72 Reacties

één maand geleden

Hij gaat trouwens nog niet naar de opvang!

één maand geleden

Deels herkenbaar. Ons zoontje tot 20 maanden moeten wiegen. Maar hebben geinvesteerd in een fijne schommelstoel :) dat zou ik dus aanraden. Wij hebben ook geprobeerd hem zelf in slaap te laten vallen maar dit lukte tot 20 maanden echt niet. Het is pittig, maar voor mij werkte door me er maar aan over te geven..

één maand geleden

Reactie op Also

Deels herkenbaar. Ons zoontje tot 20 maanden moeten wiegen. Maar hebben gei ...
Oh ja en tot 20 maanden samen geslapen, wellicht ook een idee? Daardoor sliep hij (en dus ook wij) s nahts beter

één maand geleden

Probeer inderdaad een schommelstoel! Of koop een bedje die ook kan schommelen zeg maar.. misschien werkt dat.. En mijn zoontje van bijna 5 maanden slaapt overdag ook nog regelmatig in de wandelwagen.. ik heb zo'n rockit baby gekocht die de wandelwagen dan blijft wiegen/wiebelen!

één maand geleden

Onze zoon hebben we ook altijd gewiegd, totdat hij te zwaar werd, toen accepteerde hij uiteindelijk ook de schommelstoel. Met ongeveer 2,5jr overgestapt naar een eenpersoonsbed omdat ik hem maar moeilijk kon wegleggen in zijn ledikant (zwaar en was zwanger dus dikke buik). Hij is nu 3jr en we liggen naast hem tot hij in slaap valt. Hij is geen huilbaby (geweest) maar was altijd wel heel alert en wilt alles meemaken. Nu nog is het een ondernemend ventje. We hebben vaak geprobeerd hem zelfstandig te laten slapen maar dit werkte gewoon niet bij ons. Zoals je zegt, zo veel onrust bij het proberen (van het huilen) dat we uiteindelijk hebben besloten om dit niet door te zetten destijds. Zijn broertje van bijna 4mnd kan al bijna vanaf de geboorte zelfstandig slapen, ik denk echt dat het ook aan het kindje zelf ligt. Heb dus geen tips om het af te bouwen. Zoals al eerder gezegd, een schommelstoel is echt een stuk fijner dan staand/lopend wiegen. Kan het ook zijn dat hij een nare associatie heeft met zijn bedje of kamer? Je zou dan kunnen proberen om wat vaker in zijn kamertje te spelen overdag zodat hij aan zijn kamertje went?

één maand geleden

Ik herken mij hier heel erg in toen ozne dochter 6 mnd was. Wij hebben hulp gezocht.en het volgende gedaan: Vaste slaaptijden ipv wakkertijdem: 9.30-10.15 13.00 tot 14.30/15.00 16.45-17.15 Echt een vast bedritueel bedacht. Wij deden ook gecontroleerd laten huilen. Aangezien je dit toch al geprobeerd hebt, de tips die wij kregen. Wij zagen snel resultaat. Hadden/hebben een oververmoeid meisje, zeer alert, geen slaapsignalen, en temperamentvol! Dus ook echt een lastige slaapster. Wij waren ook niet van laten huilen, maar een oververmoeid kind dat huilt ook de hele dag. Voor ons de beste keuze dus. De tips/plan wat wij hadden. 5 min-10min-15min-15min ect Telkens terug even troosten, niet optillen. Na eem uur (of 45 min bij erg overstuur) er evem paar minuten uithalen als een soort reset. Stopt hij 30 sec met huilen. Stop de timer en begin opnieuw bij huilen bij de laatste tijd die je inzette. Dutje 1: deze methode uur volhouden Anders over op wiegen Dutje 2: 2x 1 uur volhouden en dan wiegen Dutje 3: deden wij eerst in de draagzak (kinderwagen) en toen dutje 1 en 2 goed gingen ook in bed Avond: telkens een uur totdat ze sliep. Nachts:2x1 uur volhouden en dan wiegen

één maand geleden

S nachts ieder uur wakker hadden wij overigens ook, echt teken van oververmoeidheid.

