in welke fase

één jaar geleden

Wij zijn bij een schoenenwinkel voor kinderen gaan kijken toen ze echt stevig kon lopen en ook echt buiten ging lopen. De eerste stappen binnen de ze op lederen slofjes. Haar eerste schoentjes waren van Jochie & Freaks meen ik.

één jaar geleden

Ik zou je laten adviseren bij een schoenwinkel waar ze kinderschoenen hebbe ...
Zeker doen. Zij geven ook advies over pasvorm. Onze dochter heeft smalle voeten waardoor de keuze beperkt is. Merken als Shoesme hoeven wij dus eigenlijk niet naar te kijken, dit geeft veel te weinig steun.

één jaar geleden

Wij hebben schoentjes van Shoesme met extra flexibele zool. Die doen we hem alleen aan als we buiten ergens zijn waar hij ook gaat lopen (bijvoorbeeld een speeltuin). Hij loopt nog niet volledig los, maar wel goed aan de hand of langs een speeltoestel etc. Ook draagt hij ze op de opvang buiten, daar spelen ze 1 a 2 keer per dag buiten namelijk. Het is vooral belangrijk dat de zool heel flexibel is. En verder gewoon lekker op blote voetjes of sokjes met anti slip laten oefenen.

één jaar geleden

Shoesme

één jaar geleden

Pas gedaan hoe ze gingen lopen. 🤷‍♀️