13 Reacties

3 jaar geleden

Weet je welke medicijnen je krijgt?

3 jaar geleden

Welke medicijnen krijg je inderdaad?

3 jaar geleden

Ik krijgt strumazol en metoprolol

3 jaar geleden

Even na vragen welke medicijnen je krijg en of je deze kan blijven gebruiken. Ik had een ook een te snel werkende schildklier nu een te traag werkende schildklier en slik wel medicijnen. Er zit verschil in medicijnen en of je deze wel of niet mag. Vertel over je kinderwens een internist weet heel goed wat wel en niet kan.

3 jaar geleden

Reactie op xbabyboy2020

Ik krijgt strumazol en metoprolol
De eerste is gok ik voor je schildklier. Voor de metoprolol zijn veiligere alternatieven. Zoals methyldopa en labetalol Die gaan vaak in samenspraak met je specialist ( internist of cardioloog ) en io je gyneacoloog..

3 jaar geleden

Bij mij hebben ze een te snel werkende schildklier ontdekt als ik net zwanger was een spoed afspraak gehad bij de internist en ptu (Propylthiouracil) voorgeschreven in hele lage dosis enzo verder van dichtbij opgevolgd waardoor ik nu tijdens mijn zwangerschap (30weken) verder kan zonder medicatie maar wel nog wordt opgevolgd omdat ik nog anti stoffen aanmaak en zal na de zwangerschap waarschijnlijk (de kans is groot) terug op medicatie moeten maar voor nu is alles inorde, laat weten dat je een kinderwens hebt en ze zullen rekening houden hiermee..

3 jaar geleden

Ik mag ze beide niet gebruiken als ik zwanger ben. Alleen de medicijnen voor een trage schildklier zijn echt veilig tijdens de zwangerschap. Als ik echt zwanger wil worden moet ik zo laag zitten met de medicijnen dat wanneer ik zwanger ben meteen kan stoppen.

3 jaar geleden

De metoprozol is een bètablokker

3 jaar geleden

Strumazol is voor de schildklier idd. Zijn er geen andere opties voor je schildklier? Thyrax? Euthyrox? Metoprolol is idd een hartslagverlager. Heb zelf labetalol geslikt tijdens mijn laatste dagen zwangerschap en na de bevalling. Zou echt even overleggen met je internist. Laag zitten met schildkliermedicatie betekent niet automatisch dat je kunt stoppen. Dat is helemaal afhankelijk van je bloedwaardes. Als je schildklier door de medicatie niet meer te snel gaat zal je hartslag waarschijnlijk ook weer normaliseren

3 jaar geleden

Ze gaven bij mij aan dat wanneer het Graves is en ik word zwanger dan moet ik meteen stoppen en dan stopt de Graves ook tijdelijk, maar zal allemaal wel verschillend zijn.

3 jaar geleden

Strumazol is voor de schildklier idd. Zijn er geen andere opties voor je sc ...
Ik gebruik euthyrox voor me schildklier maar die werkt te traag. Weet niet of euthyrox ook wordt gebruikt voor een te snelle schildklier.

2 jaar geleden

Reactie op Ashke1995

Bij mij hebben ze een te snel werkende schildklier ontdekt als ik net zwang ...
Hoi! Ik heb de ziekte van Graves. Waarvoor 2 keer behandeld met stop en replace (stumazol en euthyrox). Sinds 1.5 jaar nu klachten vrij. Ik ben nu 7 weken zwanger en heb vrijdag te horen gekregen dat mijn schildklier weer te hard werkt (tsh <0.01 ft4 30.7 anti stoffen 2.9). Ik heb volgende week een spoed afspraak bij de endocrinoloog. Ik vind het allemaal ontzetten spannend en maak mij veel zorgen. Ik verwacht dat ik op de PTU word gezet. Welke dosis heb jij gebruikt? En tot wanneer? Gaat het goed met de baby? Ik ben ontzettend bang voor congenitale afwijkingen door PTU gebruik. Hoe hoog zijn jou antistoffen? Ik maak me nogal zorgen. Fijn een positief verhaal te lezen:)

2 jaar geleden

Reactie op Baby-2021|

Ik gebruik euthyrox voor me schildklier maar die werkt te traag. Weet niet ...
Nee strumazol en PTU zijn schildklierremmers. Euthyrox en thyrax zijn schildkliervervangers....deze bootsen dus de schildklier stoffen na. Dit gebruik je wanneer een schildklier te langzaam werkt of wanneer je medicatie slikt die de schildklier tijdelijk helemaal stil legt.