117 Reacties

2 maanden geleden

Jeetje wat een rot situatie. Ik ben hier niet om te judgen over je vriend, maar zou zeker wel een grens trekken wat betreft het verleden en wat daar is gebeurt. dit zegt namelijk niks over jullie relatie en liefde voor elkaar. waarom is dit zo belangrijk voor hem? Het klinkt alsof jullie al goede stappen hebben ondernomen, je vriend hoopt mogelijk grip te krijgen en controle over zijn onzekerheid en angst door dingen te weten te komen of iets in te halen. Voor hem goed om te weten dat hij die rust in zichzelf moet gaan zoeken. sterkte!

2 maanden geleden

Wat lastig voor jou dat jij je steeds moet verantwoorden voor iets wat meer dan 11 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Maar ik vind het ook echt overdreven dat ie hier 11 jaar later mee komt. Sorry maar dat vind ik echt belachelijk. En dan dat verhaal met die daging apps! En nog met een ander zoenen ook, sorry maar ik vind dit echt kinderachtig. Oh ja, ook nog zeggen ik wil je niet bewust pijn doen. Doe normaal zeg..

2 maanden geleden

Het klinkt écht alsof hij meer hulp nodig heeft dan jij kan bieden. Ik hoop dat hij er voor open staat, en dan zou ik hem echt heel erg aanraden om naar een therapeut/psycholoog/coach te gaan. Hij heeft problemen vanuit zijn verleden en projecteert dit op jou en jullie relatie terwijl jij er niks aan kan veranderen!Het is helemaal logisch dat hij deze problemen heeft en beschadigd is maar dit kan jij (maar ook hij) niet oplossen! Ik hoop dat het goed komt!

2 maanden geleden

Huh? Hij gaat bewust op zoek naar een mogelijkheid om vreemd te gaan en grijpt ook daadwerkelijk die kans, omdat jij een verleden hebt? Dat begrijp ik niet helemaal. Moet ik dat zien als wraak omdat hij zich geconfronteerd voelt door zaken uit het verleden? Wat ik ook niet begrijp is waarom hij überhaupt geconfronteerd zou moeten worden met jouw verleden en waarom hij weet wanneer hij een ex van jou tegenkomt? Als jouw vriend hier zo moeilijk mee om kan gaan dan zou ik hem helemaal niet eens vertellen wie je exen zijn… Ik ben sowieso voorstander van verleden is verleden en daar hoef je het niet met elkaar over te hebben mits daar wederzijdse behoefte aan is. Mijn man en ik weten vrijwel niks van elkaars verleden wat dit betreft en als wij mijn ex zouden zien op straat dan zou hij dat niet eens doorhebben en vise versa. No drama 😃

2 maanden geleden

Sorry maar 11 jaar later en dan nog steeds zitten met wat jij in je vrijgezellen periode hebt gedaan? Ik denk dat je man erg onzeker is en hier duidelijk mee aan de slag moet gaan. Anders zal dit namelijk een issue blijven, het verleden kun je namelijk niet terugdraaien. Lijkt me duidelijk dat als hij voor jou en jullie relatie kiest dat hij dit moet accepteren en daar hoort uitgaan en zoenen met anderen voor mij niet bij. Dit zou voor mij vreemdgaan zijn. Ik vind dat jij bijzonder veel begrip voor hem hebt. En meid: jij hoeft helemaal naar niemand verantwoording af te leggen wat jij deed toen je vrijgezel was. Je was VRIJgezel. Lijkt me logisch dat je in die periode lekker hebt gedaan waar jij zin in had. Ik heb respect voor je dat je zoveel begrip toont maar laat hem niet over je eigen grenzen heengaan. Dat hij onzeker is en niet kan verwerken dat jij een leven hebt gehad voor hem betekent niet dat hij een vrijbrief heeft om te doen en laten wat hij wil. Jullie hebben tenslotte een gezin samen

2 maanden geleden

Je begrijpt hem heus wel dat hij daad bij het woord voegt en zoent met een “meisje” 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️. Wat valt hieraan te begrijpen? Ik begrijp er namelijk helemaal niks van waarom je zou goedkeuren dat hij zoent met een “meisje”. Dit klinkt echt als een puber verkering, echt heel volwassen is het niet 🫣

2 maanden geleden

Waarom ben je nog met deze man..

