104 Reacties

2 jaar geleden

Ik doe mee! Ik ben al heel goed op weg. Ik was 30 kilo aangekomen en er is 24 af. Ik sport 3x per week via mom in balance en ik wandel veel. Maar het eten is mijn zwakke plek. Ik geef nog bv en heb chronisch honger. Dus ik doe zeker mee en wil er nog 6 kilo af 💪

2 jaar geleden

Ik doe mee! Ik ben al heel goed op weg. Ik was 30 kilo aangekomen en er is ...
Wauw goed bezig! Hoop dat we zo elkaar kunnen blijven motiveren maar wat ben je al ver gekomen zeg. Mag je zeker trots op zijn!

2 jaar geleden

Ik wil ook wel meedoen! 3 maand geleden bevallen van de derde en er moet nog 9 kilo af. Ik drink water (probeer dat iig) en wandel elke dag. Geen bv hier maar de fles, voordeel is dat ik wel mag lijnen, maar met bv was t waarschijnlijk sneller gegaan

2 jaar geleden

Ik zou ook graag meedoen. Heb zelf getwijfeld zelf een dergelijk topic te openen 😊. Mijn man en ik zijn 4 weken geleden begonnen. Ik ben gestart op 79,3 kg en mijn doel is 68. Ik weeg mezelf 1x per week, anders word ik gek. Morgenochtend is mijn weegmoment, vorige week was het 75,9. Ik hou het bij in de app van mijn fitbit. Ik vind het heel fijn om samen met mijn partner te doen. We hebben alle suiker uit huis verbannen, beperken alcohol tot een glaasje in het weekend en ik sport ook 3x per week. 1x online krachttraining en 2x hardlopen. Ik hou zelf heel erg van sport maar ik geloof dat het maar 20% bijdraagt aan het afvallen. Het is vooral letten op je voeding. Wij kiezen ervoor koolhydraat arm te eten omdat we eigenlijk altijd al beperkt koolhydraten aten. Hierdoor was de aanpassing klein.

2 jaar geleden

Ik denk wel dat het lastiger is wanneer je weinig motivatie hebt. Ik zat ook slecht in mijn vel en was daar helemaal klaar mee. Vond mijn leven gewoon niet meer leuk. Ik heb mezelf vrij drastische doelen gesteld op een aantal terreinen, oa lichamelijke gezondheid. En ik merk dat ik daar heel veel motivatie uit haal.

2 jaar geleden

Reactie op Bertientjuhzzz

Ik wil ook wel meedoen! 3 maand geleden bevallen van de derde en er moet no ...
Lets do it 💪🏼

2 jaar geleden

Reactie op Panda Karhu

Ik zou ook graag meedoen. Heb zelf getwijfeld zelf een dergelijk topic te o ...
Ook al goed bezig dus! Ik ben 3 jaar geleden ruim 20 kilo afgevallen door koolhydraatarm te eten. Wil dat alleen nu niet weer doen omdat het voor mij lastig is om een levensstijl van te maken. Ik ben nu bezig met kcal te tellen. Als je caloric defecit opzoekt op Google vind je daar ook veel over.

2 jaar geleden

Reactie op Panda Karhu

Ik denk wel dat het lastiger is wanneer je weinig motivatie hebt. Ik zat oo ...
Ja ik moet het ook echt wel op 1 zetten nu want de tijd vliegt voorbij. Ik wil ook gewoon weer lekker in m’n vel zitten en een gezond gewicht weer terugkrijgen.

2 jaar geleden

Ook al goed bezig dus! Ik ben 3 jaar geleden ruim 20 kilo afgevallen door k ...
Begrijpelijk! Lekker iets kiezen dat bij jou en je leven past. En goed dat je al op zoek bent gegaan. Ben je al begonnen of heb je al een idee voor een startmoment?

2 jaar geleden

Ja ik moet het ook echt wel op 1 zetten nu want de tijd vliegt voorbij. Ik ...
Het is ook gewoon heel oneerlijk dat het zo makkelijk is om alles eraan te eten. Maar eraf is gewoon een hoop werk 😅. Je kleintje is op zich nog best jong hoor, niet te hard zijn voor jezelf. En als je het echt wilt dan kun je het 💪

2 jaar geleden

Reactie op Panda Karhu

Het is ook gewoon heel oneerlijk dat het zo makkelijk is om alles eraan te ...
Haha ja zeker! Ik ga morgen gewoon beginnen, niets meer uitstellen en gewoon er voor gaan inderdaad💪🏼

2 jaar geleden

Ik doe mee! Ik ben al heel goed op weg. Ik was 30 kilo aangekomen en er is ...
Hoelang geleden ben je bevallen? Wauw heel knap al 24 eraf.

