3 Reacties

4 jaar geleden

Hoi, Ik woog bij aanvang van de zwangerschap 59,5 kg. Dit wist ik omdat ik altijd heel fanatiek sportte en mezelf dus regelmatig woog. Ze hebben helemaal in het begin bij de verloskundigenpraktijk hiernaar gevraagd en het genoteerd, maar ik heb nog nooit daar op de weegschaal gestaan. Ik persoonlijk blijf dat erg apart vinden... maar goed, wie ben ik? 🤷🏼‍♀️ Nu ben ik precies 28 weken zwanger en ben ik tot nu toe 7,6 kg aangekomen. Nog best netjes, al zeg ik zelf. Wat betreft je vraag wanneer je het gaat merken in gewicht of de weegschaal... Ik denk dat dit een kwestie van gevoel is. Zo voelde ik mezelf al vrij snel “zwaarder”, maar dat kwam gewoon doordat ik niet meer zo slank was als normaal, mijn broeken snel strakker begonnen te zitten, mijn conditie erg achteruit ging en ik me gewoonweg (gekscherend) een aangespoeld walrusje ging voelen. En dan nog klopt mijn gevoel niet met de weegschaal. Deze viel namelijk best mee; voor mijn gevoel was ik meer aangekomen . Probeer jezelf niet blind te staren op die weegschaal. Vetten wegen minder dan spieren. Je hebt al een liter extra bloed in je lichaam, plus het vruchtwater en je baby... Minimaal 3 kg is al dus al baby ... Zolang je niet voor 2 eet (want dat is niet nodig), raak je de aangekomen kilo’s snel naderhand kwijt ☺️👌🏻

4 jaar geleden

Ik ben nu 29+3 weken en 2kg aangekomen. In mijn vorige zwangerschap in totaal 9 kg. Is volgens mij super verschillend. De een groeit in de eerste weken "veel" en de ander later in de zwangerschap. Zou mij ook niet teveel gaat richten op het gewicht. Gewoon goed voor jezelf en je baby zorgen is het beste dat je kunt doen.

4 jaar geleden

Zolang je ook niet teveel afvalt, is er niks aan de hand. Ik begon op 70 kg, woog op mijn dieptepunt in de zwangerschap 60 kg (HG) en weeg inmiddels 75 kg. Ik ben heel trots op dat ik boven mijn startgewicht ben, in plaats van dat ik schrik dat ik 15 kg ben aangekomen in vergelijking met een tijdje terug. Mijn gezicht was heel ingevallen en ik kreeg mee opmerkingen over dat ik zo dun/bleek werd op de rest van mijn lichaam, dan dat ik kreeg te horen dat ik een buikje had. Ik zag er simpelweg erg ongezond uit.