16 Reacties

2 jaar geleden

Ik zou het echt niet doen

2 jaar geleden

Zelfde twijfels hier. De beslissing van hgr kwam zo plots en onverwacht. Heb hun besluit gelezen en was er niet veel wijzer uit. Feit is wel dat er risico's zijn voor zowel moeder als kind bij het oplopen van corona. Er zijn mensen die op de Intensieve belanden, maar ook meer kans op prematuurtjes. Maar tegelijk zijn er ook weinig gegevens over zwangeren met een vaccin, simpelweg omdat een testgroep mee opnemen in een onderzoek onethisch is. Wel zien ze nu uit vrouwen die zich hebben laten vaccineren geen verschillen in bijwerkingen tov van anderen. Net zoals met het ebolavaccin (ook mrna vaccin) zien ze geen afwijkingen bij vrouwen die zwanger bleken te zijn. Voordeel buiten bescherming voor jezelf is ook dat je kindje al immuun zou geboren worden. Later minder zorgen dus. Ik ken meerdere vrouwen die beroepsmatig al een vaccin hebben laten zetten en alles ziet er goed uit bij hun kindjes. Ik neig voor mezelf naar een ja. Als ik niet zwanger was, dan zonder twijfel, voor een reis naar het buitenland heb ik me nooit vragen gesteld wat ze in mijn lijf spoten 😂

2 jaar geleden

Altijd jou eigen keuze maar er is nu nog te weinig informatie over de lange termijn bijwerkingen, zowel voor jezelf en voor je kindje. Ook heb je als zwangere niet meer kans op corona dan een niet zwangere vrouw of de zware versie of de milde versie, dit geldt ook voor de risico groepen. Ik val dus onder 3 risico's en niet genomen, hele gezin/familie corona gehad behalve ik en dochtertje mijn moeder die echt nooit ziek en echt 0.0 onder risico valt heeft het zwaarste gehad dus het zecht echt niets. Maar om de redenen dat we niet weten wat het op lange termijn doet zou ik het dus zelf nu niet doen.

VRIEND

2 jaar geleden

Hier is al een topic over met meer dan 500 reacties 🙂. Staat veel in

VRIEND

2 jaar geleden

Reactie op Carla888

Hier is al een topic over met meer dan 500 reacties 🙂. Staat veel in
Via zoeken kun je het zien

2 jaar geleden

Ik neig naar een ja. Maar wil het gesprek graag aangaan met de vk en dokter. Neem liever advies van hen dan van het nieuws en de horrorverhalen die je soms tegenkomt, dan lijkt het alsof ze je bang willen maken. Wil het althans niet beslissen uit angst eerder wel wanneer dit de meest logische stap lijkt en de kans op bescherming van de baby het grootst is. Ik ga daar wel mijn tijd voor nemen om er rustig een idee over te vormen en me alvast niet te laten opjagen ;)

2 jaar geleden

Ik twijfel ook, heb vanmiddag gelezen dat er in Brussel een zwangere vrouw was overleden. En er is wel bekend dat zwangere vrouwen met Corona erger last hebben van het ziek zijn en zelfs een verhoogde kans hebben op vroeg geboorte ..

2 jaar geleden

Ik zou het echt niet doen, er is veel te weinig bekend over de effecten, zeker op lange termijn en al helemaal niet bij zwangere vrouwen en hun baby's. Ik heb zeld Corona gehad en dat was niet leuk, maar liever dat dan mee doen aan dit experimentele vaccin.

2 jaar geleden

Ik neig naar "ja". Ik heb corona gehad tijdens week 6 en 7 van mijn zwangerschap en wilde dat ik het niet gehad had. Ik ben niet erg ziek geweest maar ik blijf moe. Of is dat van mijn zwangerschap? Dat 'niet weten' is niet leuk alsook; wat bleef er (nog) van corona in mijn lijf.. Ik verwacht morgen telefoon van mijn gynaecoloog ivm algemene bloedwaarden en vraag haar zeker raad maar mijn gevoel neigt dus naar "ja".

2 jaar geleden

Ik ben verpleegkundige en enkele zwangere collega´s hebben hun vaccin al gehad zonder problemen. In een Brits onderzoek is er zelf een baby met antistoffen geboren omwille van vaccinatie tijdens zwangerschap. Bespreek het en volg je eigen gevoel hierin!

2 jaar geleden

Reactie op Framblij

Zelfde twijfels hier. De beslissing van hgr kwam zo plots en onverwacht. He ...
Hoe kom je erbij dat "het" ebolavaccin ook een mRNA vaccin is?

2 jaar geleden

Ik laat me binnen 2 weken vaccineren en ben bijna 6 maand zwanger. De gevolgen van Corona als je zwanger bent zijn groot, dus ik neem het risico niet. Ik tel af naar de prik! Ik zou de twijfelaars aanraden om eens met hun gynaecoloog te praten en op basis daarvan geïnformeerd te beslissen. Laat je niet leiden door desinformatie op internet of social media.

2 jaar geleden

Zelfde 6 maanden zwanger en krijg aankomende week de prik. Goed overlegd met alle afdelingen in het zkh waar ik loop en iedereen zei doen.

2 jaar geleden

Ik ben zelf nog in twijfel. Maar wacht liever nog tot de who en europese gezondheidsraad het ook standaard aanraden. Momenteel zijn het oa België, vs canada en duitsland dacht ik. (Mogelijks nog) die het standaard prioriteit geven. Ofwel wacht ik om te zien of ik me heel de zwangerschap goed blijf voelen. Mocht ik door de zwangerschap toch kortademig of andere kwaaltjes krijgen zal ik meer op mijn gemak zijn om het vaccin ye nemen. Maar inderdaad heel goed om je goed te informeren en zelf te beslissen wat je doet iedereen neemt haar beslissing uiteindelijk voor het bestwil van de baby :)

2 jaar geleden

Ik neem zeker geen vaccin. Ik vind dat er te weinig over bekend is. Het kan zijn dat jij als zwangere net zoveel risico loopt als een niet zwangere maar jij als zwangere draagt een kindje. En wat doet het voor je kindje? Ik hoorde gister op het nieuws dat er gedacht wordt aan het vaccineren van kinderen maar dat daar eerst onderzoek naar moet worden gedaan, want wat het bij kinderen doet konden ze niet zeggen. Dan kun je mij niet vertellen dat het voor een ongeboren kind wel veilig zou zijn. De onderzoeken van het vaccineren van volwassen zijn pas volledig afgetond eind 2023. Dan pas maak ik een beslissing. Tuurlijk, het is een risico. Maar dat is alles in het leven en je kunt je niet overal tegen beschermen. Maar om het risico al ingespoten te krijgen dan draag je het risico al bij je en dat gaat nooit meer uit je lichaam.