13 Reacties

3 jaar geleden

ik mocht niemand als de kraamzorg er was. savonds wel.

3 jaar geleden

Reactie op SindsDien

ik mocht niemand als de kraamzorg er was. savonds wel.
Hier hetzelfde. Vind het ook niet meer dan logisch. Ga in de eerste week sowieso alleen opa en oma doen, de rest volgt later pas.

3 jaar geleden

Reactie op H91

Hier hetzelfde. Vind het ook niet meer dan logisch. Ga in de eerste week so ...
hier heb ik wel wat meer gehad. maar deed het precies zoals het goed voelde voor me.

3 jaar geleden

Reactie op SindsDien

hier heb ik wel wat meer gehad. maar deed het precies zoals het goed voelde ...
Dat ook! Misschien heb ik wel nergens zin in. 🤣 Maar vind het ook wel belangrijk dat de Kraamzorg zo min mogelijk risico loopt aangezien ze na mij toch weer naar andere gezinnen moet.

3 jaar geleden

Ik doe wel meer mensen. Maar ook niet teveel. Directe familie als opas en omas. Een goede vriendin en dat is het een beetje. Ik wildr heel graag collega's maar ivm corona op werk slaan we dat helaas maar over

3 jaar geleden

Wij hebben vandaag intake gehad van de kraamzorg. Ben in Januari uitgerekend. Bij ons mag er dus niemand komen als de kraamzorg er is. Ze zei ook dat ze liever niet hebben dat iemand anders dan de ouders de baby vasthouden. Mijn verstand begrijpt het wel, maar mijn gevoel is anders. Mijn schoonmoeder wordt voor het eerst oma, ik weet niet of ik haar dan kan weigeren de baby vast te houden. Mijn gevoel zegt van niet. Gelukkig hebben we nog even 😏

3 jaar geleden

Bij ons adviseren ze nu dus dat er maar 1 iemand Per Week mag komen. Ik vind dat persoonlijk onmenselijk. Moet ik dan tegen mijn vader en schoonmoeder zeggen: volgende week mag je je kleinkind komen bekijken? Dat er niemand mag komen als de KV er is, kan ik nog enigzins inkomen, al vind ik dat mijn moeder altijd zou moeten kunnen komen, maar dat er s avonds ook niemand mag.... Als mensen zich aan alle regels houden, het kind niet vasthouden, op afstand blijven, ontsmetten en alleen komen zonder klachten, dan is de kans dat er iets gebeurt toch nihil. En al zeker niet voor de kraamverzorgster... Ik vind het persoonlijk ontzettend zwaar dat je zo´n lege kraamtijd krijgt. En de persoon die je dan ziet (de KV), die loopt erbij alsof je ontzettend gevaarlijk bent... Maar ja, dat is dan niet anders

3 jaar geleden

Ik vind het super lastig maar wil in de kraamweek enkel onze ouders en broers/zussen over de vloer. Mijn schoonfamilie woont 3 uur rijden dus ook die verwacht ik niet allemaal de eerste week. Daarna lekker rustig aan inplannen, baby loopt niet weg en hoef geen stormvloed aan mensen over de vloer. Onze ouders en broers/zussen mogen onze baby vasthouden en verder hoeft dat voor mij niet. Er is nu een 1.5m regelgeving die voor volwassenen geldt en al helemaal voor mijn baby die dan pas net is geboren. Daarnaast wil ik zelf ook niet van iedereen een baby vasthouden op kraamvisite (zo irritant als je ze gewoon in je handen gedrukt krijgt).

3 jaar geleden

Ik ga over 2 weken bevallen. Tijdens de intake een aantal weken geleden wist ze het niet precies, maar ze gaf aan dat het eigenlijk 1 vast iemand is die kan komen in de week.dat de kraamverzorgster er ook is. Maar ze zei ook , ik ga er van uit dat iedereen zijn verstand gebruikt en dat ik moest overleggen met de kraamverzorgster. Wij zijn al niet van de visite, maar mijn schoonvader zou ik ook wel graag meteen laten komen. En dan mijn eigen ouders.

3 jaar geleden

Bij ons mag van de KV bezoek komen als de KV er niet is, maar wij willen sowieso voorzichtig doen met bezoek ivm Corona. Sommige mensen in onze omgeving gaan erg losjes om met de maatregelen (schoonzusje die gezellig elke dag gaat winkelen en elke keer met andere vriendinnen etc. en wel graag de baby wil vasthouden. Uuuh nope!). Mijn moeder die op haar werk geen afstand houdt van de mensen en laatst trots vertelde dat ze een mevrouw had geknuffeld die later klachten kreeg.. Bij ons mogen ze in ieder geval de eerste week op raamvisite komen. Kunnen wij ook lekker cocoonen als vers gezin 😊 een of twee weken later laten we druppelsgewijs bezoek langskomen.

3 jaar geleden

Bij ons mag niemand komen als de kraamzorg er is. Zodra zij weg is, mogen er mensen komen. Wel heb ik besloten samen met mijn man dat als zij te lang blijft op een dag wij de uren willen afschalen. Het is en blijft een vreemde in huis. Mijn ouders en zijn moeder mogen van ons gewoon komen én de baby vast houden. Dat bepalen wij zelf aangezien het ons kind is en hun kleinkind.

3 jaar geleden

Bij ons mag er ook niemand komen als de kv er is. Het lijkt me heerlijk, de eerste dagen even cocoonen, hoewel m'n ouders er waars niet blij mee zullen zijn..... 😒 Wat betreft corona en kraambezoek is maar net hoe je er zelf in staat. Als je mensen langs wil hebben kun je altijd de kv weg sturen. Ik laat haar lekker zoveel mogelijk er zijn, ik ken m'n vriend (en mezelf) met slaapgebrek 😠😡🤬🤬 😅