21 Reacties

13 dagen geleden

Helaas bestaat hier geen smeersels tegen.

13 dagen geleden

Niks helpt. Behalve tijd. Vaak wordt het op een gegeven moment vanzelf wat lichter

13 dagen geleden

Het enige middel dat er is, is accepteren dat je lichaam een gruwelijke prestatie heeft geleverd en dat je dat terug ziet. Een mooi aandenken hieraan, zal ik maar zeggen.

13 dagen geleden

Ik zou een badpak doen met pijpjes. Ik had die van deacthlon. Ik schaamde me ook voor me strepen op me buik. En wat mensen er van vonden. Een vriendin wees me op dit badpak. Wel met bh vulling heb ik hem.

13 dagen geleden

Je bent net 3 weken geleden bevallen! Geef het tijd > 9 maanden in, minstens 9 maanden uit. Je lijf heeft een topprestatie geleverd, geef tijd om te herstellen. En waarom zou je niet zo naar het zwembad gaan? 🤗 alsof iedereen daar perfect is, we zijn toch allemaal druk met onszelf en hoe dan ook oordeelt iedereen toch wel, ongeacht hoe je eruit ziet 🤷🏼‍♀️ niet te druk om maken 😘 Sorry dat ik niet meer dan dit als tip kan geven

13 dagen geleden

Allereerst gefeliciteerd! Acceptatie is hierbij belangrijk en je bent net drie weken geleden bevallen. Geniet van je kleintje en maak je daar alstjeblieft niet druk om. Dat het lichter kleurt heeft tijd nodig, mijn jongste is twee jaar en ik heb ook nog steeds lichte streepjes. En die zullen waarschijnlijk nooit meer helemaal weg gaan en daar ben ik oke mee. En anders kun je een badpak proberen, dat bedekt wat meer en wellicht voel je je daar prettiger bij, of een bikinibroekje met hoge waist. Ik weet niet waar je de strepen hebt, want ik heb ze namelijk ook bij mijn knieholte op mijn achterbenen dus die zijn altijd zichtbaar ook in badpak ;)

13 dagen geleden

Veel vrouwen (en mannen) hebben last van striae. Waarschijnlijk kom je het bij anderen niet vaak tegen, omdat ze het verbergen. Niet voor schamen, probeer het, het zal veel vrijheid geven waar je achteraf heel blij mee bent. En inderdaad, met de tijd wordt het sowieso minder zichtbaar. Ik heb het helaas op mijn "zwembandjes", niet trots op maar als ik mij erdoor laat beperken, beperk ik ook mijn vreugde en vrijheid. Dat wil ik mij niet laten ontnemen door wat anderen er misschien van vinden. Soms moeilijk, maar zo heerlijk als het lukt. Hetzelfde als met die vetrol(len) na de zwangerschap.. 🙈

13 dagen geleden

Geef het vooral tijd! Misschien kun je nog calendulan ofzo van VSM gebruiken. Daar heb ik qua littekens de beste ervaring mee.

13 dagen geleden

Tijd, acceptatie en ik smeer lekker met shae butter 😊.

13 dagen geleden

Ik vind het mentaal al helpen om ze tijgerstrepen te noemen ipv striemen/striae. Ons lichaam heeft wel even een topprestatie geleverd, en mag daar ook best voor gewaardeerd worden. Tijgers zijn geweldige majestueuze wezens, en de vergelijking helpt mij het te accepteren 🐅

13 dagen geleden

Ik had tijdens mijn eerste zwangerschap mijn hele buik onder de striae. Dat wordt uiteindelijk minder rood/paars maar gaat helaas nooit meer weg. Het zijn nu zilverkleurige strepen waarvan je ook voelt dat er huid onderhuids gescheurd is. Ik baal er ook enorm van maar je kan er niks meer aan doen.

13 dagen geleden

Tijd... enige wat je kan doen is het gehydrateerd houden tegen een trekkend gevoel en het tijd geven. Er bestaat helaas geen wondermiddel. Ik weet dat velen het tijgerstrepen noemen, maar ik zeg altijd MAMAstrepen 😊 draag ze met trots!

13 dagen geleden

Heeft tijd nodig Nu 1.5 jaar na de bevalling merk ik dat het grotendeels parelmoer / wittig is geworden Als ik dan straks in de zomer bruin wordt vallen ze juist weer extra op Maar je bent nog net zo mooi als voorheen

13 dagen geleden

Ik zag laatst deze voorbijkomen op Instagram. Die zette mij wel even aan het denken. Je hebt een topprestatie geleverd, niets om je voor te schamen en als mensen er wat van vinden, zegt dat meer over hen dan over jou. Geniet van je kindje en de zomer, en probeer in de spiegel te kijken met trots ipv met wrok naar je lichaam. Ook je kindje zal er uiteindelijk van leren dat de manier waarop je naar jezelf kijkt bepalend is voor je zelfbeeld.

12 dagen geleden

Met de tijd word de straie licht. In de tussentijd zou je een bikini of badpak kunnen dragen met zo'n omslagrokje special voor zwemmen. Staat nog leuk ook! Tegenwoordig zijn er tattoo artiesten die de straie tattooeren met kleur die precies je huidskleur is, waardoor je niks meer ziet.

12 dagen geleden

Klinkt misschien 'gek', maar ik vind oprecht mijn lichaam mooier dan voor mijn zwangerschap en bevalling. (5 maanden geleden bevallen) Ben echt totaal geen zweverig type, maar elke x als ik naar mijn striemen kijk (en dat zijn er flink wat) komt er een soort geluk stofje vrij ofzo, heel bijzonder! Vind het zo gaaf dat mijn lichaam mn lieve baby gedragen heeft. Heb denk ik een ongelofelijk stuk zelfliefde er bij gekregen dankzij hem 🤗 Hoop dat jij ook ooit zo naar jezelf gaat kijken en gewoon lekker weer naar het zwembad gaat ❤️

12 dagen geleden

Met de tijd word de straie licht. In de tussentijd zou je een bikini of bad ...
Wat heftig dat tattoo artist daar ook al markt in zien. Wow

12 dagen geleden

Wat heftig dat tattoo artist daar ook al markt in zien. Wow
Waar de vraag is, is aanbod. Ik denk dat er al een lange tijd mensen zijn die een permanente camouflage zoeken voor straie oa mensen die veel gewicht verloren zijn en een tummy tuck hebben gekregen.

12 dagen geleden

Waar de vraag is, is aanbod. Ik denk dat er al een lange tijd mensen zijn d ...
Ja, vind het jammer dat er vraag naar is. Maarja dat heb ik bij veel cosmetische dingen hoor. Ik hou van naturel

12 dagen geleden

Ja, vind het jammer dat er vraag naar is. Maarja dat heb ik bij veel cosmet ...
Kan ik begrijpen. Ik geef ook voorkeur aan naturel, maar kan ook begrijpen dat sommige mensen het wel willen en na zo'n behandeling zich echt beter voelen.