47 Reacties

2 jaar geleden

Als dat jouw gevoel is, vind ik dat mensen dat moeten respecteren en je gewoon even alleen moeten laten. Omdat ik voornemens was om lang te voeden, bleef ik er juist gewoon bij. Ook om het te normaliseren. Dus ik voedde gewoon waar ik was en als iemand het niet wilde zien moesten ze maar niet kijken. Tenzij ik bij andere mensen in huis was, dan vroeg ik altijd of ze het oke vonden dat ik even ging voeden of dat ze liever wilden dat ik dat ergens anders deed.

2 jaar geleden

Oh wel heel apart van volwassenen, je gaat wel met je rug naar ze toe zitten dus is toch soort van non-verbale communicatie dan? Ik had gisteren wel een tietenkijker maar dat was een meisje van drie waar ik even op moest passen 😂 Dus uitleg gegeven over dat de baby melk ging drinken etc. Machtig interessant vond ze het.

2 jaar geleden

Eerst deed ik het ook boven privé, maar om het inderdaad langer vol te houden voed ik nu overal. Ook bij anderen thuis. Ik denk er dan om met mn kleding. Shirt omhoog en hemd naar beneden en voedingsbh open. Wanneer het hoofdje ervoor zit ziet niemand iets. De enige twee die er met hun neus bovenop hebben gezeten waren mn buurmeisjes van 5 en 7. Die vonden het heel interessant en deden dit bij hun moeder ook toen die hun broertje voedde. Als ik ergens anders ben vraag ik het ook niet. Ik voed gewoon en als iemand er moeite mee heeft ga ik naar huis 😂

2 jaar geleden

Wat flauw dat er niet naar je geluisterd wordt als je zegt dat je het niet prettig vindt als er mensen meekijken. Als je zwanger/moeder bent, ben je echt niet opeens publiekelijk bezit of zo.. Kan je partner er niet ook soms even wat van zeggen? Wat je evt nog zou kunnen doen, is een grote hydrofiel over je borst en kindje leggen. Wie weet dat ze dan de hint snappen..

2 jaar geleden

Herken dit niet omdat ik helaas niet lang borstvoeding heb kunnen geven, maar snap het zeker als je op dat moment even apart wilt zitten. Het is toch een intiem moment tussen jou en de kleine, waarvan je even moet kunnen genieten en dat kan niet ontspannen als er iemand pal naast zit. Groot gelijk als je dan even alleen gaat zitten dan met de kleine

2 jaar geleden

Dit had ik bij mijn eerste ook! En de borstvoeding ging al zo moeizaam… dus dat hielp voor geen meter. Nu 30 weken zwanger van de 2e en m’n eerste aankoop was een voedingsdoek 😂👍🏻 (van Ilmaha, te vinden op fb, insta en website). Deze keer ga ik t anders aanpakken. Met zo’n voedingsdoek kan niemand “meegluren”.

2 jaar geleden

Je hebt altijd een keuze natuurlijk. Ik herken het persoonlijk niet. Ik voedde altijd openbaar en bij de mensen waarvan ik het niet fijn vond (of erboven gingen hangen) vertelde ik altijd heel duidelijk dat ze weg moesten gaan 😬 We proberen vaak luchtig en voorzichtig te zijn als we dingen rondom onze grenzen duidelijk proberen te maken. Maar daardoor komt de boodschap vaak niet aan. Duidelijkheid is niet onbeschoft. Wees duidelijk als je iets niet wilt. Jouw borsten, jouw kind, jouw regels.

2 jaar geleden

Had ik vorige keer ook hekel aan. Nu zo’n doek klaarliggen. Zit een beugel in waardoor je zelf wel erachter kunt kijken maar rest dus mooi niet.

2 jaar geleden

Ik zelf kijk nooit naar iemand haar borsten tijdens het voeden. Ik vind dat echt ongepast. Zelfs bij vriendinnen met wie ik heel hecht ben of mijn eigen zussen kijk ik niet mee. Ik verwacht dan eigenlijk hetzelfde van anderen. Eigenlijk ga ik er dan van uit dat men dat ook logisch vindt. Maar zo niet, dan moet ik dat duidelijk aangeven. 🤔

2 jaar geleden

Je hebt aangegeven dat je het niet prettig vind en men geeft er geen gehoor aan? Dan zou ik het toch écht even wat duidelijker aangeven zodat het wél even binnen komt. Sjongejonge. Mensen hebben het gewoon te respecteren je hoeft niet een speciale doek aan te schaffen omdat men perse met hun neus bovenop je borsten willen zitten. Toedeloe! Duidelijk zijn.

