85 Reacties

2 jaar geleden

Lekker medium klagen: achtertuin is nog niet klaar voor gebruik en voortuin is een zooi door de spullen die daar staan die bedoelt zijn voor de nieuwe achtertuin. Kan dus nergens zitten met dit mooie weer 😭

2 jaar geleden

Reactie op Mariko Akera

Lekker medium klagen: achtertuin is nog niet klaar voor gebruik en voortuin ...
Wij wonen in bij schoonvader vanwege woningtekort, hij de begane grond wij de bovenste verdiepingen en hebben zo ons eigen huishouden. Het huis heeft ook een tuin maar daar kunnen qe niet zomaar gebruik van maken (want zijn deel van het huis etc), maar zou zo graag een zwembadje opzetten voor de kleine met dit weer.

2 jaar geleden

Reactie op Owlett

Wij wonen in bij schoonvader vanwege woningtekort, hij de begane grond wij ...
Ik verander mijn klaag naar een light klaag als ik het zo hoor... Misschien met je schoonvader overleggen dat jullie met warm weer de tuin mogen gebruiken? Via achterom bijvoorbeeld zodat jullie niet door het huis hoeven? Lijkt me toch dat opa dat zijn kleinkind wel gunt toch?

2 jaar geleden

Reactie op Mariko Akera

Ik verander mijn klaag naar een light klaag als ik het zo hoor... Misschien ...
Via achterom kan niet, de tuin is onringd door andere tuinen van het blok, er is geen toegang. En ik denk dat hij het ons wel gunt, maar er ligt een hoop zooi in de tuin waardoor het niet veilig is en opa werkt nachtdiensten rn slaapt vaak overdag. Wil wel met hem gaan overleggen, maar het gaat wat voeten in de aarde hebben om mogelijk te maken.

2 jaar geleden

Miniklaag: Ik wil een hangmat. NU. Antiklaag: zit lekker te chillen in de jacuzzi terwijl vriendlief wandelt met de dochter. Heeeeeeerlijk 😎

2 jaar geleden

Consultatiebureau momentje: Ik stond even met mijn oren te klapperen... Eerst kreeg ik te horen dat mijn dochter met haar 1,03 cm en 17,5 kilo nog maar net binnen de marche valt en ik op haar gewicht moet gaan letten 😱 (foto van mijn dochter, waar is ze dan zwaar/dik?) Vervolgens kreeg ik de vraag of mijn dochter zichzelf al aankleed of dat ik dat nog doe en of ze zelf al haar kont af kan vegen, want dat moet ze kunnen voor ze naar de basisschool gaat! (Ze word in augustus 4) Nog even en ze moeten straks met 6 al zelf hun avondmaal klaar maken, want zelfstandigheid is ontzettend belangrijk! Mag een kind geen kind meer zijn?

2 jaar geleden

Serieus, kijk die spillebeentjes.... Waar zit dat extra gewicht dan?

2 jaar geleden

Consultatiebureau momentje: Ik stond even met mijn oren te klapperen... Eer ...
Over lengte/gewicht zou ik me geen zorgen maken. Wat betreft zelfstandigheid vind ik (als leerkracht) het wel prettig te horen dat ze ouders op zulke dingen wijzen. Je wil niet weten hoeveel kinderen in groep 1-2 komen die niet hun billen kunnen afvegen (of zelfs nog niet zindelijk zijn), hun broek niet kunnen openmaken / omhoog en omlaag doen, hun gymschoentjes (met klittenband) niet zelf kunnen aantrekken, en ga zo maar door. En zeker kan een juf helpen. Maar 25 of meer kinderen schoenen aan-uittrekken of zoveel kinderen de billen vegen is natuurlijk het andere uiterste.

2 jaar geleden

Reactie op frenkel1988

Over lengte/gewicht zou ik me geen zorgen maken. Wat betreft zelfstandighe ...
Ik vind het belachelijk dat een kind met 4 jaar al zelf zijn kont moet afvegen.... Lekker, al die vieze vegen in de onderbroek en jeuk aan hun anus, om nog maar te zwijgen over de vaginale problemen als ze de verkeerde kant opvegen! Er moet gewoon altijd een extra leerkracht aanwezig zijn of een vrijwilliger die de kindjes naar de wc helpen!

2 jaar geleden

Ik vind het belachelijk dat een kind met 4 jaar al zelf zijn kont moet afve ...
Al? 🤭. Hoe zie je dat voor je in een klas met +20 kindjes, die allemaal hun billen nog niet kunnen afvegen?

