98 Reacties

VRIEND

2 jaar geleden

Ik denk dat deze angst je leven begint te beheersen, bespreek het met je verloskundige of huisarts 😘

2 jaar geleden

Naar he? Ik ben pas 13 weken maar voel me als zwangere ook totaal niet comfortabel met zo'n vervelend virus. Ik heb het niet zo heftig, maar neem wel bewust extra afstand en let echt wel op.

2 jaar geleden

Deze situatie had ik een jaar geleden ook. Zelf thuis maar man kan van t werk vanalles meenemen. Hij heeft dit op zn werk besproken, en toen zijn er wel meer maatregelen getroffen: afstand, mondneusmaskers, veel thuiswerken. Vanaf 38 weken is hij niet meer naar andere vestigingen geweest en heeft zo veel mogelijk thuis gewerkt. Dat is 3 weken wel vol te houden maar vanaf 31 weken kan dat natuurlijk nog niet. Wellicht iets voor je man om alvast te bespreken op zn werk, zodat je rond de uitgerekende datum hier niet mee zit. Verder zal hij tot die tijd voorzichtig moeten zijn, maar meer dan dat kan ook niet. Hij kan zich wel af en toe laten testen? Als dat jou geruststelling geeft. Verder kan je zelf prima nog veel dingen ondernemen, naar plekken gaan waar de regels goed nageleefd worden, naar familie en vrienden die de afstand en hygiene regels naleven. Jezelf opsluiten word je ook niet beter van!

2 jaar geleden

Uhm ik heb hier totaal geen last van. Momenteel 34+3 weken. Nooit angst gehad. Wil ook niet in angst leven. Tot heden nog geen C gehad. Ook in mijn directe omgeving weinig mensen die het gehad hebben dus dat speelt denk ook wel mee.

2 jaar geleden

Poeh, ik denk dat je een beetje doorslaat in je angst. Wat voorzichtig zijn kan zeker geen kwaad in deze tijden, maar ik denk dat dit je mentale welzijn in gevaar brengt, hetgeen voor jouzelf, je partner en je kindjes denk ik niet prettig is. Ik zou dit zeker met je verloskundige of huisarts bespreken!

2 jaar geleden

Lieve mama, het is ook een bizarre tijd waar we in leven, maar sla je nu niet een beetje door? Natuurlijk is het super goed en helemaal begrijpelijk dat je besmetting met corona wil voorkomen, maar in je verhaal is het net of het over kanker gaat. Ja het is een naar virus en ja je kan er flink ziek van worden. Je hebt als zwangere een grotere kans op complicaties, absuluut! Maar als je je houdt aan de basisregels (afstand, handen wassen, vaccineren) heb je niet een heel grote kans besmet te raken, zeker niet met de QR-check die nu op veel plekken nodig is. Ik zou zeggen; probeer de teugels een klein beetje te vieren. Je kan echt wel mensen zien, maar blijf gewoon goed nadenken. Hierdoor kan je niet meer genieten van je zwangerschap en dat is zonde!

2 jaar geleden

Ik ben dik 27 weken zwanger ik en me man doen kinderen naar school en naar huis en boodschappenn bestellen. Me man is postief vandaag teste hij positief maar denk dat hij al aantal dagen heeft.de jongste is ook positief. Ben alleen bang voor me zelf en ons dochterje in me buik

2 jaar geleden

Ik vind dat persoonlijk gewoon onzin . Ik was zwanger tijdens de 1e Lockdown en heb een zoontje die ook nog eens naar school ging ( ook na de Lockdown natuurlijk nog gewoon zwanger). Hij speelde gewoon lekker hier met kinderen en hij bij hun. Collega's met corona bij mijn man waren niet op 2 handen te tellen. Ik was niet bang maar je gaat niet lopen zoenen met iedereen zeg maar. Ik was zoveel mogelijk bezig met het genieten van mijn zwangerschap en mijn oudste

2 jaar geleden

Ik zou het met een zorgverlener bespreken. Rondom de uitgerekende datum zou ik wel voorzichtig zijn, een bevalling is al genoeg gedoe zonder alle corona dingen eromheen. Ik denk alleen als je nu al zoveel beperkingen oplegt dat de periode heel zwaar kan worden met ook gevolgen van dien. Kijk een beetje naar de verantwoorde plekken om naartoe te gaan en geen mensen likken ;).

