27 Reacties

één maand geleden

Een roesje is juist zalig omdat je er eigenlijk geen voor- en nasleep van hebt. Je maakt niets bewust mee en bent acuut weer bij zodra ze het stoppen. Hooguit even het gevoel alsof je uit een diepe middag dut komt. Sterkte morgen!

één maand geleden

Reactie op labellaholandesa

Een roesje is juist zalig omdat je er eigenlijk geen voor- en nasleep van h ...
Dankjewel

één maand geleden

Als je heel bang bent voor het roesje maar niet voor de ruggenprik, waarom zou je dan niet kiezen voor hetgeen jij je goed bij voelt?

één maand geleden

Een roesje is in mijn ervaring juist heel "onschuldig" en prettig. Ik was echt gelijk weg, niks van gemerkt en volgens mij een kwartiertje later alweer bij. Gewoon alsof ik een dutje had gedaan. 0 bijwerkingen gehad en totaal niet als eng of spannend ervaren!

één maand geleden

Reactie op Beanie85

Een roesje is in mijn ervaring juist heel "onschuldig" en prettig. Ik was e ...
Hier sluit ik me bij aan! Ruggenprik is in die zin ook veel heftiger dan een roesje.

één maand geleden

Ik krijg altijd roesjes bij mijn darm onderzoeken, ik leg altijd uit dat het het lekkerste dutje is die er bestaat. Voelt echt alsof je in een hele diepe slaapt bent, het moment van wegvallen voelt echt als heel lekker in slaap vallen.

één maand geleden

Reactie op 💙m💗

Ik krijg altijd roesjes bij mijn darm onderzoeken, ik leg altijd uit dat he ...
Ik vond het de eerste keer ook echt heel spannend maar nu ik het heb, ben ik het hier helemaal mee eens.

één maand geleden

Reactie op L1310

Ik vond het de eerste keer ook echt heel spannend maar nu ik het heb, ben i ...
*ervaren heb

één maand geleden

Reactie op L1310

Ik vond het de eerste keer ook echt heel spannend maar nu ik het heb, ben i ...
Ja hè😂 van alle darm onderzoeken die ik heb gehad kijk ik altijd uit naar het roesje, het beste dutje die er bestaat 😂

één maand geleden

Ik ken het roesje ook van darmonderzoek. Ik ben er niet van in slaap gevallen maar werd er wel mega ontspannen van, alsof het deel van m’n hersenen dat constant bezig is met zich zorgen maken even offline ging. De procedure voelde daarom net zo heftig en spannend aan als een boterham met kaas. Zou dat wel nog een keer willen meemaken 😂 Mijn curettage was overigens onder algehele narcose, dat voelde wel een beetje als flauwvallen maar tegen de tijd dat je dat denkt slaap je al.

één maand geleden

Ik heb een half jaar geleden ook roesje gehad voor een curretage. Was doodsbang voor het roesje maar stelde uiteindelijk niets voor. Ik was bang om in paniek te raken omdat ik controle kwijt zou raken. Maar was zo ontspannen door het roesje dat ik onmogelijk in paniek had kunnen raken.

één maand geleden

Beide twee keer gehad en ik kies 100% voor het roesje. Was met de anesthesist aan het praten over 'Wie is de mol?' en het volgende moment werd ik heerlijk wakker in de uitslaapkamer. Niks van het roesje gemerkt

één maand geleden

100% roesje. Je valt gewoon in slaap, je word niet duizelig ofzo. Het ene moment ben je nog aan het praten over iets en ineens word je wakker. Ik heb al 2x een roesje gehad en ben ook al 3x onder narcose geweest maar zal altijd voor een roesje kiezen over een ruggenprik.

één maand geleden

Ik heb zowel ervaring met een ruggenprik als met een roesje, en zou 100% voor een roesje kiezen! Een ruggenprik heeft meer risico's en kans op bijwerkingen, een roesje heb je eigenlijk helemaal geen na effecten van. Ik zie het hier veel omschreven worden als een heerlijk dutje en zo voelde het echt! Heerlijk geslapen en nergens last van gehad.

één maand geleden

Reactie op Krullenbol

Ik heb een half jaar geleden ook roesje gehad voor een curretage. Was doods ...
Is dan alleen roestje voldoende om niks te voelen?

één maand geleden

Reactie op Eeneneen

Ik heb zowel ervaring met een ruggenprik als met een roesje, en zou 100% v ...
Ohw wat fijn! Dan ga ik ook voor roestje morgen. Is het wel zo dat je dan extra ruggenprik moet nemen om het onder niet te voelen zegmaar? Of voel ke dan niks?

één maand geleden

Ohw wat fijn! Dan ga ik ook voor roestje morgen. Is het wel zo dat je dan e ...
Ik had alleen een roesje en heb van de curettage niks gevoeld! Echt helemaal niks van meegekregen, ik weet alleen nog dat ik het roesje kreeg, en het volgende wat ik weet was ik wakker op de uitslaapkamer en kreeg ik wat te eten. Succes morgen ❤️

één maand geleden

Ohw wat fijn! Dan ga ik ook voor roestje morgen. Is het wel zo dat je dan e ...
Ik heb 3 weken geleden een curettage onder narcose/een roesje gehad. Het duurde in totaal 10minuten, vanaf het ophalen tot ik weer terug op zaal was. Ik heb er niks van gemerkt, het moment dat ik dacht “daar ga ik” was ik al weg. Omdat het zo’n lichte slaap is en het ook maar zo kort duurt, hoef je er amper van bij te komen (ik stond ‘n half uur na het wakker worden al naast mijn bed om naar huis te gaan) en ook van de curettage zelf heb ik echt GEEN last gehad. Geen krampje, niets. Na 3 dagen kreeg ik heel licht bloedverlies voor 3-4 dagen en dat was het.

één maand geleden

Hier ook goede ervaring met goed roesje. Ik vond voor al het idee van controle uit handen geven erg moeilijk. Tip neem muziek mee tijden de ingreep je mag oortjes in met je favoriete muziek. Werkt echt rustgevend. Verkijk je alleen niet nadien. Ik stond vlot weer op de benen en weer naar huis alleen toen de pijnstillers waren uitgewerkt flink buikpijn nog gehad 2 dagen maar erna knapte het snel op. Doe vooral rustig aan. Genoeg pijnstillers in huis en lekkere kruik voor je buik. Of lege frisdrank fles met warm water. Sterkte alvast, sowieso rot om dit te moeten meemaken. Hopelijk valt t mee voor je

één maand geleden

Och het roesje. Ik heb drie operaties met roesje gehad. En ik ga er zo lekker op! Ik val heerlijk in slaap, slaap er echt lekker op, en wordt goed weer wakker. Ik heb verder nergens last van. Niet misselijk, duizelig of andere gekkigheid. Heerlijk vind ik het! 🤩