2 jaar geleden

Reactie op Afdelingshoofd Gamba

Al? 🤭. Hoe zie je dat voor je in een klas met +20 kindjes, die allemaal hu ...
Dat (net zoals vroeger) een leerkracht dat doet! Ik snap dat kindjes zindelijk moeten zijn, maar billen afvegen gaat mij echt te ver... Ze kan er maar amper bij met haar korte armpjes, daarin zal ze vast niet de enige zijn!

2 jaar geleden

Reactie op Afdelingshoofd Gamba

Al? 🤭. Hoe zie je dat voor je in een klas met +20 kindjes, die allemaal hu ...
Ik kom uit België en hier gaan de kindjes al op 2,5 jaar naar school. Daar moet de juf dus ook overal de broek van open en dicht doen. Overigens wil mijn nu 4 jarige zoon zelf zijn billen afvegen maar ik ben het met Sarah eens dat ze dit motorisch vaak nog niet kunnen. Vingers of rug vol met kak 💩… heerlijk is dat. Ik sta je te smeken om het nog even ge mogen doen 😂. En het is echt niet zo dat al die kindjes op school moeten poepen die dag hè. Gelukkig voor de juf is dit veelal thuis 🤪

2 jaar geleden

Dat (net zoals vroeger) een leerkracht dat doet! Ik snap dat kindjes zindel ...
Oke! Dat zal dan regiogebonden zijn denk ik, hier is het wel een verwachting/vereiste op de basisscholen.

2 jaar geleden

Reactie op Afdelingshoofd Gamba

Oke! Dat zal dan regiogebonden zijn denk ik, hier is het wel een verwachtin ...
Hier schijnbaar ook, en daar schrik ik van.... Dat dit verwacht word van peuters vind ik echt belachelijk!

2 jaar geleden

Consultatiebureau momentje: Ik stond even met mijn oren te klapperen... Eer ...
Nouja zeg! Ze ziet er toch prima uit.

2 jaar geleden

Reactie op Jaleesa - Moderator

Nouja zeg! Ze ziet er toch prima uit.
Vind ik dus ook.... Maar volgens het consultatiebureau moet ik mij geen zorgen maken want dit gewicht gaat er wel weer af als ze eenmaal op zwemles gaat! 🙄😬 Het enige wat ik dacht was, waar moet er dan precies gewicht van af? Ze heeft heerlijke wangetjes en ze heeft dikke billen, maar verder zit er nergens een grammetje vet!

2 jaar geleden

Ik vind het belachelijk dat een kind met 4 jaar al zelf zijn kont moet afve ...
Helaas is de realiteit niet zo... Dat was ook mijn aanname toen m'n oudste naar school ging begin november, maar nee. Zelfstandig naar het toilet, ook voor poepen en zelf vegen... Heb hier dus in 2 maanden tijd het zelf vegen erin gekregen en gaat over het algemeen goed. Ook met heel duidelijk welke kant op enzo. Er is gewoon niet genoeg mankracht om steeds mee te lopen want de andere 24 kinderen kan een docent ook niet zomaar alleen laten om er 1 te helpen...

2 jaar geleden

Wat een KUT DAG. Hele dag overal naar toe geraced met amper slaap gehad. Vergeet ik m’n huissleutels. Weer een uur omrijden. Boodschappen doen, baby wordt wakker en zet het me daar op een krijsen, niet facking normaal. Kom ik bij de kassa is MN BATTERIJ LEEG VAN MN TELEFOON EN GEEN PINPAS MEE AAAAGHHHHHH ik ga mn kind te nest leggen en even heel hard gillen in een kussen

2 jaar geleden

On a positive note. Ik twijfelde heel erg of ik volgend schooljaar zou gaan werken of thuis bij m’n zoontje zou blijven. Belt m’n directrice net dat ze alleen plek heeft bij de kleuters voor me volgend jaar. Ik ben groep 8/onderbouw vo leerkracht 😅. Dus ze heeft de keuze voor me gemaakt lol ik neem ontslag en blijf lekker een jaartje thuis 🙌🏼

2 jaar geleden

Reactie op Mariko Akera

Helaas is de realiteit niet zo... Dat was ook mijn aanname toen m'n oudste ...
Ow jaaaaa herkenbaar. Telefonisch kennismaken met de meester 2 weken voor de eerste wendag. Ik totaal onschuldig vertellen dat hij zindelijk is (was hij pas 2 maanden ofzo toen) maak een grapje over het afvegen. Kwam er toen pas achter dat ze dat zelf moeten kunnen. Stond wel ff met mond vol tanden. Zijn maar snel gaan oefenen. Ik zag het gewoon niet aankomen omdat ik het nog niet echt zelfstandig bij zulke kleintjes vind passen. Na poepen lukt mijn zoon nog niet goed, maar dat doet hij niet op school. En thuis proberen we te oefenen, maar is inderdaad erg lastig motorisch.