391 Reacties

één jaar geleden

Ik ben hierin vrij extreem; ik vind het schandalig dat dit gebeurt. Dat een stel conservatieve mannen van middelbare leeftijd eens even bedenkt dat iedereen, ongeacht leeftijd en situatie, een kind op de wereld zou moeten zetten als die niet gewenst is. Maar ik ben ook heel erg pro-abortus, omdat ik geloof dat een kindje er niks aan heeft om geboren te worden in een dergelijke situatie.

één jaar geleden

meest trieste zaak van de wereld lijkt mij. Hoe kan het dat je als vrouw niet over je eigen lichaam mag beschikken, er is geen enkele wet over het lichaam van een man, maar dit kan gewoon blijkbaar? Gigantische stap terug in de tijd, om nog maar te zwijgen over het feit dat ik zelf een miskraam had en daarbij zoveel bloed verloor dat een ambulance mij met spoed naar het ziekenhuis bracht en met spoed gecuretteerd werd. Zonder die operatie weet ik niet of ik er nog was geweest. Maar dit valt ook onder die wet. Daarnaast is de straf voor abortus na verkrachting hoger dan de straf voor verkrachting. Met andere woorden je kan net zo goed zeggen dat alle vrouwenrechten daar in de fik gestoken zijn.

één jaar geleden

Ik zelf heb soms ook mijn bedenkingen rondom abortus, zelf zou ik het bijvoorbeeld niet kunnen. En heel in sommige situaties vindt ik er ook wat van dat iemand dit doet. Maar ik respecteer wel dat andere die keuze maken. Ik vind er alleen soms wat van. MAAARRR om alle soorten abortus te verbieden (ook medische, en redenen zoals verkrachting etc) vindt ik echt ver-schrikkelijk. Begin van het einde..

één jaar geleden

Reactie op MarijkeYoshi

Ik ben hierin vrij extreem; ik vind het schandalig dat dit gebeurt. Dat een ...
Helemaal mee eens. Het maakt me ontzettend boos om te bedenken dat vrouwen niet meer over hun eigen lichaam mogen beslissen maar dat deze beslissingen in handen liggen van die conservatieve mannen van middelbare leeftijd. Het aantal abortussen zal hiermee niet dalen en het aantal doden zal gaan stijgen omdat vrouwen illegaal abortus zullen ondergaan. De heer Thomas heeft ook al aangegeven het homohuwelijk en anticonceptie af te willen schaffen. Hoewel dit vanuit conservatief, religieus oogpunt komt en discriminatie en rascisme niet hetzelfde is, zou Clarence Thomas als zwarte man toch beter moeten weten hoe het is om onderdrukt, gewongen en gekleineerd te worden.

één jaar geleden

Ik vind het echt verschrikkelijk. Vooral voor vrouwen die zwanger zijn geworden door incest of door een verkrachting. Of als je weet dat je kindje niet levensvatbaar is als het voor de vrouw gevaarlijk is. Ik ben bang dat er dan veel kinderen te vondeling of afgestaan worden. Of nog erger mishandeld of vermoord omdat moeders het niet aankunnen.

één jaar geleden

Ik ben pro-choice, dus schandalig dat dit gebeurd! Ik hoop dat ze snappen dat abortussen gewoon blijven gebeuren, maar dan in vieze achterkamertjes met alle gevolgen van dien… of erger 😤

één jaar geleden

Maar ik snap het niet. Dit druist toch in tegen het feit dat geroepen wordt dat de aarde te overbevolkt raakt?

één jaar geleden

Welke discussie wil je starten met dit topic? Je weet waar dit op uit gaat draaien..

één jaar geleden

Verschrikkelijk. Amerika is een derde wereld land aan het worden. En wees niet naïef over Nederland: het recht op abortus is ook hier niet wettelijk verankert en staat nog altijd in wetboek van Strafrecht. En anticonceptie is al jarenlang een politiek spel. Door Balkenende uit basis pakket gegooid en door Rutte I opnieuw geschrapt.

één jaar geleden

Mijn man zei al, ze zetten weer een stap terug in de tijd. We hadden het er ook even over. Maar ze zijn in Amerika zo gericht op vrijheid. Vooral als je naar de wapenwetgeving kijkt. En nu ontnemen ze vrouwen juist vrijheid om te kiezen!