2 jaar geleden

Reactie op MH2020

Had ik vorige keer ook hekel aan. Nu zo’n doek klaarliggen. Zit een beugel ...
Ik vind het echt een omgekeerde wereld dat jij je drinkende kind ander een doek moet gaan verstoppen (bloeddddheet en benauwd voor het kind als het weer warmer wordt) omdat andere mensen zich niet kunnen gedragen 😐

2 jaar geleden

Reactie op Nubster

Je hebt aangegeven dat je het niet prettig vind en men geeft er geen gehoor ...
Moet niet gekker worden 🤷🏻‍♀️ Ben een beetje klaar met die brutaliteit van mensen soms

2 jaar geleden

Bizar is dit hé? Opeens zijn je borsten inderdaad een soort publiekelijk goed. Ik hoorde wel van mijn moeder/schoonmoeder dat ze het gewoon 'heel mooi' vonden om te zien..

2 jaar geleden

Ik snap je! Ik ging (en ga straks weer) de kamer uit om te voeden. Van het idee dat mensen toch kunnen komen kijken krijg ik al stress. Vind het ewoon niet fij , ik loop normaal ook niet met blote tieten rond. Met alle respect voor mensen die het wel prima vinden hoor, vrijheid blijheid, maar ik wil het ook niet. Alle campagnes van voeden in het openbaar is normaal ten spijt 😉. Prima als anderen voeden in het openbaar, lekker doen, maar voor mij niet. En een ander dient dat te respecteren, al helemaal in je eigen huis

2 jaar geleden

Wat bijzonder! zelf heb ik dit nog nooit meegemaakt. Juist andersom: dat als ik zelf in het openbaar wil voeden dat mensen om me heen zeggen: ga even ergens anders zitten. Dus ik herken het juist helemaal niet. In mijn omgeving vinden anderen het vaak vies. Of opmerkingen als: je kind kan al bijna lopen, geef je nog steeds bv (15 maanden bv gegeven)? Los daarvan: ik vind dat mensen JOUW gevoel moeten respecteren. Als jij met je rug naar iemand toe wil zitten dan moeten anderen dat respecteren. Gewoon op aanspreken. Jouw lijf, jouw kind, jouw gevoel.

2 jaar geleden

Reactie op Pasq

Bizar is dit hé? Opeens zijn je borsten inderdaad een soort publiekelijk go ...
Dat zal best, dat mensen het mooi vinden om te zien. Maar dan nog bepaalt mama wat ze prettig vindt of niet. Ik zag een keer in een overvolle metro in Amsterdam een vrouw gewoon open en bloot haar kind de borst geven-kijk daar heb je pottenkijkers (borsten-kijkers) die kun je niet tegenhouden 🤷🏻‍♀️ maar das een andere situatie😬

2 jaar geleden

Reactie op Nubster

Dat zal best, dat mensen het mooi vinden om te zien. Maar dan nog bepaalt m ...
Wat mooi dat die moeder dat gewoon deed🥰

2 jaar geleden

Even vragen of ze ook hun shirt omhoog doen en bh naar beneden. Als ze je dan gek aan kijken vragen waarom jou borsten wel publiekelijk erbij moeten zijn. 🙈

2 jaar geleden

Wow schrik hier wel van.. ik zou zoiets nooit in m’n hoofd halen. Je gaat toch ook niet het gordijn van het pashokje van anderen aan de kant schuiven om te kijken? Of de wc deur los doen? Het is iemand’s lichaam joh.. Wat ik mij nu afvraag, wat zeg jij op zo’n moment waardoor mensen toch besluiten niet te luisteren? En zeggen ze dan iets terug? Of negeren ze wat je zegt en blijven ze gewoon kijken? Ik bedoel.. hoe dan? Zou me kapot schamen als ik hierop aangesproken word..

2 jaar geleden

Reactie op Anoniem Nr Zoveel

Wat mooi dat die moeder dat gewoon deed🥰
Ja natuurlijk. Als je toevallig onderweg bent en je kind heeft honger ja dan doe je dat gewoon dat zou ik ook maling hebben hoor.