2 jaar geleden

Ik ben 6,5 maand geleden bevallen en nog steeds dik.. ik heb ook totaal geen motivatie om echt gezond te doen en bewust te sporten.. maar als ik dan in de spiegel kijk dan "walg" ik van mezelf.. Ik ben 12 kilo aangekomen tijdens de zwangerschap, maar die zitten er nog allemaal aan.. 🤔

2 jaar geleden

Graag zou ik ook meedoen, ben bijna 8 maanden geleden bevallen. Wel een dikke 30 kilo aangekomen, misschien wel meer. Ben uiteindelijk gestopt met wegen, vond het te confronterend. Door operatie met 6 weken zwangerschap en een pittige zwangerschap moest ik heel veel liggen dit terwijl ik altijd actief was. Uiteindelijk heb ik een prachtig gezond kindje maar spannend was het allemaal wel. Na de kraamweek heb ik me voor het eerst gewogen, de teller stond op 26 kilo te zwaar. Met behulp van diëtiste en mijn trage schildklier opnieuw in te stellen met medicatie zit ik nu nog op 16 kilo te veel. Ik sport nu 1x in week met een kleine samengestelde groepsles hitt, hierdoor krijg je goed begeleiding op je houding. Ook sport ik 1x in week voor mezelf ik doe dan de oefeningen die ik in de les ervoor heb gehad en wandel zo veel mogelijk met mijn kleine in de draagzak. Hou kwa eten de lijsten aan van de diëtiste, vandaag begin ik met nog beter op maat gemaakte lijsten. Wat fijn we dit samen kunnen doen. In mijn omgeving heb ik het idee ik zeur over mijn lichaam, kan niet accepteren hoe ik eruit zie en ben hier heel erg mee bezig. Voel me niet lekker in dit lijf en ben vreselijk onzeker.

2 jaar geleden

Ik doe ook mee! 🙋🏼‍♀️ Ik ben tijdens de zwangerschap 26 kg aangekomen. Mijn (nieuwe) streefgewicht nu is 75 kg dus ik heb nog 2 kg te gaan.... 💪🏽

2 jaar geleden

Ik was 10 kilo aangekomen tijdens mijn laatste zwangerschap, waar na de bevalling nog 3 kilo van over was. Ik zit inmiddels op -8 nu sinds de bevalling. Dus 5 kilo minder dan voor de zwangerschap. Ik wil nog 10 a 15 kilo afvallen, dus ik doe mee. Ik wil het bereiken door mijn eten aan te passen. Sporten haat ik dus doe ik niet, is ook echt niet perse nodig.

2 jaar geleden

Reactie op Lotje6

Ik ben 6,5 maand geleden bevallen en nog steeds dik.. ik heb ook totaal gee ...
Hé Lotte, hoor mezelf echt in jou tekst. Op zich is 12 kilo niet heel veel in een zwangerschap, maar wel erg jammer ze er nog aan zitten terwijl je ze graag eraf wilt hebben. Gebruik zelf ook vaak woorden als walg, walvis, mismaakt over mijn lichaam. Dit denk ik over mijn kilo’s, hangbuik, hangborsten en die striemen op bovenbenen, borsten en venusheuvel tot aan mijn navel. Ben soms gewoon boos op hoe toegetakeld ik ben, mega dankbaar voor mijn baby. Herken me mezelf gewoon niet in de spiegel, helpt liep behoorlijk op en heb hiervoor nu hulp. Mijn probleem is zeggen ze ik mezelf niet wil accepteren omdat ik het niet mooi vindt, moet nu bijv 2 dingen zoeken ik mooi aan mezelf vindt (weet niks, man geholpen) en dit moet ik nu elke dag in de spiegel zeggen. Ik heb een vriendelijk gezicht en mooie haren. Ook al geloof je het niet je gaat uiteindelijk iets liever na jezelf kijken, hier ben ik nog niet kan gerust 3 of meer maanden duren. Is het bij jou alleen het gewicht of heb je ook last van striemen, dat je buik hangt en je borsten hangen? Als alleen de kilo’s zijn heb je kans je jezelf weer wordt. Ik zal nooit mooi op mezelf lijken omdat borsten zo hangen en die striemen zo lelijk zijn.

2 jaar geleden

Reactie op Josefiennnn

Ik doe ook mee! 🙋🏼‍♀️ Ik ben tijdens de zwangerschap 26 kg aangekomen. M ...
Wauw! Je bent er bijna 💪🏻 hier krijg ik motivatie van. Trekt de huid dan ook weer bij? Merk je ook verschil in je borsten? Bij mij zijn ze gaan hangen

2 jaar geleden

Hé Lotte, hoor mezelf echt in jou tekst. Op zich is 12 kilo niet heel veel ...
Hoe oud is je kindje? Ik had ook hele erge striemen op mijn buik (dikke, paarse strepen) maar toen mijn zoon een jaar was, waren ze veel lichter en bijna niet meer te zien.

2 jaar geleden

Wauw! Je bent er bijna 💪🏻 hier krijg ik motivatie van. Trekt de huid dan ...
Klopt! Maar die laatsten gaan het langzaamste... Nee mijn buik blijft wel slap, maar ik weet niet zo goed wat normaal is. Misschien vinden anderen het wel strak, maar het is iig nog lang niet zoals het altijd was. 😏 Bij mijn borsten merk ik geen verschil. Maar ik heb geen borstvoeding gegeven, dit schijnt een verschil te zijn..?