één jaar geleden

Oh shit ik was nog niet klaar. 1 op de 5 stemt inmiddels extreem rechts. Ik vind dat echt een hele gevaarlijke beweging en maak me daar ook echt zorgen over. Ik ben blij dat ik in NL woon en niet in Amerika maar ook hier moeten we niet naïef worden en vooral niet extreem rechts gaan stemmen 😬🥰

één jaar geleden

Ik vind het belachelijk. Zeker als ik terug denk aan mijn eigen leven. Ik ben op mijn 14e verkracht en zwanger geraakt. Zou ik nu in Amerika wonen, 14 zijn en veerkracht worden dan zou ik het dus niet mogen weghalen. WTF, zou ik zeker de verkrachter nog papa moeten laten spelen ook. Als ik teveel over nadenk maakt het mij zo boos.

één jaar geleden

Ze gaan daar terug naar de Middeleeuwen… en dat door een paar voornamelijk mannelijke grijze postduiven die menen hun hand in andervrouws baarmoeder en ziel te mogen steken. Pro birth, pro life m’n reet. Ze ontnemen vrouwen de optie voor een veilige abortus. Indien ze daar voor kiezen. Dat moet een eigen keus kunnen zijn. En ik moet sowieso nog de eerste vrouw tegenkomen die voor de lol een abortus laat plegen. Ziekelijk. Ik heb niets tegen welk geloof dan ook. Ieder voor zich. Maar laat alsjeblieft niet de mensen die niet met hun gezonde verstand kunnen denken, dit soort levens verwoestende beslissingen maken.

VRIEND

één jaar geleden

Ik vind het een gele verdrietige ontwikkeling 😥. Want wel abortus afschaffen (wat al belachelijk is) maar niks doen aan de zorg, opvang, begeleiding etc van die kinderen die ik akelige omstandigheden worden geboren. En dan de impact op de moeders die ongewenst een zwangerschap moeten voldragen, moeten bevallen van hun kindje en daarna... Alleen maar verliezers...

één jaar geleden

Reactie op Mini-me-1981

Ik vind het belachelijk. Zeker als ik terug denk aan mijn eigen leven. Ik b ...
Zo is het dus niet. Staten mogen voortaan zelf bepalen wat ze in de wetgeving wanneer toestaan. Als je toevallig in een staat woont waar het verboden wordt dan kun je altijd nog uitwijken naar een andere staat. Probleem is dat abortus dus iets voor de rijken wordt. Want de armen, en dat zijn er nogal wat in de VS, hebben geen geld voor een reis, verblijf en abortus.

één jaar geleden

Zeer schadelijk. Je wil niet dat kinderen terecht komen bij "ouders" die helemaal geen kind wilde maar geen keuze hadden

één jaar geleden

Belachelijk, stom, dom, niet kunnen... dat vind ik er van . Baas over je eigen lijf!

één jaar geleden

Vind dat abortus om medische reden (ernstig beperkt) en na verkrachtig in een vroeg stadium wel een optie zou moeten kunnen zijn. Maar wel alleen vroeg. En niet als in een aantal landen waar je in elk stadium nog abortus mag doen.

één jaar geleden

Reactie op JannekeJen

Zo is het dus niet. Staten mogen voortaan zelf bepalen wat ze in de wetgevi ...
Er zijn ook Staten die hebben aangegeven te willen verbieden om naar een andere staat te reizen voor abortus..

één jaar geleden

De manier waarop dit gebeurt vind ik niet kunnen. Ik ben tegen abortus, maar onder bepaalde omstandigheden moet het kunnen zoals medische of na een verkrachting oid. Als je kijkt naar de vrouw in Malta die er bijna zelf aan dood gaat omdat ze haar kindje niet weg mag laten halen die toch al niet zal leven vind ik dat verschrikkelijk. Misschien een onpopulaire mening, maar ik vind het termijn hier in Nederland veel te lang. Tot 24 weken (22 weken in de meeste gevallen) en ook bij mensen waarbij het toevallig niet uitkomt om een kind te hebben. Dan is het al een heel mensje met een kloppend hartje. En misschien kijk ik er te gekleurd naar omdat ik zelf jarenlang moeite heb gehad om zwanger te mogen zijn maar daar kan ik weinig begrip voor hebben.