158 Reacties

3 jaar geleden

Ik ben in juni 2020 bevallen en mocht ook niemand meenemen, alleen de 20 weken echo en met de 37 weken controle, er is bij mij zelfs een afspraak afgezegd omdat het alleen een gesprek zou zijn, ik liep onder controle in het ziekenhuis

3 jaar geleden

Bij ons in alphen (zuid holland) mag mijn partner wel mee naar de echos. Werd zelfs nog nadrukkelijk gevraagd. Kan je partner dan ook?... maar na de 20 weken is het pas de 30 weken dacht ik dat hij weer mee kan. Met uitzondering van de pretecho

3 jaar geleden

Hier mag de partner in principe mee naar alle afspraken. Voorkeur is echter enkel bij echo’s en de gewone controles te laten voor wat het is en alleen te komen. Ik ben nu bijna 29 weken. Mijn man gaat nog mee met 32 weken groeiecho, placentalokalisatie, bevallingsgesprek. Volgens mij werken verloskundigen volgens een landelijke richtlijn. Ziekenhuizen bepalen eigen beleid geloof ik.

3 jaar geleden

Elke praktijk heeft hier een andere werkwijzen in helaas, mijn man mag wel gewoon mee naar de echo’s. Jammer dat bij jullie niet zo is☹️

3 jaar geleden

Ik woon ook in Brabant maar bij mij mag/mocht mijn man bij alle echo's aanwezig zijn. Vorige week nog groeiecho gehad, ook daar was hij bij aanwezig 😊

3 jaar geleden

Mijn vriend mag nog mee als we het bevallingsplan gaan bespreken (hij moest zelfs mee zei ze haha) en naar de liggingsecho. De gewone controles moet ik alleen.

3 jaar geleden

Ik denk dat het per praktijk verschilt... Bij mij mag de partner wel mee naar alle echo's en bij de afspraak waar de bevalling wordt besproken. Controles vooralsnog niet, maar bij extra naar het hartje luisteren (aan het eind van de dag) weer wel. Vervelend dat ze het bij jou juist nu strenger doen. Misschien toch gewoon meenemen en dan maar zien hoe gereageerd wordt? Is voor hem toch ook belangrijk...

3 jaar geleden

Hier ook Noord-Brabant, maar in het JBZ mogen partners gewoon mee!

3 jaar geleden

Ik woon in Overijssel en onze VKpraktijk staat toe dat je samen naar ALLE afspraken komt, echt heel fijn

3 jaar geleden

Woon in Noord-Holland, hij mocht met alle echo's mee tm de 20 weken echo, daarna enkel via video bellen tijdens de groeiechos. Heel jammer vond ik dat.

3 jaar geleden

Bij onze verloskundige mag mijn vriend gelukkig altijd mee, ook als er geen echo is. Zal per praktijk verschillen denk ik, en misschien is het ziekenhuis ook strenger dan een verloskundige.

3 jaar geleden

Ik moet bijna huilen als ik deze reacties lees 🥺 Mijn partner is woedend. Ik kan mij goed plaatsen dat er maatregelen genomen worden maar het is mij wel duidelijk. Dat het vooral de praktijk is waar ik ga, gewoon belachelijke regels maakt.

3 jaar geleden

Hier ook de echo’s gewoon mee. Zowel in het ziekenhuis als bij de verloskundige. Bij gewone controles mogen wij sowieso bellen of videobellen (heb ook wel eens gehoord dat zoiets niet mocht). In het begin van corona was dat anders in het ziekenhuis. Toen kwam ik daar om mijn miskraam te laten bevestigen, alleen! Echt dat doe ik nooit meer. Wat voelde ik mij kut. En dan zit je daar met iemand die er alleen praktisch over spreekt. Dan ben je toch blij met de steun van je partner.

3 jaar geleden

Hier mogen partners mee naar echo’s en het bevallings gesprek. En eventueel een pretecho. Zelfs de intake is telefonisch.

3 jaar geleden

Reactie op Momo96

Hier ook de echo’s gewoon mee. Zowel in het ziekenhuis als bij de verloskun ...
Oh wat erg ! Vreselijk om daar alleen te zitten. Toen had je zeker elkaars steun nodig. Kan het mij niet inbeelden hoe moeilijk dat was voor jullie.

3 jaar geleden

Bij mij is hij nog nooit mee gemogen 😅 zelfs niet voor de monitor 🙈

3 jaar geleden

Ik ben veel verdrietig geweest hierom in de tijd dat ik zwanger was. Controles alleen, alleen eerste echo en 20 weken echo mocht ie mee. Later had ik meerdere echo’s nodig ivm de groei en zwangerschapsdiabetes, moest allemaal alleen. Bij ctg wegens minder leven voelen mocht ie wel mee...had ook niet zo moeten zijn dat t niet mocht 😡

3 jaar geleden

Reactie op De Krullevaar

Hier mag de partner in principe mee naar alle afspraken. Voorkeur is echter ...
Volgens mij is er juist voor verloskundige geen landelijke richtlijn maar voor ziekenhuizen juist wel. Mijn vriend mag overigens ook mee naar alle echo’s.

3 jaar geleden

Er zijn volgens mij geen landelijke richtlijnen voor verloskundigen, vandaar de verschillen per praktijk. Woon zelf in regio Rotterdam en mijn partner mag naar alle echo's mee (heb 2 groeiecho's op indicatie en a.s. woensdag nog een echo voor de placentalokalisatie) en ze verplichten het bijna dat hij meekomt naar de afspraak waar we het geboorteplan bespreken. Reguliere controles zijn zonder partner.

3 jaar geleden

Wat onwijs rot zeg!! Ik ben morgen 38 weken zwanger en loop dus sinds september bij de verloskundige en echoscopiste. Mijn vriend is overal mee naar toe geweest (echo’s en controles). Maar ik lees wel steeds dat dat vrij uitzonderlijk is.