2 jaar geleden

Ja dat snap ik wel. Zeker richting de uitgerekende datum waren wij heel voorzichtig! Mijn man ook. Ik moest er niet aan denken dat 1 van ons het zou hebben rond de keizersnede. Gelukkig zijn we er nog altijd vrij van en onze twins zijn nu bijna 8 maanden! 🤞

2 jaar geleden

Begrijpelijk hoor, je leest zo veel zorgwekkende verhalen. Maar angst helpt nooit;) ik zou het idd bespreken met zowel partner als vk. Je doet al wat je kunt en dat is eig ook alles wat je kunt doen: je man en jij afstand houden Naan babisregels houden, meer kun je niet doen. Ik snap je, ben over de 29 weken en ik werk nog vol tot week 36 met cliënten, maar ik ben gevaccineerd dus daardoor voel ik me gelukkig wel beter beschermd.

2 jaar geleden

Reactie op Eefje1994

Begrijpelijk hoor, je leest zo veel zorgwekkende verhalen. Maar angst helpt ...
Naan = en aan

2 jaar geleden

Ik ben dik 27 weken zwanger ik en me man doen kinderen naar school en naar ...
🥺Snap ik veel beterschap 🍀

2 jaar geleden

Ik herken het wel. Ik ben ook super voorzichtig, vind het soms best lastig dat mijn zoon nu naar school gaat. Vorige week moest hij in quarantaine vanwege positieve klasgenoten. Ik kneep 'm echt wel even. Ik snap je angst. Wel goed om hier met een pro over te praten, want deze stress is ook niet goed voor je. Sterkte!

2 jaar geleden

Ik ben dik 27 weken zwanger ik en me man doen kinderen naar school en naar ...
Ik ben nu ruim 36weken en m'n man ook positief getest. Tot nog toe test ik negatief, heb ook geen klachten!

2 jaar geleden

Reactie op RianneZuid

Ik ben nu ruim 36weken en m'n man ook positief getest. Tot nog toe test ik ...
Ik ook niet hopelijk blijft het zo. Gelukkig sliep hij al apart omdat ik sinds ik zwanger ben niet tegen ze gesnurk kan. Dus een van de jongens kamer is verboden terein en is zijn hol nu🤣

2 jaar geleden

Herkenbaar, zeker toen ik in mn eerste trimester was! Tot mijn vk zei: je mentale gezondheid is net zo belangrijk en zonder sociaal contact word je gek! Ze raadde me aan om 1-2 keer per week met 1-2 goede vrienden zonder klachten af te spreken, liefst in de buitenlucht. Dat heeft mij echt mega geholpen!!!

2 jaar geleden

Ik denk dat je te bang bent, en het een beetje moet proberen los te laten.. tuurlijk je moet voorzichtig zijn, maar meer kun je niet doen. En jouw man ziet zijn collegas natuurlijk, maar wil hij jou/jullie besmetten moet eerst een collega het hebben, dan je man, voordat hij dit kan overdragen aan jou.. mijn vriend heeft het een paar weken terug gehad, toen we erachter kwamen zijn we apart gaan leven:slapen voor zover dat mogelijk is, en ik heb het niet gekregen! Ik hoop dat je een beetje rust vinden kan☺️

2 jaar geleden

Sommige reacties hier, daar word ik echt boos van. “Alsof het over kanker gaat”. Ten eerste hoef je niet te vergelijken!! Ten tweede kan corona tijdens de zwangerschap zeer verregaande gevolgen hebben voor zowel moeder als kind. Dus ik vind het niet gek dat je voorzichtig doet. Wij doen dat ook. Ik ga binnen nu en drie weken bevallen en zie alleen mijn ouders. De angst moet inderdaad niet gaan overheersen in je koppie, maar voorzichtig zijn is niet raar als jij je daardoor veiliger voelt. Als je man op locatie moet werken, zou ik gewoon met hem bespreken hoe hij dat zo veilig mogelijk kan doen. Wordt daar goed geventileerd bijvoorbeeld? Zijn er veel mensen gevaccineerd (nee ik wil geen discussie starten maar geloof wel in wetenschap). Leg hem uit dat je je zorgen maakt over je kindje, dat begrijpt hij heus! En verder: wel lekker naar buiten. Je kunt bijvoorbeeld wel buiten gaan wandelen of fietsen met een vriendin? Het is een verwarrende tijd, het is niet gek dat je je kindje veilig wil houden.

2 jaar geleden

Ik snap dat je het spannend vind maar ik denk dat je echt een beetje doorslaat. Bovendien is zoveel stressen ook niet bevorderlijk voor je kindje. Je let goed op en je man ook meer kun je niet doen