9 Reacties

3 jaar geleden

Eerst gefeliciteerd! Ik had 1,5 L bloedverlies. Mijn Hb is gecheckt en die was nog binnen de referentiewaarden, dus geen bloedtransfusie gekregen. Wel een maand ijzerpillen. Ik was de eerste week een (witte) vaatdoek. Ik was echt heel bleek en had weinig uithoudingsvermogen. Maar het ging wonderbaarlijk snel beter. Het duurde even voor ik weer een stuk kon wandelen, maar in huis rommelen en voor mijzelf en zoon zorgen, ging na een dag of 10 prima. Ik heb het nog wel lang koud gehad, zeker 's nachts.

3 jaar geleden

Trouwens na 6 wekennop controle bij de verloskundige was mijn Hb weer als voor de bevalling. Ik voelde me toen qua 'bloedverlies' vermoeidheid ook weer prima.

3 jaar geleden

Bij mijn bevalling, vorig jaar augustus, ben ik 2,6 liter bloed verloren. 1 zakje bloed gekregen, na een week terug in het ziekenhuis met borstontsteking. Bleek 1 zakje toch wel te weinig... Toen nog steeds maar de helft van normale hb, dus antibiotica kuur en ijzertabletten. Ik denk dat ik me na 3 maanden pas weer iets normaler ging voelen. Vooral heel snel moe en geen kracht. Nou sliep m’n kindje ook heel slecht, dus dat heeft het herstel niet geholpen. Ik heb veel ijzerrijk voedsel (vind je makkelijk op internet) en roosvicee ferro genomen. Langzaam opbouwen met bewegen is denk ik ook belangrijk. Ik heb te snel weer bedacht ‘dat het allemaal wel kon’, maar dat kreeg ik echt heel hard weer terug. Dus mijn tips: eet genoeg en gezond en neem alle rust die je kan (al is dat als nieuwe moeder vaak niet veel). Durf hulp te vragen als je het niet meer ziet zitten. Daar heb je uiteindelijk meer aan dan maar doorgaan. Veel geluk gewenst en hopelijk een snel herstel!

3 jaar geleden

Hier ook 2 liter. Maar geen transfusie gehad. Waarom geen idee. Na 3 dagen naar huis en ook niet meer gecheckt od wat dan ook. Heb mij zeker 8 weken ziek gevoeld.

3 jaar geleden

Ik ben de vorige bevalling rond de 3 liter verloren. Dit hadden ze onderschat, dus had maar 1 zak transfusie gekregen. Na 2,5-2 weken kon ik eindelijk even naar beneden en een luier verschonen. HB heb ik nog extra kunnen laten checken door de verloskundige. Verder veel ijzer aanvullen (tabletten, Roosvicee Ferro, biefstuk, spinazie enz). Verder goed rustig aandoen en echt de tijd nemen om aan te sterken... 😘

3 jaar geleden

Ik ben ook 2,5 liter bloed verloren (keizersnede) en heb ook 2 zakken bloedtransfusie gehad. Verder nog ijzertabletten gehad. Ik was de eerste 3/4 weken nog erg moe. De eerste 2 weken ook echt overdag goed moe. Daarna ging m'n vriend weer werken en de verzorging van onze zoon ging eigenlijk best goed. Ik ging dan al wel tegen 20.00 uur naar bed. Ik had gedacht dat t herstel langer had geduurd, maar viel me nog best mee. Luister wel naar je lichaam!

3 jaar geleden

Ik weet niet exact hoeveel bloed ik verloren heb (mijn placenta liet niet los en moest operatief verwijderd worden. Ik heb voordat ik onder narcose ging wel heel wat bloed gezien.) Ik heb nadien 2 zakjes bloed gekregen. De eerste 2 dagen was ik slap/zwak en vertrouwde ik mezelf niet om zelfs maar mijn zoontje al zittend vast te houden. Na de 2 zakjes hebben ze nog eens een controle gedaan. Ze zeiden dat het nog laag stond, maar hebben me er geen meer bijgegeven. Ze hebben me wel gezegd dat ik moest aangeven of ik me slecht/slap zou voelen, want dan zouden ze me wel bijgeven. Ik heb me wel nog een tijdje moe/zwak gevoeld, maar dat zal niet langer dan 2 weken geweest zijn. Als je het niet vertrouwd of meer info wilt, kan je mss even bloed laten prikken bij de huisarts? Dan heb je zekerheid?

3 jaar geleden

Hier geen bloedtransfusie gehad maar wel 2 liter bloed verloren na zeldzame complicatie met bevallen, waardoor ook uiteindelijk een spoedkeizersnede. Mijn hb was 7,3 op dag dat ik zh inging en nog maar 5 na bevalling. Ik moest meteen beginnen met ijzertabletten en kreeg kuur mee naar huis. Eerste 2 weken voelde ik me na 5 min uit bed al moe, wiebelig en beverig en was heel snel buiten adem. Ik zag ook ontzettend wit. Na 4 weken kon ik ineens veel meer doen zonder me beroerd en moe te voelen en kreeg ik ook weer wat kleur. Toevallig had ik toen een belafspraak met het zh waarvoor ik bloed moest prikken en kwam ik erachter dat me hb al flink gestegen was (naar 7,7). Kuur moet ik alsnog afmaken om een voorraadje ijzer op te bouwen vertelde ze. Verder probeer ik ijzerrijk te eten zoals groene groente, rood vlees en fruit,noten (niet icm zuivel want dan word het minder goed opgenomen)

3 jaar geleden

Van harte gefeliciteerd! Wat goed dat ze niet te zuinig zijn geweest door het een en ander toe te dienen. Hoe voel je je nu? Ik heb ook een fluxus pp gehad. Nadat mijn dochter was geboren verloor ik 2,5L bloed. Er werd bij mij op de noodknop gedrukt om alles bij te stellen bij mij. Ik vond het toen heel erg spannend. De placenta wilde niet loslaten dus daarna halsoverkop naar de OK om het operatief te laten verwijderen. Ik heb na de operatie maar een zakje gekregen omdat ze geen voorstander ervan waren. Met de kennis van nu, had ik er nog een geeist om zo fitter aan alles te beginnen maar je gaat toch ook mee met de kennis en expertise. Ik heb mij heel lang niet fit gevoeld. Ik merkte vorige maand (3 maanden bevallen) dat ik wat fitter word. Ik heb zelf na de bevalling veel ijzerrijk eten gegeten, Floradix gedronken. Na een aantal weken ook ijzertabletten geslikt (dit heeft niet gewerkt aangezien er bloed was toegediend) maar ik wilde er alles aan doen om maar te herstellen. Al met al raad ik je echt aan, doe het rustig aan. Ik ben veel te snel gegaan en alles maar goed willen doen maar dat gaat gewoon niet. Je lichaam heeft echt de tijd nodig om te herstellen van 1. de bevalling en daarna ook nog het vele bloedverlies. Je mag ook altijd verloskundige of het ziekenhuis erover bellen want ik lees dat je weinig informatie hebt gekregen en je er toch behoefte aan hebt. Ik hoop dat het steeds weer wat beter gaat. Hier op het forum is ook een andere topic over Fluxus, daar kun je ook veel in terug lezen. Herkenning en een soort van uitgangspunt helpt ook vaak in een herstel. Je bent een sterke vrouw!