20 Reacties

3 jaar geleden

Hierbij nog een foto

VRIEND

3 jaar geleden

Ik zou een verwijzing maar dermatoloog vragen. Jeuk is ontzettend vervelend!

3 jaar geleden

Inderdaad naar de dermatoloog, niet blijven prutsen bij de huisarts. Straks met het warmere weer wil je dit zeker onder controle hebben!

3 jaar geleden

Ander wasmiddel of wasverzachter gebruiken? Het kan een zwakke plek zijn op de huid waardoor het daar irriteert.

3 jaar geleden

Reactie op Cynthia8919

Ander wasmiddel of wasverzachter gebruiken? Het kan een zwakke plek zijn op ...
Dat ga ik ook proberen thnx goeie tip

3 jaar geleden

Wat vervelend dat hij er zo'n last van heeft. Mijn zoontje heeft dit ook vroeger gehad met vlagen. Met name in de winter, in de zomer was het altijd bijna weg. Ook de hormoonzalf van de huisarts hielp niet. We hebben hem altijd ingesmeerd met vettige creme. Uiteindelijk wel speciale creme gekocht die iemand zelf maakte (op kruidenbasis) deze hielp wel goed. Nu een aantal jaren verder heeft hij er geen last meer van.

3 jaar geleden

Havermout badje maken! Zorgt ervoor dat de vochtbalans weer hersteld wordt en vermindert jeuk/eczeem..

3 jaar geleden

Reactie op Cynthia8919

Ander wasmiddel of wasverzachter gebruiken? Het kan een zwakke plek zijn op ...
Inderdaad, beste iets zonder parfum erin ☺️ En zou ook erop letten dat hij zoveel mogelijk kleding van natuurlijke stoffen draagt zoals katoen. Dat ademt beter.

3 jaar geleden

Reactie op gewoonk

Havermout badje maken! Zorgt ervoor dat de vochtbalans weer hersteld wordt ...
Gewoon water en havermout erin gooien? Veel weinig?😁 ga ik ook proberen

3 jaar geleden

Reactie op Tessie84

Wat vervelend dat hij er zo'n last van heeft. Mijn zoontje heeft dit ook v ...
Enig idee hoe het kruidencremetje heette?

3 jaar geleden

Ahw zo zielig :( Hier ook weleens last van rode droge plekjes, maar niet zo langdurig en extreem als bij jouw kindje... Wat ik zelf soms doe is een badje met havermout, veel smeren met bepanthen en geen synthetische stofjes kleding. Ook was ik de kleding van mijn kindje alleen met neutral en gebruik ik alleen parfumvrije badproducten. Verder is het denk ik vooral belangrijk er voor te zorgen dat het droog blijft zodra het warmer gaat worden buiten. Dus niet te warm kleden en gebruik maken van natuurlijke stofjes...

3 jaar geleden

Oh en nog een kleine aanvulling; zorg er voor dat het badje/douchewater niet te warm is. Dit droogt het huidje van je kindje alleen maar verder uit :)

3 jaar geleden

Wat vervelend zeg. Jeuk bij zo'n kleintje is erg lastig en zielig. Mijn zoontje had er ook last van en we zijn naar de dermatoloog gegaan. De diagnose was atopisch eczeem. Ik schrijf even op wat qij als advies hebben gekregen. Als je la roche posay gebruikt moet je ervoor zorgen dat alle producten die het huidje van je kind raken geschikt zijn. Dus niet alleen insmeren omdat dat niet genoeg is. Gebruik ook de zeepvrije wasgeld voor het badje en niet langer dan 10 min in bad met niet te heet water. Liefst nog een stuk korter. Wasmiddel van bijv. Neutral en gebruik geen wasverzachter. Niet voor de kleertjes maar ook niet voor het beddengoed of de handoekken, washandjes etc die je gebruikt voor je zoontje. Extra goed afdrogen in alle plooien, zoals de binnenkant van de knie, en meerdere keren per dag insmeren tot het beter wordt. Dit moest het verschijnen van de rode plekken voorkomen. We kregen een cortisol creme om te gebruiken voor de eerste paar daagjes om te helpen met alle jeuk en eczeem. Daarna waren de bovenstaande tips voldoende. Ik hoop dat je hier wat aan hebt tot je bij een dermatoloog terecht kunt. Succes en sterkte voor je zoontje!

3 jaar geleden

Mijn dochter had dat in haar knieholtes ook... Was 1 zomer, waarschijnlijk van het chloor in het zwembad 1x te veel uitgedroogd. Het probleem is vooral dat het in een plooi zit die je moeilijk kan beschermen, je smeert de crème erop en dan zit het meteen aan de broek ipv op de beentjes. Ik probeerde haar dan vaak nog even een uurtje met blote beentjes rond te laten lopen na het insmeren. Hier heeft het ook lang geduurd, echt een paar maanden. Consequent 3 a 4 x per dag, dikke laag cetomacrogol crème erop. Even langs een dermatoloog om andere oorzaken uit te sluiten lijkt me ook een goed idee, vooral met veel jeuk. Nageltjes goed kort houden zodat hij t niet kapot kan krabben helpt ook 😉

3 jaar geleden

Mijn broertje had het vroeger ook weet ik nog. In zijn knie- en armholtes. De oorzaak daarvan was dat hij te warm gekleed was, bleek achteraf..

3 jaar geleden

Ik zou een verwijzing naar de dermatoloog vragen. Die hebben vaak toch beter advies dan een huisarts

3 jaar geleden

Kan het aan zijn voeding liggen? Mijn zoontje heeft ook eczeem en uitslag en bij hem wordt het erger of vlamt het op als hij teveel koemelk drinkt en varkensvlees eet (ook beleg zoals ham etc) maar ook courgette, aubergine, broccoli, druiven en aardbeien.

3 jaar geleden

Probiotica!!

3 jaar geleden

Kan het aan zijn voeding liggen? Mijn zoontje heeft ook eczeem en uitslag e ...
Geen idee... in begin had hij nergens last van..

3 jaar geleden

Reactie op Khadijab

Wat vervelend zeg. Jeuk bij zo'n kleintje is erg lastig en zielig. Mijn zoo ...
Dankjewel voor de advies!🥰