27 Reacties

3 jaar geleden

Dat je een gevoelige baby krijgt. Altans dat is nu onze ervaring. Tijdens zwangerschap geen feestjes en drukte. Na de geboorte geen visite of kraamborrels etc.. onze baby is niks gewend en waren vrijdag even bij de buren met 2 kleine kinderen. Herrie uiteraard. Nou onze zoon was zwaar overprikkeld. Dat vind ik een erg nadeel. Je leest er ook veel over momenteel "de corona baby's". Uiteraard mis je de visite en gezelligheid tijdens je verlof. En wat denk je van de echo's zonder partner. Maar je herstelt zelf wel fijner denk ik. Rust, weinig visite, veel elkaar dus kunnen leren kennen.

3 jaar geleden

Ik heb maar 1 baby dus ik heb geen vergelijking, maar ik kan me niet voorstellen dat het anders was geweest zonder Corona. We hebben alleen geen kraamborrel kunnen geven wat we wel hadden gepland, maar die zou er meer komen omdat we zin hadden in een feestje 😉 Verder zouden toch 9 vd 10 genodigden al eerder komen denk ik. Verder is het natuurlijk echt afhankelijk wat jij zelf prettig vind. Ik had nl. sowieso geen behoefte aan te veel mensen ineens.

3 jaar geleden

Wij wonen in IJsland en ik heb mijn moeder vooral heel erg gemist toen onze zoon geboren werd. Zij kon niet vliegen ivm maatregelen hier en wil ook niet dat zij covid krijgt. De eerste weken waren moeilijk voor mij vooral, omdat ik mijn eigen moeder miste en alles moest doen via videobellen, gewone telefoontjes en appjes. Mijn moeder had het er ook heel moeilijk mee, al was ze blij met alle vragen en contact is nog nooit zo goed geweest. Heb alle andere mensen niet gemist, heerlijk in onze baby bubbel geweest en de focus lag echt op ons en onze zoon. Had het eigenlijk niet anders gewild, minus dat ik mijn moeder graag had willen zien. Heb trouwens niks gemerkt dat onze zoon nu overgevoelig is ofz :)

3 jaar geleden

Ik ben een mensen mens, en nog steeds heb ik het erg zwaar o.a. door corona. We hebben een huilbaby en makkelijk iemand even laten oppassen is er dan niet bij. Een knuffel van iemand die dicht bij staat is er niet bij.. en ga zo maar door. Ik vind het echt een rot tijd. Als ik dit had geweten van te voren hadden we nog een poosje willen wachten..

3 jaar geleden

Ik heb geen vergelijking, maar ik vond het heerlijk. Had er zelf ook geen behoefte aan wilde gewoon heel graag in mijn bubbel blijven. Bij een volgende zou ik het graag weer op deze manier doen, wel of geen corona.

3 jaar geleden

Ik kijk er naar uit dat de visite wat later op bezoek komt 🙈 niet gelijk je eigen tante op de stoep.

3 jaar geleden

Voordeel: Niet te veel visite tegelijk (wij ontvangen wel conform de maatregelen visite, dus in eerste instantie max 3 per dag, nu max 2). Kraamverzorgenden geven aan dat ze in de lockdown veel minder huilbaby's zagen, borstvoeding liep beter en ouders zaten ook beter in hun vel. Want: meer rust. Al die visite brengt ook behoorlijk wat druk met zich mee. Persoonlijk vind ik het ook wel lekker dat niemand moeilijk doet dat ze zoon niet mogen vasthouden. Overigens kan onze zoon prima tegen lawaai. Kwestie van op normaal volume de tv aanhouden en op normaal volume blijven praten als hij in de box ligt te slapen. Niet zachter gaan praten. De nadelen: ik vind het vervelend dat we niemand kunnen knuffelen. Hebben we overigens eenmalig een uitzondering op gemaakt voor onze ouders de eerste keer dat ze langskwamen. Zij houden onze zoon ook vast. En een tweede nadeel is dat we al een paar keer visite hebben moeten verplaatsen omdat wij of zij milde klachten kregen en een test moesten krijgen.

3 jaar geleden

Oh en ik had me best verheugd op wandelingen met man en baby en dan halverwege in een café koffie met wat lekkers. Jammer dat dat nu niet kan!

3 jaar geleden

De rust vond ik erg positief. Alle tijd en rust om aan elkaar te wennen en te knuffelen. Geen druk of op de tijd letten omdat er bezoek komt. Mocht er nog één komen dan ga ik bewust zo'n rustige kraamtijd plannen...

