11 Reacties

VRIEND

4 jaar geleden

Volgens mij mag je het gewoon eten. Alle klassieke gerechten die ze in Nederland verkopen zijn volledig gaar, dus daar geen problemen van.

4 jaar geleden

Volgens mij kan je inderdaad alles eten. Het smaakt alleen wat anders bij mij.

4 jaar geleden

Hi! Om welke gerechten twijfel je precies? Misschien helpt het om te zoeken naar bepaalde gerechten waar je over twijfelt. Ook kan je voor de zekerheid bij bestellen/afhalen vermelden dat je zwanger bent, zodat alles goed doorbakken wordt. De app: Zwangerhap is trouwens heel handig om op te zoeken welk eten of drinken wel of niet oké zijn tijdens je zwangerschap.

4 jaar geleden

Heb tijdens mijn nu 32 weken al meerdere malen het gegeten en volgende week weer 😂 enige wat ik niet eet is eend omdat d a t nog wel rosé word gehouden. Voor de rest eet ik gewoon Chinees. Zou niet weten waarom niet 🤷‍♀️

4 jaar geleden

Zwangere vrouwen in china mogen daar ook gewoon eten, zou me niet al te druk maken 😉.

4 jaar geleden

Ik snap je zorgen, want ik lees op internet ook veel verhalen van bacteriën etc. maar dat komt vooral door hun hygiëne in de keuken ipv het eten. Ik heb het niet meer gehaald en maak het wel zelf, zodat ik zeker weet dat het hygiënisch is.

4 jaar geleden

Hi, ik ben zelf aziatisch en ik kan hier heel kort in zijn. Ik zou het zo min mogelijk eten. Chinese restaurants gebruiken veel ve tsin in hun gerechten, ook wel mononatriumglutamaat genoemd. Als je teveel van binnen krijgt kan je gezondheidskrachten krijgen. Ik heb 8 jaar bij een chinese restaurant gewerkt en ze voegen het bijna overal toe aan hun gerechten, dit maakt dat het zo lekker smaakt. Zelf koken de meeste chinese mensen eten zonder of met minder ve tsin voor hun zelf en hun gezinnen.

4 jaar geleden

Reactie op Nala8

Hi, ik ben zelf aziatisch en ik kan hier heel kort in zijn. Ik zou het zo m ...
Good to know! Wist ik niet!

4 jaar geleden

Reactie op Nala8

Hi, ik ben zelf aziatisch en ik kan hier heel kort in zijn. Ik zou het zo m ...
Dankjewel, dit wist ik niet. Ik had vanavond chinees dus ik ga dit niet vaak eten😂

4 jaar geleden

Ik heb zelf 7 jaar bij een Chinees gewerkt en at dan ook 4 keer per week Chinees (studentenleven 😜). Het is natuurlijk niet gezond maar ik had in die tijd nergens last van. Tijdens de zwangerschap eet ik het denk ik ongeveer 1 keer per maand, kan geen kwaad. Je moet het alleen niet te vaak eten want het is niet echt gezond, net als patat en pizza eigenlijk..

4 jaar geleden

Ik eet gewoon Chinees eten! Het enige waar ik wat mee oppas is gado gado (is volgens mij niet eens echt Chinees maar goed). Daar zit veel taugé in, en dan moet je rauw niet eten. Als ik die iets te rauw vind gooi ik het nog even in de magnetron!