33 Reacties

één maand geleden

Als dat voor jou zo voelt dat is dat helemaal prima lijkt me! De een vind het gezien compleet met 1 kind en de ander met meerdere kinderen. Ik heb zelf de wens niet, wij hebben een tweeling en dat is goed. Maar nogmaals voor iedereen persoonlijk !

één maand geleden

Wij willen ook graag een groot gezin. Maar helaas is mijn man wel al wat ouder dus er staat wel druk op. Nu 15 weken in verwachting van de 3e. Maar mag ik vragen hoe jullie het doen met bijvoorbeeld kamer ruimte in huis en auto? 😊

één maand geleden

Ik ben nu zwanger van de 5e. Daar zijn we heel blij mee. Een groter gezin is soms best druk en je moet goed plannen, maar ik geniet ook heel erg van de reuring die het geeft. Ik merk wel dat we steeds beter moeten plannen met voetbaltraining, zwemles en dergelijke. Dat zal straks met een baby soms lastig zijn, maar ook dat mint wel goed.

één maand geleden

Reactie op Celiie

Wij willen ook graag een groot gezin. Maar helaas is mijn man wel al wat ou ...
Hey , momenteel hebben wij een huis met 5 slaapkamers en door dat er een 4de op komst was hebben wij een 7 zitter moeten aanschaffen 😁

één maand geleden

Reactie op Celiie

Wij willen ook graag een groot gezin. Maar helaas is mijn man wel al wat ou ...
Wij hebben ook een 7 zitter aangeschaft bij de 4e. Nu er nog een kindje bij komt moeten we wel kijken hoe het gaat dan. Iedereen past dan wel in de auto, maar dan blijft er niet veel bagageruimte over. Wij hebben een huis met 4 slaapkamers, dat zijn grote kamers. De 2 jongsten slapen samen, de baby komt eerst bij ons op de kamer. Oudste slaapt op zolder, daar zou eventueel nog wel een kamertje gemaakt kunnen worden.

één maand geleden

Hier zwanger van nummer 6, wij hebben ook vier slaapkamers ( wel opzoek naar koophuis ) waar wij nu wonen is gewoon te klein geworden. Twee auto's want allebei gebruiken auto's om naar het werk te gaan. De mijn heeft 7 zitten, een auto van mijn man 5 zitters en grote baggage ruimte.

één maand geleden

Gefeliciteerd met je 4e kindje. Bij mij was mijn kinderwens ook niet weg na ons 4e kindje. Onze 5e is inmiddels 9 maanden en nu heb ik wel meer het gevoel dat we compleet zijn. Ik hoop ook dat ik dat gevoel blijf houden, want niet toegeven aan een kinderwens lijkt me moeilijk. Momenteel vind ik het een prettig idee om de kinderen te zien opgroeien en ook wat meer mijn eigen ding te kunnen doen als ze allemaal wat groter zijn.

één maand geleden

Zeker herkenbaar! Onze 4e is nu 5 maanden. Ik geniet heel erg van het gezin, erg dankbaar voor onze 4 gezonde kids! Maar het kriebelt bij mij ook nog voor een 5e hoor 🙈 Ik heb wel zware zwangerschappen, dus voorlopig nog niet. En manlief zou dan ook moeten willen uiteraard, dus we zien het allemaal wel. Maar het verlangen is herkenbaar 🤭

één maand geleden

Gefeliciteerd met je 4e kindje. Bij mij was mijn kinderwens ook niet weg na ...
Dankjewel😊 , ja vooral dat niet toegeven aan een kinderwens lijkt me ook moeilijk, het enige wat me tegenhoudt is de zwangerschap omdat het lichamelijk echt niet meer trek, hoe deed jij dat?

één maand geleden

Gefeliciteerd ! Mooi om te zien dat er nog gezinnen bestaan met veel kinderen. Ik wil zelf ook graag een groot gezin. Ik las dat er in andere landen haast geen kinderen meer worden geboren.