2 maanden geleden

Iedereen heeft een leven voor dat je een relatie hebt toch? Snap werkelijk waar totaal niet waar je man zich druk over maakt hoor..

2 maanden geleden

Ik wil eigenlijk alleen even zeggen dat ik het onwijs dapper vindt van je om je verhaal te doen en dat je hem zo probeert te begrijpen! Je houdt echt ontzettend veel van hem! Ik denk dat je onze mening helemaal niet nodig hebt, want voor mijn gevoel weet je al precies hoe het zit en wat wel en niet oké is. Wil alleen zeggen dat je het al fantastisch doet! Je er alles aan doet voor jullie als gezin er een mooi eind aan te breien. En ik hoop dat dit gaat lukken! Wil alleen even zeggen dat als dit niet gaat lukken. Je er alles aan gedaan hebt en het niet aan jou heeft gelegen! Heel veel sterkte! Hopelijk gaat het lukken met de hulp die hij en jullie gaan krijgen❤️❤️❤️

2 maanden geleden

Het klinkt alsof hij een excuus zoekt om wat tijd in te halen wat hij zelf heeft gemist en misschien ook wel jaloers is op het leven dat jij wel hebt geleid.. Goed dat jullie in therapie gaan. Hoop dat jullie er duidelijkheid door krijgen, voor jezelf en jullie kleintje.. ❤️

2 maanden geleden

is hij onzeker en jaloers dat jij een uitgebreid vrijgezellen leven had of is hij jaloers dat hij dat niet had? mij lijkt het dat hij nu beseft dat hij die tijd niet had en hier moeite mee heeft, niet zozeer met het feit dat jij bij andere mannen zat... goed dat jullie hulp zoeken. maar zal vooral uit hem moeten komen vrede te hebben met zijn eigen verleden. zoek hierbij niet trveel excuses voor hem. dit tinder gedoe zou voor mij al een stap te ver zijn. we hebben het hier toch over een volwassen man die ook iemands papa is?

VRIEND

2 maanden geleden

Jij hoeft je niet te verantwoorden voor dungen van voor jullie relatie (die hij ook al heel lang weet). Relatie therapie en behandeling voor zijn onzekerheid lijkt mij een goede stap.

2 maanden geleden

Jeetje, dit probleem ligt echt volledig bij hem hoor. Dat jij een vrijgezellen verleden hebt voor jullie relatie is NIET een probleem. Hoe hij hier mee omgaat wel. Jullie situatie lijkt op die van mij en mijn vriend behalve dat het hier geen enkel probleem is. Vriend en ik zijn tien jaar samen. Ik was 22 toen wij verkering kregen, hij 26. Ik zat volop in mijn studententijd, had meerdere bedpartners gehad, veel gedate, lang leve de lol. Mijn vriend is wat anders van aard, hij had 1 relatie gehad, zijn enige bedpartner en heeft met haar samen gewoond. Dit wisten wij van elkaar. Is nooit een probleem geweest. Hij heeft het nooit maar dan ook nooit problematisch gevonden. Sterker nog, zijn eerste en enige vriendin en dus bedpartner voor mij is vreemdgegaan wat hem enorm heeft gekwetst en beschadigd. Maar dit heeft hij werkelijk NOOIT op onze relatie geprojecteerd en hij is nooit jaloers of wantrouwend naar mij toe geweest. Ook heeft hij nooit de behoefte gehad om zijn vrijgezellen leven in te halen. Dus ja, het is maar net hoe je er zelf mee omgaat. Het klinkt alsof er meer speelt bij jouw vriend. Heel goed dat jullie hulp inschakelen. Ik denk dat hij erg veel te verwerken heeft zelf. En idd relatie therapie. Veel sterkte! Ik vind het oneerlijk naar jou toe en ik hoop dat jullie eruit komen samen.

2 maanden geleden

Reactie op Littleone2021

Je begrijpt hem heus wel dat hij daad bij het woord voegt en zoent met een ...
Nou en dit idd. Daar ben ik nog niet eens op in gegaan. Dating apps installeren?! Zoenen met een ander?! Is hij helemaal gek geworden?!