één maand geleden

Heel herkenbaar! Onze dochter huilde de maanden voor haar eerste verjaardag ook enorm veel. Wij moesten haar ook ieder slaapje in slaap wiegen (we waren hier vaak de hele dag en avond mee bezig). Ook al verschillende dingen geprobeerd, maar niks bleek te helpen. Wij hebben ons eraan overgegeven. Geaccepteerd dat het even zwaar was en haar gewoon continu in slaap gewiegd. Vanaf dat ze 1 jaar was ging het ineens beter en konden we het wiegen heel natuurlijk steeds een stukje meer afbouwen. Dit ging zeker niet zonder slag of stoot en we hebben er onwijs lang over gedaan, maar we hebben wel onze dochter gevolgd en daar zijn we uiteindelijk best trots op☺️. Het was enorm zwaar, maar als ik er nu op terug kijk is de tijd zo onwijs snel gegaan en hebben we het met liefde gedaan. Het wordt beter lieve mama!

één maand geleden

Hier meisje van 13 maanden wat ook alleen bij pappa of mamma wil slapen. Niet persee altijd wiegen maar gaat wel heel hard krijsen als we weg gaan. Ik heb tot 8 maanden getobd en om dr zelf proberen te laten slapen maar dat kostte zoveel energie. Sind we het hebben geaccepteerd zit ik Veel beter in mn vel. We kunnen d’r nu ook heel makkelijk wegleggen en dan slaapt ze zo 1.5-2 uur door overdag. Ben wel nu zwanger van de 3e en dat brengt weer wat onzekerheid met zich mee van hoe ga ik dat straks doen. Dus als mensen daar nog tips voor hebben haha.

één maand geleden

mijn zoontje is ook super alert. Is inmiddels bijna 14 maanden en gaat nu wel stukken beter. wiegen hem al een lange tijd niet meer in slaap maar hij vind wel fijn als je even bij en blijft totdat die slaapt. Overigens overdag gaat wel lastiger want hij wilt alles meemaken en leven is 1 groot feest 😅 in ieder geval.. geen je kleine geen andere signalen af van moeheid? zoals haren trekken, zichzelf op hoofd slaan, hangerig worden etc? gebruik je whitenoise? dat helpt hier goed en staat elke dag aan want daar wordt die rustig van. en ligt je kleine onder een deken of gebruik je een slaapzak? Daarnaast zorgen voor vast ritueel dat geeft ze vaak ook rust. misschien een hydrofiele doek om matrasje leggen waar jouw geur inzit? of een knuffel maar dan aan voeteind leggen. Komt echt wel goed hoor!

één maand geleden

Reactie op estelerr_

Onze zoon hebben we ook altijd gewiegd, totdat hij te zwaar werd, toen acce ...
Goede tips dankjewel! Wat fijn dat de schommelstoel bij jullie heeft gewerkt, wij hebben er wel eentje aangeschaft om deze reden maar ook in de schommelstoel vindt hij zijn rust op de een of andere manier niet. Het op en neer bouncen van het lopen lukt alleen maar bij hem 😮‍💨 maar heb hem al een hele tijd niet gebruikt dus wellicht werkt het inmiddels weer weer! Ga het proberen. Denk inderdaad dat het echt aan het kindje zelf ligt ook, heb ook zo vaak vroeger opgepast op andere baby’s en die kwamen lang niet zo lastig in slaap als ons zoontje. Dus denk echt dat het aan het temperament van het kindje ligt 😊 Ik kan niet perse bedenken dat zijn kamer een nare associatie zou moeten hebben. Wel merk ik soms wel dat hij onrustig is als ik hem hier wieg, daarom loop ik soms naar bijvoorbeeld onze slaapkamer en dan lukt het opeens wel. Dus denk dat hij wel heel goed doorheeft dat hij op zijn kamertje moet slapen en dat hij dat dus niet leuk vindt (en dus ook niet om daar te zijn). Goed idee om hem hier ook eens te laten spelen!

één maand geleden

Reactie op Mirthe0219

Probeer inderdaad een schommelstoel! Of koop een bedje die ook kan schommel ...
Rockit heb ik ook aangeschaft maar zoontje trapt er niet in helaas 😅

één maand geleden

Reactie op Also

Oh ja en tot 20 maanden samen geslapen, wellicht ook een idee? Daardoor sli ...
Hoe deden jullie dit dan vanaf het moment dat jullie kindje ging rollen en draaien? Ons zoontje draait en rolt echt zijn hele bed door, geeft ook wel deels veel onrust hoor want hij maakt zichzelf constant wakker. Maar ik zou dan zo bang zijn dat hij onder ons dekbed belandt oid

