20 Reacties

2 jaar geleden

Soja peutermelk? Die noemt m'n oudste altijd liefhebbend giraffe melk! Heerlijk hoor en zitten extra vitaminen in

2 jaar geleden

Heb wel eens gehoord dat veel mensen die reageren op koemelk, ook reageren op soja. Ik zou dan voor haver melk kiezen.

2 jaar geleden

Wij kregen het advies om gewoon maar te proberen met normale (poeder) melk. Dit gedaan en het leek goed te gaan maar toch na 2,5/3 weken kreeg ze weer symptomen. Erg vervelend. Ons meisje doet het wel goed op HA melk dus ik heb die maar weer in huis gehaald. Over 3 maanden pas weer afspraak bij de kinderarts en zal t dan wel weer bespreken. En ja ik kan ook bellen en het dan bespreken maar ben bang dat er niet zoveel opties zijn.

2 jaar geleden

Ik zou even vragen of je naar een diëtist mag. Havermelk/drink is geen volwaardige vervanging voor een kindje van 1 jaar (bevat niet voldoende vitamines, geen eiwitten).Soja groeimelk kan wel. Ze hebben na het jaar nog 300 ml aan melkproducten nodig. Waarna de behoefte na een aantal jaren ook weer toeneemt (dit kun je natuurlijk ook anders opvangen). Een arts is geen voedingsspecialist hé? Krijgen jullie geen provocatie meer van koemelk?

2 jaar geleden

Hier ook nutramigen gegeven tm 15mnd (hier deed de diëtiste niet moeilijk over verlening) en wij zijn op advies van haar ook langzaam over gegaan op de alpro soya peuter melk. Dochtertje is inmiddels 16mnd en drinkt ‘s morgens en ‘s avonds nog gewoon lekker een fles hoor! Ze moest 300ml zuivel binnen krijgen namelijk op een dag

2 jaar geleden

Wij zijn langzaam afgebouwd met de nutramigen. Eerst naar nutrilon pepti en toen dan goed ging naar nutrilon HA. Gelukkig gaat het goed en vindt ze het heerlijk! Misschien eens pepti proberen en dan steeds een beetje opbouwen? Eerst 1 schepje bijvoegen en dan 2 etc

2 jaar geleden

Ik zou even vragen of je naar een diëtist mag. Havermelk/drink is geen volw ...
Heropnames mbt voedings problemen zijn al geweest. Desalniettemin is de regel dat na 1 jaar er geen verlening meer komt. Omdat soja of haver het alternatief zijn op de markt. 🤷🏻‍♀️. En zoals ze zegt. De flessen er toch snel af moeten. En die ene fles die blijft bestaan is dan soja / haver. Einde traject. En klaar….

2 jaar geleden

Reactie op plien306

Heropnames mbt voedings problemen zijn al geweest. Desalniettemin is de re ...
Jammer. Maar des te meer reden om je te laten verwijzen naar een in allergie gespecialiseerde diëtist. Je hebt nu geen goed advies gehad betreft het vervolg.

2 jaar geleden

Jeetje wat een verschil zeg. Hier door de kinderarts doorverwezen naar diëtiste en die schrijft gewoon tot 2 jaar voor indien nodig. Zij vind het onzin om een kind nog op ander melkpoeder te zetten. Met 1,5 jaar moeten we op twee flessen melk zitten. Gelukkig kan onze zoon nu tegen melk en zijn we langzaam aan het overstappen, maar snap wel dat je gevoel hebt dat je zo in het diepe wordt gegooid. Wij hebben hier ook lang 3de en 4de fles gehad. Rond één jaar was ik er zelf ook nog niet aan toe om met hem andere manier te bedenken. Hij moest kokhalzen van elke andere soort melk. Nu hij 17 maand is is het allemaal veel makkelijker om dingen af te bouwen. Succes!

2 jaar geleden

Misschien vanuit het buitenland de nutramigen bestellen? Hier in Denemarken is het zonder recept te kopen in ieder geval. Al is het wel erg vreemd inderdaad dat het zo ineens afgekapt wordt, lastig hoor!

2 jaar geleden

Wat gek hé. Mijn dochtertje heeft Nutramigen LLG via het CB. Zij gaven aan dat we gewoon door mogen gaan met de Nutramigen. Wel moeten we af en toe eens proberen wat ze wel en niet kan hebben. Maar ik merk dat als ik in boter haar vlees bak, ze al last krijgt. Brood gaat gelukkig wel goed! Maar koekjes gaat ook niet helaas.