2 maanden geleden

ik zou haast denken dat hij last heeft van zijn hormonen 😅 ik ben 36+5 weken zwanger en ineens paar weken terug vond ik het ook niet leuk om eraan te denken wat mijn partner heeft gedaan voor onze relatie 😂 ik heb dit ook naar hem uitgesproken. hij reageerde er grappig op. en ik geef hem ook helemaal gelijk daarin. want het slaat helemaal nergens op. ik heb voor hem ook een leven gehad.😂😂 maar ts dit is niet gezond hoor. hij moet werken aan zijn eigen issues en dat hij nu datingapps heeft geïnstalleerd en zelfs gezoend heeft terwijl hij een gezin heeft. is echt niet oké. jij en jullie dochtertje mogen niet de dupe zijn van zijn gebreken.

2 maanden geleden

Reactie op missofthelake

Iedereen heeft een leven voor dat je een relatie hebt toch? Snap werkelijk ...
Zo te horen speelt er bij hem veel meer onder de oppervlakte aan jeugdtrauma’s en minderwaardigheidscomplex. @TS: bewondering voor hoe ‘nuchter’ je hier mee om gaat en het inderdaad ziet als iets wat niet zo zeer met jou te maken heeft maar met zijn eigen verleden. Heel goed dat jullie ondersteuning gaan zoeken want hij zit duidelijk niet goed in zijn vel en hoe bij zich gedraagt klinkt niet heel gezond. Ik zou het inderdaad maar zien als een soort ‘ziekte’ waar hij hulp voor nodig heeft. Het is niet iets waar jij een aandeel in hebt of hem in tegemoet kunt komen, want wat hij doet slaat natuurlijk nergens op. En het klinkt ook alsof het wel de moeite waard is hier voor te vechten, voor jullie kindje en relatie. Sterkte!

2 maanden geleden

Ik kan me voorstellen dat je hier echt radeloos van bent.. Denk ook goed aan jezelf. Want jij hebt hier ook je stem in he! Jullie hebben een lange relatie, dus er zullen vast ook hele fijne dingen zijn. Maar zet je grenzen duidelijk neer. Bij mij zou er na wat hij nu heeft gedaan al geen relatie therapie hoeven komen. Dit probleem ligt echt bij hem en ik denk met de juiste hulp, dat het goed kan komen. Maar dan moet hij jou niet nog even flink beschadigen voordat de hulp start..

2 maanden geleden

Klinkt een beetje alsof die een midlife crises heeft. Denk dat hij het gevoel heeft dat hij wat heeft gemist in zijn jeugd, zijn vrijgezellentijd, wat jij dus wel hebt gehad. En dat hij dus een beetje jaloers is, maar ook bij jou een soort ruimte zoekt om het nu in te halen. Ik denk dat het wel belangrijk is om duidelijk je grenzen aan te geven. Zeg tegen hem; of je kiest voor mij en dan wil ik je niet meer horen over mijn vrijgezellentijd of wat dan ook, of we gaan uit elkaar en dan mag je doen wat je wilt. Overigens had ik er na het zoenen met een ander meisje persoonlijk al een streep onder gezet, maar dat daar gelaten.

2 maanden geleden

Reactie op Rosiex1234

Sorry maar 11 jaar later en dan nog steeds zitten met wat jij in je vrijgez ...
Nou ja dit.. Ik vind dit echt bizar gedrag... waarom moet jij slachtoffer zijn nu, omdat hij een ander leven heeft gehad toen als jij en wil hij dat nu terwijl hij een gezin heeft ( vrijgezel) zijn. Dat rijmt natuurlijk niet. Dat is wel heel makkelijk... Ik vind dat je te begripvol. Als mijn man dit in zijn hoofd haalt omdat ik een ruigere jeugd heb gehad is daar het gat van de deur. Kan je er meteen bij vertellen dat het even leuk is voor een maand of 2..maar het ook erg eenzaam kan zijn. En als hij dat belangrijker vind als zijn eigen kind en vrouw ( gezin) . Is hij echt van de pad af.

2 maanden geleden

Sorry dat ik het zeg maar wat een kneus heb jij als kerel.. hij moet zichzelf een trap onder zijn kont geven. Hoe oud is hij? 16?! Ik vind hem echt een lafbek. En dan ook nog met een andere meid zoenen. Pffff wat een loser.