11 Reacties

3 jaar geleden

De reden daarvoor is dat ze dan het mondje wijd hebben met drinken, zoals ze ook aan de borst drinken. Een smalle fles zorgt voor een kleinere hap, als ze dat te veel aanwennen doen ze het mondje aan de borst niet ver genoeg open. Denk als je even googled op fotos en video's van kindjes aan de borst en aan de fles zowel brede als smalle fles, dat het wel duidelijk word!

3 jaar geleden

Ik heb dit gevraagd aan de lactatiekundige omdat het voeden van afgekolfde melk niet lekker ging, en ik bang was voor tepel-speen verwarring. Zij gaf aan dat die brede hals inderdaad klinkklare onzin is😆 ze zei dat het enige dat belangrijk is, is de grootte van het gaatje. Bij borstvoeding komt het er niet zo snel uit, dus zo'n kleintje schrikt zich kapot als het ineens supersnel uit de fles komt. Om dat verschil zo klein mogelijk te maken wil je een klein gaatje. Ze raadde de difrax of dr brown fles aan. Ik had eerst de Avent natural omdat dit qua vorm het meeste op de borst lijkt, maar die pakte de kleine dus voor geen meter. Difrax gaat goed

3 jaar geleden

Die wijde flessen wilde mijn zoon juist niet. Kreeg ook die tip. Heb difrax gebruikt en zoon heeft 11 maand bv gehad. Geen speenverwarring oid gehad.

3 jaar geleden

Speenverwarring heb ik geen ervaring mee. Wel met flesweigering en dat is heel irritant als je wilt gaan werken. Gewoon oefenen en zoeken naar een fles die je kind fijn vindt. Succes 🙌🏻

3 jaar geleden

Mijn lactatiekundige raadde juist smalle hals aan, maar dat was denk ik ook omdat mijn zoontje moeite had met aanhappen. Dat lukte beter met een smalle hals fles.

3 jaar geleden

Mijn zoon is überhaupt een flesweigeraar, maar kreeg wel van alle hulpverleners de tip gewoon smalle halsen te gebruiken ( dr Brown prematuurspeen werd meest genoemd)

3 jaar geleden

Ik heb geen idee, ik heb de smalle nooit gebruikt... Ik had 1x een flesje van avent maar die was binnen 2 min leeg. Ging toen naar de winkel, daar heb ik een brede dr brown met speen 1 gehaald. Dat ging gelijk goed. Ben toen idd voor die brede gegaan omdat die speen qua vorm gewoon veel meer op mijn tepel leek dan die smalle, en dat leek me gewoon makkelijker voor mijn dochter. Moet er wel bij zeggen dat ik de hele periode dat mijn dochter de fles kreeg, gewoon speen 1 ben blijven gebruiken, idd omdat ze gewoon gewend was wat harder te werken voor de melk en met een grotere opening verslikte zich echt direct. Je weet echt pas wat voor flesje jouw kindje fijn vind als je het uit kan proberen. Je zou 1 kleine brede en 1 kleine smalle kunnen halen, en dan zien wat jouw kindje fijn vind?

3 jaar geleden

Wij hebben al vanaf bet begin MAM flessen gebruikt. Die hebben een brede platte speen en dat ging hier direct heel goed.

3 jaar geleden

Wij hebben al vanaf bet begin MAM flessen gebruikt. Die hebben een brede pl ...
Dit zijn ook wijde flesjes trouwens. Zou niet weten wat voor verschil er zou zitten in wijde of smalle flessen qua flessen accepteren. Het gaat naar mijn idee echt om de speen die erop zit, en niet de breedte van de fles. Daar merkt je kindje echt niks van

3 jaar geleden

Wij hebben al vanaf bet begin MAM flessen gebruikt. Die hebben een brede pl ...
Had je deze icm bv gebruikt?