één maand geleden

Ik heb nu dat ik na de geboorte van onze vierde (5 weken geleden) wel voel dat het goed is zo. 1 mag ik niet meer zwanger worden door lichamelijke complicaties en mijn man heeft zich ook laten steriliseren. Dat als ik toch die wens weer zou krijgen het niet mogelijk is. Van deze zwangerschap heb ik Nog lange revalidatieperiode te gaan en mijn man moet dus eigenlijk alleen alleen doen naast zijn werk zometeen. Dus al zou het kunnen is het niet reeel en fair om dit nog een keer aan te gaan. Dat helpt denk ik ook wel bij het afsluiten van mijn kinderwens.

één maand geleden

Ik snap je gevoel. Ben zelf zwanger van de 3e, maar als ik topics lees van mensen die na twee kinderen zichzelf compleet vinden, vraag ik mij af wanneer ik dat zou hebben. Wij hopen dat we er 4 mogen krijgen, maar ik zou dan ook bang zijn dat ik niet dat 'compleet' gevoel heb, terwijl ik ergens ook denk: ik kan ook niet blijven doorgaan. Ik kom zelf uit een gezin van 3, mijn man uit een gezin van 6. De gezelligheid als iedereen met het gezin bij elkaar is en de hoeveelheid neefjes en nichtjes voor onze kinderen vind ik zo genieten!

één maand geleden

Hier ook 4! Ik ben compleet. Voor mijn gevoel nooit maar het is meer dan goed zo. Ik zei toevallig gisteren tegen een vriendin, ik wil nog wel 100 baby's maar ze niet meer allemaal opvoeden haha. Als ik het ook allemaal opschrijf om mijn week helder te krijgen dan zou ik ook niet weten hoe. Alleen mijn oudste moet al 4x per week voetballen en mag nog niet alleen savonds terug fietsen. Het is fantastisch maar voor ons nu genoeg.

één maand geleden

Fijn om te lezen dat ik dus niet de enige ben met dat gevoel dus😁

één maand geleden

Ik heb er pas twee maar kan me dit gevoel ook niet voorstellen. Hoe weet ie dat je gezin compleet is? Ik kijk eerlijk gezegd vooral naar het praktische en dan voornamelijk de auto 😅 is dat raar? 😂 Hoe doen jullie dit dan met een groot gezin

één maand geleden

Wij hebben zes kinderen. Een huis met 5 slaapkamers. Twee slapen er samen en de jongste ligt bij ons op de kamer. We hebben een 7 persoons auto. Gaan bijna nooit met z’n allen weg en anders pakken we onze tweede auto erbij. En ja, het gevoel van dat we compleet zijn heb ik ook niet… weet niet of iedereen dat gevoel krijgt.

één maand geleden

Ja heel herkenbaar! Inmiddels in verwachting van ons 8ste kindje 🥰

één maand geleden

Ik vroeg het me ook altijd af wanneer ik dat dan ging voelen. Eerlijk gezegd kreeg ik dat gevoel niet.. maar na ons 7e kindje ( we hebben al onze kindjes vlak na elkaar gekregen dus onze oudste is momenteel 7) hebben we tegen ons gevoel in voor anticonceptie gekozen. Omdat ja , hoelang ga je door? Maar het lot bepaalde dat dit kindje toch echt nog bij ons hoorde haha 🥰 waar we super blij mee zijn.

16 dagen geleden

Reactie op michellegd

Ik vroeg het me ook altijd af wanneer ik dat dan ging voelen. Eerlijk gezeg ...
Wow, ik heb enorm respect hiervoor. Ikzelf ben ongepland voor de zesde maal zwanger… en dat van een tweeling. Wij hebben 4 kindjes binnen 6 jaar gekregen en 7 jaar later een vijfde die nu 21 maanden oud is. Een zesde of zevende stond nooit in onze planning. Het was gewoon geen optie voor ons, maar ja nu is het toch zover gekomen. Ik heb moeite mij in te beelden hoe ons gezin en leven er straks uit gaat zien. Wij werken beiden en hebben het ook druk met de buitenschoolse sportactiviteiten van onze kinderen. Vind het leuk een positieve stem te horen van een ervaringsdeskundige. Ik kan wel wat positiviteit gebruiken…

16 dagen geleden

Hier ook bijna 5 kindjes! Nog twee weken tot ik uitgeteld bent 🥰