3 jaar geleden

Ben nu zwanger van m’n derde kindje. Ik vind het heel jammer dat we straks bijna geen visite krijgen en ik m’n dochter niet real live aan iedereen kan showen. Ik mis nu al de knuffel van m’n moeder. Straks vast ook! Heb 2x een heerlijke kraamtijd gehad. Met m’n naasten bij me op bed (moeder, zus, schoonzus en vriendinnen) Maar voor nu, lijkt het me ook erg fijn voor mijn kinderen (6 en 4 jaar) Alle tijd voor ons vijven. Lekker ons eigen ding. Alle tijd om te genieten. Dat m’n kinderen overal bij kunnen helpen. Het is maar vanuit welk standpunt ik het bekijk. Maar voor nu voorzie ik vooral rust voor ons gezin. En dan lijkt me heerlijk! We kregen ook een mailtje van naviva met richtlijnen qua bezoek. Wij gaan ons daaraan houden. Ik deel dit, voor m’n bevalling, ook vast mede met de mensen die “normaal gesproken” in de eerste week al op visite komen. Voor opa’s en oma’s maken we een uitzondering

3 jaar geleden

Ik ben bevallen tijdens de lockdown in april. Het voordeel was de rust; geen ooms, tantes en buren op visite. 😁 Maar het nadeel was dat we toen helemaal niemand binnen mochten hebben, zelfs geen ouders, broers/zussen. Zij stonden voor het raam naar ons dochtertje te kijken. Dat brak echt mijn hart. 😢

3 jaar geleden

Wat leuk dat jullie allemaal reageren. Mij lijkt het aan de ene kant fijn dat als de Kraamzorg bijv de wc kan doen en je wat verzorgd word er visite komt. Aan de andere kan denk ik laat me met rust, nieuw leven ik moet nog wennen en krijg geen slaap. Tenminste zo voelt het als nieuwe as mama. Ben benieuwd hoe het gaat zijn. Voor naasten lijkt het me idd lastig (zeker aangezien we in een flat wonen en raam visite niet eens kan). Maar verder lekker rustig. Alleen als het een paar mnd verder is wil je ook niet dat je kind wereld vreemd word. Dubbel

3 jaar geleden

Reactie op runbabyrun

Oh en ik had me best verheugd op wandelingen met man en baby en dan halverw ...
Ja! Herkenbaar, het pronken en kijk mij ff moeder zijn dat mis ik wel

3 jaar geleden

Corona is natuurlijk hartstikke klote, maar het heeft ons veel goeds gebracht. Door thuiswerken (icm met ouderschapsverlof) zien we de baby en oudste zoon veel vaker. Lekkere rustige kraamperiode.. heerlijk!

3 jaar geleden

Mijn grootste nadeel is dat mijn partner nooit mee mag. (Ik ben medisch en daardoor zijn alle controles etc in het ziekenhuis). Voor ons beide zo zwaar. Ook omdat ik nu morgen bijv een gesprek krijg over een medicatie en daar een besluit in moet nemen.. en ik dus ook alleen daar zit.

VRIEND

3 jaar geleden

Voordeel vind ik dat ik niet iedereen hoef toe te laten om op bezoek te komen. Vooral mensen die je normaal ook nooit ziet, die kun je nu prima afhouden “vanwege Corona”. Helemaal prima. Nadeel vind ik wel dat de horeca dicht is. Even een uitstapje maken, klein hapje eten met de baby erbij, middagje winkelen.. dat zijn allemaal dingen die ik nu wel graag weer eens een keer zou willen doen. Maar als je al niet eens een plek hebt om je baby even te voeden of te verschonen, is het leuke er wel snel vanaf natuurlijk.

3 jaar geleden

Voordelen absoluut dat ik zo’n rustige kraamtijd heb gehad. Al die mensen die je nooit ziet hebben we niet toegelaten. Verder waren/zijn wij vrij nuchter dus hebben we goede vrienden en familie wel binnengelaten. Mijn ouders en broertje kwamen net uit quarantaine toen ik beviel, dus zij hebben onze dochter vastgehouden. Inmiddels laten wij veel mensen haar wel af en toe vasthouden. Ze is in de eerste golf geboren. Nadeel vind ik dat veel niet mag. Zo genoten we erg van het babyzwemmen en dat mag nu weer niet.

3 jaar geleden

Ik vond de kraamtijd zo fijn zonder (veel) bezoek!! Veel meer tijd voor onze kinderen ipv steeds haastten om er een beetje fatsoenlijk bij te zitten voor je bezoek. Wij deden alleen familie s avonds die dicht bij stond. De hele dag om te knuffelen, douchen etc. Super fijn!

3 jaar geleden

Voordeel, het is best rustig en leuk wennen zonder bezoek. Nadelen: er is weinig bezoek, ook nadat ik wel bekomen was en toch wel trots mijn baby wou tonen. Wandelen is het enige dat ik met hem doe. Zelfs nooit iets drinken op een terrasje.... ik wandel dan ook enkel hier in de buurt want zonder horeca-opties vind ik ver gaan niet handig (toilet enz). Hopelijk normaliseert het wat tegen volgende zomer en kan weer wat meer...

3 jaar geleden

Reactie op Zhanne

Voordeel, het is best rustig en leuk wennen zonder bezoek. Nadelen: er is ...
Dit dus... ik had zo graag deze zomer lekker naar het strand gegaan/gewandeld, terrasjes etc. Niks gedaan. Als we er nu op uitgaan moet ik lullen als brugman om m’n kind ergens binnen (alleen binnen, ik hoef echt geen loungebank en cocktailtje erbij) te kunnen voeden en verschonen 😖.