67 Reacties

4 jaar geleden

Ja! Niet helemaal gelukt 4 jaar terug. Maar ben in 5 jaar tijd wel van40 naar 32 naar 30 naar 28 gegaan. Ik hoop bij een volgende het liefst 24 maar max 25 te werken. Met een man die meer dan fulltime werkt (militair) vind ik 24 het meest ideale om toch een stabiele thuissituatie te hebben voor ons kind (straks hopelijk kindjes)

4 jaar geleden

Ik werkte voor mijn zwangerschap 20 uur en nu nog steeds. Ik zou echt niet meer uren willen werken en minder van me mannetje willen genieten. 2, 3 dagen opvang vind ik persoonlijk de max.

4 jaar geleden

Voor mijn eerste zwangerschap werkte ik 32 uur, daarna 1 dag per week ouderschapsverlof opgenomen. Loopt in maart af en in mei komt de tweede. Ik laat mijn contract vast zetten op 24 uur, bevalt prima. Mijn man gaat volgend jaar ook een dag minder werken.:)

4 jaar geleden

Ik ben minder gaan werken. Voorheen werkte ik 24uur in het verpleeghuis, waardoor mijn zoontje zo'n 10uur per dag na de gastouder moest, van 6-16 uur. Dat vond ik te lang. Ook de wisselende diensten begonnen me op te breken. Ik ben toen begonnen met een 0 uren contract bij een niet medische thuiszorg organisatie, waardoor ik meer tijd had voor de cliënt, een regelmatig rooster en vaste tijdstippen / uren die ik per week werkte. Hierdoor had ik meer tijd met mijn kleintje en minder opvang kosten. Toen hij 1 jaar was ben ik voor 12uur in de thuiszorg gaan werken, enkel avonden, zon 2-3 avonden per week. Werk volgens contract minder, maar qua salaris ben ik zo goed als gelijk gebleven nu. Heb meer regelmaat in mijn rooster en meer tijd voor mijn zoontje

4 jaar geleden

Voordat ik met verlof ging werkte ik 40 uur verspreid over 5 dagen. Nu werk ik 28 uur verspreid over 4 dagen. Begin vroeg en ben op tijd weer vrij. Dat vind ik wel fijn. Maar mochten we ooit een 2e kindje mogen krijgen, wil ik kijken of ik 20-24 kan werken verspreid over 3 dagen.

4 jaar geleden

Ja. Voor mijn zwangerschap 32/36 uur gewerkt nu ga ik 24 uur werken over 3 dagen verdeelt

4 jaar geleden

Jazeker, ik heb een contract van 23,4 uur (in de zorg) gemiddeld zo'n 4 dagen in de week (onregelmatig) mijn partner werkt in ploegendiensten, ook onregelmatig.. hele lastige puzzel qua opvang. Ik ga ouderschapsverlof inzetten, van vier dagen in de week naar twee dagen (16 uur)

4 jaar geleden

Ja, van 40 naar 32

4 jaar geleden

Ja, minder werken. Even kijken hoe dat straks uitpakt. Ga van 24 uur naar 20 uur. Mijn vriend gaat van 5 dagen naar 4, hij gaat nu dagen van 9 uur maken ipv 8 en dan de halve dag die overblijft gaat eraf.

4 jaar geleden

Ik werkte 40 uur en dat blijf ik voorlopig even doen, want ik heb net een nieuwe baan (gesolliciteerd toen ik nog niet wist dat ik zwanger was). Ik denk wel dat ik uiteindelijk terug wil naar 32. Mijn partner gaat overigens minder werken nu. Ik ben hoofdkostwinner, dus sowieso was het wat dat betreft logischer om hem wat uren te laten minderen ipv mij.

4 jaar geleden

Bij het eerste kindje zijn wij allebei van 40 naar 32 uur gegaan en dat houden we nu ook bij de tweede zo.

4 jaar geleden

Ja! Voor mijn zwangerschap werkte ik 36 uur waarbij ik 4 dagen van 9 uur maakte. Na mijn bevalling ga ik 24 uur werken (3 dagen 8 uur).

4 jaar geleden

Ik werk nu gemiddeld 28 uur in een vast contract en wil na de zwangerschap in flex pool gaan en rond de 20 uur gaan werken zodat ik zelf me dagen en uren kan bepalen (werken in de zorg)

4 jaar geleden

Bij mijn vorige 2 ben ik fulltime moeten blijven werken. Nu ga ik lekker naar 3 dagen.

4 jaar geleden

Ja. Ik stop er even helemaal mee, minstens de komende twee jaar. Dan zien we wel verder. Ik werkte 40 uur per week.

4 jaar geleden

Ja, van 5 dagen naar 4 dagen.

VRIEND

4 jaar geleden

Nee, Maar ik werkte al 24 uur en nu nog steeds 😋 Alleen nu 3 vaste dagen in plaats van random 👍🏻

VRIEND

4 jaar geleden

Helaas, in september 2020 heb ik een nieuwe baan nodig (alles moet betaald worden...) en parttime banen komen niet voor bij wat ik doe. Gelukkig kan ik wel bij mijn baby blijven tot hij/zij een maand of 5 zal zijn dankzij thuiswerken.

4 jaar geleden

Reactie op Ramblo

Ja. Ik stop er even helemaal mee, minstens de komende twee jaar. Dan zien w ...
Ik ben dat ook van plan! Zou het echt niet kunnen mijn kleine na 3 maanden naar de creche op onthaal sturen.. en financieel is het mogelijk dus ga er van genieten! Jaartje of 1.5 even stoppen. Vind het wel heel spannend jij ook?

4 jaar geleden

Ik ben kostwinner dus blijf 36 uur werken ( fulltime). Nog gedacht aan ouderschapsverlof maar dat scheelt best veel qua inkomen. Mijn man is wel thuis. Dus aandacht komt de kleine niet te kort.