8 Reacties

2 jaar geleden

Wij hadden veel aan het boekje ‘slaap kindje slaap’. Misschien jullie ook. (Te gebruiken vanaf 6 mnd)

2 jaar geleden

Vanaf 3/4 maanden heb ik mijn zoontje wakker in bed gelegd. Met altijd een vast ritueel. In het begin moest hij vaak huilen. Één keer was ik zo moe dat ik hem maar even heb laten huilen. Hij viel toen snel in slaap. Wat mij daarna opviel was dat het meer ‘zeurend huilen’ was dan echt huilen. Sindsdien legde ik hem wakker in bed, aaide hem nog een paar minuutjes over zijn hoofdje en neusje en liep dan weg. In het begin moest hij vaak nog wat huilen (dit liet ik nooit langer dan 2/3 min doorgaan) en steeds viel hij sneller in slaap. Als hij echt huilde was ik natuurlijk wel snel bij hem en aaide hem weer. Ik probeerde hem niet meer op te pakken maar in zijn bedje te troosten. Na 2/3 weken ging het echt goed. Met 5 maanden deed hij al zijn slaapjes zelfstandig op ieder moment van de dag. Het is bij ieder kindje natuurlijk anders maar dit werkte hier goed.

2 jaar geleden

Wij laten onze zoon van 4 maanden huilen. Dit werkt voor hem heel goed. We hebben een klein ritueel geen poespas en we gaan hem ook niet aaien of aan hem zitten. Hij huilt soms 20 minuten vaak maar 5. Het is dan meer jammeren en jengelen. Bij hard krijsen is het vaak honger en pakken we hem wel eruit en geven de fles.

2 jaar geleden

Reactie op Ditte_

Wij laten onze zoon van 4 maanden huilen. Dit werkt voor hem heel goed. We ...
20 minuten 😱 dat is echt heel erg lang

2 jaar geleden

20 minuten 😱 dat is echt heel erg lang
Ja hij leeft nog hoor 😆😱. Gaat ie niet dood van. Werkt voor hem prima. Oppakken werkt averechts. Hij is 4 maanden hè geen newborn die net op de wereld is.

2 jaar geleden

Dank voor jullie tips! Ga eens naar het boekje slaap kindje slaap kijken, wie weet kunnen we daar al wat mee. En daarnaast een portie geduld en doorzettingsvermogen met het huilen denk 🙈

2 jaar geleden

Kijk anders even bij "slaaptipsvoorbabys" op insta! :)