33 Reacties

één maand geleden

Hey, wat vervelend. Heb je al gekeken naar zzp (zelfstandige) kraamhulp? Mogelijk hebben zij wel plek. Sterkte

één maand geleden

Misschien is het een optie om uit te kijken naar een zzp’er ? Bij ons word geadviseerd om eigenlijk al rond de 6/7 weken al kraamzorg te regelen vanwege de drukte. Ik heb heb goeie ervaringen met zzp’er zou er zeker eens naar kijken! Wij hebben voor de 3e keer dezelfde zzp’er geregeld!

één maand geleden

Wat vervelend dat je er zo wakker van ligt. Wat eerder is genoemd inderdaad is onderzoeken of een zzper iets kan betekenen. Indien dat niet mogelijk is kun je misschien alvast andere voorbereidingen treffen. Zorg dat je lekker eten in de vriezer hebt voor de eerste 1 a 2 weken, neemt al een hoop druk weg. Misschien kun je alvast opzoek naareenschoonmaakster die 1 of 2 keer in de kraamweek kan komen schoonmaken? Misschien heb je familie die graag wilt helpen? En geen zorgen, zonder kraamhulp red je het ook☺️ Nederland is een van de weinige landen waar kraamhulp bestaat. In andere landen doen ze het zonder (ook landen waarin het niet gebruikelijk is dat familie over de vloer komt km te helpen). Geen zorgen, you have got this ☺️

één maand geleden

Heb ik ook gehad! Had zoveel organisaties en zzp'ers gevraagd, maar iedereen zat vol. Uiteindelijk mijn zorgverzekering opgebeld en die hebben uiteindelijk iemand geregeld. (Diegene had ik al eens benaderd, maar zat vol, maar door de zorgverzekering kon ik toch ineens bij haar terecht). Het duurde wel eventjes want ik stond ook op een wachtlijst, maar uiteindelijk toch gelukt.

één maand geleden

Idd op zoek naar een ZZP’er via https://www.kraamzorg1op1.nl/ en/of contact opnemen met je zorgverzekeraar. Wel vervelend die stress. In tegenstelling tot wat een paar reacties hiervoor staat hadden we echt niet zonder kraamzorg gekund, na een hele heftige start, dus zou echt alles op alles zetten om iemand te vinden. Wel naar dat alles tnt vol is.

één maand geleden

Reactie op Herfstrood

Idd op zoek naar een ZZP’er via https://www.kraamzorg1op1.nl/ en/of contact ...
Nee wij ook niet! Alles is nieuw en het is echt fijn als je een goede opstart hebt met een ervaren iemand.

één maand geleden

Je zorgverzekering bellen! Zij zijn verplicht om je te helpen hiermee.

één maand geleden

Zeker je zorgverzekering bellen! Lees hier veel de tip om een ZZP’er te zoeken, maar die zitten meestal nog eerder vol dan de gewone organisaties. Dus geef dat weinig kans. Ik ging het met 4/5 weken zwangerschap regelen en de eerste twee die ik benaderde zaten zelfs toen al vol. Denk dat je het meeste kans maakt via de zorgverzekering.

één maand geleden

Reactie op Lace

Zeker je zorgverzekering bellen! Lees hier veel de tip om een ZZP’er te zoe ...
Dit is ook mijn ervaring. Met 6 weken was ik ook al te laat voor ZZP-ers, maar de grote organisaties hadden nog plek. De organisaties waar ik me bij had ingeschreven gaven wel aan dat ze het minimale aantal uren (3 per dag) konden garanderen. Sta je op de wachtlijst voor meer uren of voor überhaupt iets van kraamzorg? Pas wel even op dat je niet lukraak overal gaat inschrijven ivm annuleringskosten.

