56 Reacties

vor 3 Jahren

Ik snap het heel goed hoor! Zou dit ook niet doen. Gelukkig snapt je vriend het ook, we moeten ons gewoon allemaal nog even aan de regels houden.

vor 3 Jahren

Ik snap je helemaal en het is jouw goed recht om dat niet te willen! Mijn schoonouders doen een beetje hetzelfde, dus ik herken je frustratie. Ze denken gewoon alleen aan zichzelf en dat is precies wat jij ook moet doen: lekker aan jezelf denken. Bizar ook dat je schoonmoeder nog aan je vriend vraagt of hij wel komt... Tuurlijk komt hij niet alleen, als hij dan besmet raakt besmet hij jou toch ook. Het is lastig maar gewoon achter je keuze blijven staan! Het is heel logisch dat je je er niet goed bij voelt om met zo veel mensen bij elkaar te komen en zelfs als het onlogisch was geweest bepaal jij nog steeds zelf wat je wel en niet wil.

vor 3 Jahren

Vervelende situatie! Maar je hebt helemaal gelijk dat het niet gaat, zeker als je je er niet prettig bij voelt. En dat is niet onterecht. Want uit onderzoek is duidelijk gebleken dat je als zwangere toch een hoger risico loopt op ernstiger verloop van de COVID. Goed dat je je laat vaccineren, maar je bent na 1 spuit inderdaad nog niet optimaal beschermd. Daarbij is samen komen met 8 mensen uit zoveel verschillende huishoudens inderdaad gewoon niet conform de maatregelen. Dat is nou eenmaal risico vergrotend. Het is je goed recht te weigeren en dat hebben ze maar te accepteren voor nu. Wel fijn dat je vriend je zo steunt! Had natuurlijk ook geen zin gehad als hij toch was gegaan en vervolgens weer bij jou thuis komt met alsnog aan je over te dragen. Misschien in het kader van relatiebehoud even een keer met je schoonmoeder bellen 😅

vor 3 Jahren

Eens met alle eerdere reacties!

vor 3 Jahren

Je hebt helemaal gelijk hoor! Ook om alle redenen die al genoemd zijn. Ik heb toevallig nu griep (33 weken zwanger) en heb echt een dag beetje zitten stressen toen ik zat te wachten op de coronatest uitslag (gelukkig negatief). Terwijl wij ook echt wel voorzichtig zijn. Meestal begrijpen mensen het wel als je uitlegt dat je voorzichtig bent vanwege je zwangerschap. Misschien kun je dat nog eens benoemen? (Ook al zou je ook gelijk hebben als je niet zwanger bent)

vor 3 Jahren

Ik snap je heel goed en zou zelf ook niet gaan. Het gaat niet alleen om je eigen gezondheid maar ook die van je kleintje! Ik zou dit dan ook gewoon aangeven dat je het zelf niet verantwoordelijk vindt en dat je daarom niet kom dat je nu niet alleen aan jezelf en partner moet denken maar ook aan jullie kindje.

vor 3 Jahren

Heel herkenbaar, mijn schoonouders vinden corona maar 'onzin'. Ik ben al meer dan een jaar, ook vanwege mijn astma, niet op verjaardagen geweest. We zijn 2x wezen eten als ik wist dat alleen wij kwamen. Vorige week was er weer een verjaardag en wordt er gewoon schouder aan schouder aan tafel gezeten. Ik laat mijn vriend vrij is zijn keuze, als hij wil gaan moet hij gaan. Merkte op dat ook hij dicht bij anderen zat, heb toen wel aangegeven dat ik het vervelend vond om te zien. Het gaat niet alleen om onze gezondheid maar ook die van de kleine in de maak.

vor 3 Jahren

Reactie op Sabine85

Vervelende situatie! Maar je hebt helemaal gelijk dat het niet gaat, zeke ...
Dat is niet zo wat jij zegt. Er zijn onderzoeken gedaan en hierin zijn een aantal zwangere vrouwen mee genomen. Ze kunnen niet een duidelijk antwoord geven of covid schadelijk is omdat het te korte testperiode is. Ze kunnen geen 1 duidelijk antwoord geven. Verder moet je gewoon doen waar jij je goed bij voelt. Als je bang bent covid te krijgen kun je beter nog al die tijd thuis blijven en nergens meer komen. En als zij daar anders over denken of het jammer/vreemd vinden zou ik daar geen boodschap aan hebben als ik jou was. Ikzelf sta er anders is maar je moet je niet aanpassen aan hen omdat zij dat graag zouden willen vind ik. Dat hebben zij te respecteren 🤗

vor 3 Jahren

Reactie op Peterpan

Dat is niet zo wat jij zegt. Er zijn onderzoeken gedaan en hierin zijn een ...
Dit is niet waar hoor. Doordat duidelijk is gebleken dat covid in het 3e trimester een verhoogd risico geeft voor zowel moeder als kind gaan zwangeren nu eerder gevaccineerd worden en krijgen zij voorrang. Dat is allemaal omdat we juist wel een risicogroep zijn

vor 3 Jahren

Reactie op JBaby2

Dit is niet waar hoor. Doordat duidelijk is gebleken dat covid in het 3e tr ...
Ik ken iemand die covid heeft gehad in het laatste trimester. Ze is wel ziek geweest maar geen probleem voor het kindje de gyneacoloog heeft alleen gezegd nu heeft je kleintje ook anti stoffen. Toen ze weer beter was en een beetje opgeknapt is de kleine op natuurlijk wijze geboren en vanzelf gekomen.