2 jaar geleden

Hier in België is dat vrij verkrijgbaar. Ik bestel dat online op 24pharma en dan wordt dat thuis geleverd (in Nederland) wel zonder teruggave natuurlijk. Ik denk €20 per pot van 400 gram, dus wel prijzig

2 jaar geleden

Reactie op plien306

Heropnames mbt voedings problemen zijn al geweest. Desalniettemin is de re ...
Ik snap het toch niet. Bij een ernstige allergie gaan ze verder testen, omdat er nog steeds een kans is van overheen groeien na 1 jaar. En het dus belangrijk is om wel met enige regelmaat te provoceren. Als ze geen ernstige reactie verwachten kan dit thuis met bv de melkladder en anders db in het zknh. Ben je daar bij een diëtist geweest? De diëtist 1e lijn xit in de basis in Nederland, daar kun je altijd terecht.

2 jaar geleden

Ik snap het toch niet. Bij een ernstige allergie gaan ze verder testen, omd ...
Provocatie testen geweest. Met allergoloog. Melkladder is opgestuurd die moeten we gaan volgen. En na de 1 wordt het niet meer verlengt. Omdat er genoeg vervanging verkrijgbaar is. Aldus de kinderarts en allergoloog die de opnames heeft gedaan en de melkladder heeft gestuurd. Vanaf nu opvolging consultatie. En ander voedings schema en minder tot geen zuivel. ( ja. Soja en haver) Dus vandaar mn vraag hier.

2 jaar geleden

Reactie op Madelief1990

Wat gek hé. Mijn dochtertje heeft Nutramigen LLG via het CB. Zij gaven aan ...
Cb verlengt of schrijft alleen voor met toekenning machtig kinderarts. Al vanaf t eerste moment zo

2 jaar geleden

Reactie op plien306

Provocatie testen geweest. Met allergoloog. Melkladder is opgestuurd die m ...
Volgens mij heb je wel antwoord gekregen toch? Succes ermee.

2 jaar geleden

Volgens mij heb je wel antwoord gekregen toch? Succes ermee.
Jazeker. Geen gewone melk nu niet straks niet. Geen verlenging na de 1. Is schijnbaar protocol Alternatief dus haver of soja. Ben en was dus op zoek naar ervaringen. Wel dubbel als ik t allemaal zo lees. Qua voedings stoffen en waarden. En behoefte aan zuivel. ( en ook qua wel of geen verlenging tm 1,5/2 jaar)

2 jaar geleden

Reactie op plien306

Jazeker. Geen gewone melk nu niet straks niet. Geen verlenging na de 1. Is ...
Ja, daarom zou ik ook naar een gespecialiseerde kinder dietist gaan. Die mag het ook voorschrijven en kijkt er wellicht met andere ogen naar. Zorgt in elk geval voor volwaardigheid, dat is belangrijk bij een kindje in de groei. Die kan je ook helpen met de melkladder.

2 jaar geleden

Controle cb gehad. Zelfde lijn. Machtiging na de 1 stop. En idd. Haver of soja. Zijn volwaardige vervangers schijnt. Maakt niet uit van a/ B merk of groeimelk alpro. Laatste is marketing. Liet ze me ook zien in pc op een schema met wat kindjes vanaf de 1 nodig hebben met wat er nu in nutramigen zit. Straks in alpro haver of soja. Of als kindjes wel opvolg melk zouden mogen Groeilijn etc is prima. Vit d moeten kleintjes sowieso los krijgen. Calcium en eiwitten komen uit voldoende andere voeding en die haver/ soja. Zo vreemd was t dus niet vd kinderarts. Staat veel ruis op internet gaf ze al aan. Moeders worden onnodig bezorgd en bang gemaakt. Diëtiste is niet nodig. Dit is in extreme gevallen zo als kinderen niet verder komen op de melkladder en bv ook geen koekjes/ brood kunnen verdragen en geen mini beetjes zure yoghurt enZ. Dit los van volledig melk.

2 jaar geleden

Dus dan heb je ook gezien dan in havermelk maar 0.6 gram eiwit per 100 ml zit? Lijkt me niet echt hetzelfde als melk of sojamelk.