één maand geleden

Super vervelend! Ik heb precies hetzelfde gehad. Als ik jou was zou ik een oproep plaatsen op https://www.kraamzorg1op1.nl. Daar zijn allemaal ZZP’ers op aangesloten die dan op je verzoek kunnen reageren. Op die manier regelde ik binnen 2 dagen (en 1 week voor mijn uitgerekend datum) toch nog kraamzorg. Zorgverzekeraar heb ik ook geprobeerd, maar die gaan dan pas actief wat voor je doen op het moment dat je bevalling begint. Dus ze kijken pas last minute of er iemand beschikbaar is. Vond dat echt een hele slechte en chaotische oplossing.

één maand geleden

Hoi! Super vervelend. Ik heb ook mega lang moeten zoeken (5 okt uitgerekend). Via kraamzorg1op1 heb ik iedereen in Utrecht en omstreken benaderd en niemand had plek (of ze reageerden niet) dus zelf vond ik dat alleen maar heel frustrerend eerlijk gezegd. Uiteindelijk kon ik nog terecht bij Koru en bij Kraamzorg Mama. Heb je die toevallig al geprobeerd? Vooral kraamzorgmama is wat groter dus misschien meer kans. Heel veel succes! Ps: heb je al gezocht naar KDV? Ook daar heb ik al bij 25 KDV’s aangemeld maar nergens plek, echt een drama in Utrecht. Dus goed om daar ook vast mee te beginnen en je op wachtlijsten te laten zetten

één maand geleden

Ja tegenwoordig moet je zo ongeveer met natte test bellen. Ik heb met 8 weken kraamzorg en kinderopvang geregeld op aandringen van VK terwijl je dan nog behoorlijke kans op MK hebt tot zo'n 12 weken. Kraamzorg en kinderopvang. Ik zei ook tegen de VK dat is toch hartstikke traumatiserend als je iedereen af moet gaan bellen bij een MK? Ja, zei ze maar het is niet anders, anders zit je zonder.

VRIEND

één maand geleden

als je niemand kan vinden met plek kan je contact opnemen met je zorgverzekering Zij moeten helpen met vinden van zorgaanbieder.

één maand geleden

Heel vervelend! Hier volgens mij al rond 8 weken aangemeld en die werd gelukkig geaccepteerd. Misschien lukt het ook nog met jouw termijn. Ik zit bij Kraaminzicht. Ze werken ook wel veel met ZZP’ers en kraamzorg in opleiding, misschien biedt dat meer mogelijkheden!

één maand geleden

Misschien Kraamvogel proberen? Volgens mij doen zij het over heel Nederland

één maand geleden

Hi allemaal, bedankt voor de reacties. Ik heb mij inderdaad al op kraamzorg 1op1 geregistreerd voor zzpers en daar ook mensen benaderd. Zonder succes. Mijn zorgverzekering (asr) gaf aan dat ze vanuit de kraamzorg instanties ook te horen kregen dat er geen capaciteit is en vertelden me dat ik me dus op de wachtlijst moet zetten...

één maand geleden

Reactie op rachelvanm

Heel vervelend! Hier volgens mij al rond 8 weken aangemeld en die werd gelu ...
Dank je. Ik had hen benaderd maar ze gaven aan geen capaciteit te hebben.

één maand geleden

Reactie op mandymm

Hoi! Super vervelend. Ik heb ook mega lang moeten zoeken (5 okt uitgerekend ...
Dank je! Koru was de eerste die ik benaderde vanwege goede ervaring van vrienden maar ze hadden geen capaciteit... kraamzorg mama had mijn verzekering geen contract mee maar ik zal ze eens vragen!

22 dagen geleden

Heb je zelf alleen mensen benaderd of ook een oproep geplaatst op kraamzorg 1op1?Ik heb dat laatste gedaan en dat leverde mij toen (1 week voor de uitgerekende datum) 2 reacties op 🤞🏻 Naar frustrerend is dit alles zeker!

21 dagen geleden

Reactie op Misjoe

Heb je zelf alleen mensen benaderd of ook een oproep geplaatst op kraamzorg ...
Ja heb ik gedaan. Soms geen reactie, soms wel een reactie maar nog zonder resultaat helaas. Wie weet dat het last minute lukt 🙏🏼