vor 3 Jahren

Er is nog algemene consensus wegens eenkorte testperiode, maar veel individueel onderzoek wijst wel in die richting. Er zijn verschillende reviews en statistische analyses op pubmed die echt een trend aantonen. Dus er is zeker en vast een reden om op te letten als je zwanger bent. En vooral, als er indicatie is, waarom risico nemen? In jouw geval zou ik ook niet gaan. En ook mijn partner niet laten gaan, want hij kan Covid van hen overnemen en jou zo besmetten. Dus goed dat je op je strepen staat!

vor 3 Jahren

Ik heb covid gehad in week 26. Heel ziek geweest met opname. Gelukkig nu wel veilig mijn 4 weken oude baby in mijn armen

vor 3 Jahren

Reactie op Poppy85

Ik heb covid gehad in week 26. Heel ziek geweest met opname. Gelukkig nu we ...
Ik zou zeker voorzichtig zijn.

vor 3 Jahren

Reactie op Poppy85

Ik heb covid gehad in week 26. Heel ziek geweest met opname. Gelukkig nu we ...
Gelukkig maar! Hoop dat je helemaal hersteld bent!

vor 3 Jahren

Los van de corona discussie die gaande is, moet je vooral doen waar jij je goed bij voelt. Als jij niet wil gaan, dan vooral niet gaan. Je hebt het nu duidelijk gezegd. Wel jammer dat ze dan dit soort voorstellen blijven doen, ondanks dat je al meerdere malen hebt aangegeven dat jij je er niet prettig bij voelt. En misschien wordt je raar aangekeken en begrijpen ze jou inderdaad niet. Dit is dan hun probleem, niet de jouwe. Gewoon zoveel mogelijk proberen te genieten van jouw zwangerschap.

vor 3 Jahren

Misschien kun je aan je schoonmoeder vertellen dat als je corona hebt, en benauwd ben, bevallen Echt geen ideale bevalling zal zijn? Je hebt al je krachten nodig, en stel dat je corona krijgt, kun je daar niks van terug draaien... Succes! Denk aan jezelf en je toekomstige gezin👍

vor 3 Jahren

Bedankt voor jullie reacties! Ik krijg net een berichtje van mijn schoonmoeder dat ze begrijpt dat ik huiverig ben, maar dat ze ook hoopt dat ik snap dat zij het jammer vindt. Natuurlijk snap ik dat, maar ik vind mijn gezondheid en vooral dat van dat kleine meisje in mijn buik nu toch even het belangrijkst.

vor 3 Jahren

Reactie op Peterpan

Dat is niet zo wat jij zegt. Er zijn onderzoeken gedaan en hierin zijn een ...
Er is een onderzoek onder 4000 zwangere vrouwen gedaan waaruit de risico's zijn gebleken. Er is oa een 60% groter risico op vroeggeboorte (tussen 32 en 37 weken), groter risico op maternale sterfte en dat de zwangere vrouw op de IC komt/beademd moet worden. Hieronder de bron naar het onderzoek. https://obgyn.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/uog.23619 Ik heb het (inmiddels gesloten) Corona topic gelezen waarin jij de ernst van Corona al eerder bagatelliseerde/ontkende. Dus ik verwacht niet dat bovenstaande informatie of het artikel jou zal overtuigen. Maar ik vind het wel heel vervelend dat jij mij zomaar beschuldigt van het verkondigen van onwaarheden. Je had ook kunnen vragen waar ik mij op baseer en vanuit welke achtergrond ik dit zeg. Dat is in dit geval op dus op een medisch onderzoek in een gerenommeerd tijdschrift. Waarbij ik het onderzoek behoorlijk op waarde kan schatten gezien mijn medische achtergrond (ik ben arts).

vor 3 Jahren

Reactie op Mommytobe889

Bedankt voor jullie reacties! Ik krijg net een berichtje van mijn schoonmoe ...
Fijn dat ze je dat berichtje stuurt. Waarschijnlijk bedoelt ze dat ze het jammer vindt dat jullie er niet bij zijn en de familie dus incompleet is. Niet dat ze het jammer vindt dat dit jouw keuze is. Misschien kun je aangeven dat je het zelf ook jammer vindt dat je familie en vrienden op dit moment weinig kunt zien en dat je dat ook mist. Maar dat je gewoon geen risico wil lopen voor jezelf en haar kleinkind.

vor 3 Jahren

Reactie op Sabine85

Fijn dat ze je dat berichtje stuurt. Waarschijnlijk bedoelt ze dat ze het j ...
Klopt, dat bedoelt ze ook. Heb dit ook wel aangegeven en op zich zie ik haar en de rest van de familie nog wel regelmatig, maar gewoon niet met zoveel tegelijk in 1 ruimte.