één maand geleden

Reactie op IkPien

Ik herken mij hier heel erg in toen ozne dochter 6 mnd was. Wij hebben hulp ...
Wauw bedankt voor deze uitgebreide reactie! Echt heel fijn ❤️ deed jullie kindje dan geen hazenslaapjes? Want ik denk gelijk, hoe werkt zo’n schema dan als je kindje niet zo lang slaapt? Of werd dat ook beter nadat jullie kindje ook beter ging slapen door deze vastigheid? En ons zoontje wordt soms om 06:00 a 07:00 wakker en soms later. Maar ik heb heel veel aan je reactie, goed idee ook om het laatste slaapje op de dag nog even niet te oefenen. Ben je al die dagen dan ook thuis gebleven met je kindje om te oefenen? En hoe gingen de slaapjes wanneer jullie ergens anders waren? Zoveel vragen haha, maar jouw reactie geeft mij wel weer motivatie om het toch nog een keer te proberen.

één maand geleden

Als je op een stoel zit, dan kan je je hielen op de stoelrand zetten. Kindje met hoofdje bij je knieën en voetjes richting je buik. Dan kan je zo je benen heen en weer bewegen. Toen ons kindje te zwaar werd, trapte hij daar wel in

één maand geleden

Reactie op AmyBr

Heel herkenbaar! Onze dochter huilde de maanden voor haar eerste verjaardag ...
Ja daar mag je zeker ook trots op zijn! Ik doe dit nu ‘al’ 6 maanden en vindt het soms loodzwaar! Het geeft me wel moed te lezen dat het bij anderen op den duur wel echt beter werd. Het is natuurlijk ook wel logisch, want je kind wordt ouder en krijgt ook andere behoeftes. Maar het voelt voor mij soms zooo oneindig en takel ook steeds meer af.

één maand geleden

Je schrijft dat zijn slaapsignalen moeilijk te herkennen zijn. Zou het misschien kunnen dat hij die maar heel kort laat zien en daarna hyper wordt (kan een teken van (over)vermoeidheid zijn)? Mijn jongens zijn enorme slaapkoppen en in het begin moest ik er heel goed op letten om geen slaapsignalen te missen, omdat ze anders niet meer goed in slaap konden komen, maar eigenlijk wel heel moe waren. Ze lagen dan enorm te stuiteren en werden luid. En als ik ze dan in bed legde huilden ze keihard, maar eigenlijk waren ze kapot moe. Het lukte ze dan ook niet meer om een hele cyclus te slapen, terwijl dit wel lukte als ze “op tijd” in bed lagen. Heb er in het begin heel veel aandacht aan besteed en kostte veel tijd, maar nu slapen ze allebei heel goed en kost het op bed leggen amper tijd. Misschien proberen James eerder naar bed te brengen?

één maand geleden

Mijn jongste kreeg heel handig rode wenkbrauwen als hij moe werd. Zodra ik die zag, wist ik dat ik moest uitkijken naar de eerste gaap, want bij de tweede was ik alweer te laat met op bed leggen. Misschien heeft James ook slaapindicator wenkbrauwen 🤞🏼:-P

één maand geleden

Reactie op elise534

Hier meisje van 13 maanden wat ook alleen bij pappa of mamma wil slapen. N ...
Ja pittig hè! Wel heel fijn dat ze nu weggelegd kan wakker en zo lang slaapt! Konden jullie dit eerder ook niet? En gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat bijzonder. Zoals ik het nu lees hebben jullie al 2 kindjes en is de jongste de ‘moeilijke’ slaper? Hoe ging dit bij jullie eerste kindje dan?

één maand geleden

Reactie op RKM2324

mijn zoontje is ook super alert. Is inmiddels bijna 14 maanden en gaat nu w ...
Fijn dat het bij jullie nu beter gaat! Komt dat ook door het ouder worden? Haha ja herkenbaar, ons zoontje wil ook alles meemaken / zien en slapen is niet zo leuk 🥲 Nee ik kan zijn vermoeidheidssignalen maar moeilijk herkennen, soms begint hij wat te jengelen dat heb ik het wel meteen door. Laatste bij oppas (familie) hebben ze ons zoontje pas rond 13:00 zijn eerste dutje laten doen omdat ze dachten dat hij nog niet moe was 😳😳 ik houd zelf daarom bewust een wakkertijd aan en als het niet lukt dan probeer ik het na bijvoorbeeld een kwartiertje / half uurtje weer omdat ik hem zo wel drie dutjes op een dag kan laten doen. White noise gebruiken we ook! Maar helpt niet perse kalmerend voor hem, maar een soort van deel van het slaapritueel maar heb niet het idee dat het voor hem echt werkt