28 Reacties

3 jaar geleden

Ja dat kan dan moet jou werk de ziektekosten zelf betalen en anders krijgen ze je salaris van het uwv

3 jaar geleden

Ja dat kan idd ik heb hetzelfde gehad ik zit nu nog 1 maand in de ziektewet via het uwv en daarna ga ik over op wazo. In het eerste trimester had ik hg dat vind het uwv geen kwaal omdat het niet vast gesteld was echt alles moet door een dokter of arts vast gesteld worden anders heb je de kans dat ze je uitkering stopzetten.

3 jaar geleden

Waarschijnlijk ga je dan over naar een reguliere ziekmelding. Dan krijg je geen 100% uitkering, maar het percentage zoals in je CAO afgesproken is. Het is een andere uitkering met dus een andere hoogte, maar doet ‘gelukkig’ niets af aan het feit dag je ziek bent en niet kan werken, wat je bedrijfsarts ziet en dus hou je wel een uitkering.

3 jaar geleden

Reactie op A miracle

Ja dat kan idd ik heb hetzelfde gehad ik zit nu nog 1 maand in de ziektewet ...
Hoe is dat toen bij jou gegaan?

3 jaar geleden

Reactie op mutsjahh

Waarschijnlijk ga je dan over naar een reguliere ziekmelding. Dan krijg je ...
Je blijft dus wel ziekgemeld? Je wordt niet spontaan arbeidsgeschikt gezien en zal moeten werken?

3 jaar geleden

Hoe is dat toen bij jou gegaan?
Maar als de bedrijfsarts al tegen jou heeft gezegd dat werken nu geen prioriteit is heeft een arts dat dus al geconstateerd en kunnen ze je uitkering niet stop zetten. Wat ik je wel aanraad misschien dat je het al gedaan hebt even langs de huisarts met je klachten zodat hun ook alles in het systeem hebben staan. Dan heb je 2 artsen achter je staan zo is het bij mij gelukkig wel goed gegaan.

3 jaar geleden

Je blijft dus wel ziekgemeld? Je wordt niet spontaan arbeidsgeschikt gezien ...
De bedrijfsarts beoordeelt dat en als ik je verhaal zo lees dan is de bedrijfsarts van mening dat je ziek bent en niet kan werken. Dan blijf je ziekgemeld.

3 jaar geleden

In het allerergste geval zegt het UWV: dit vinden wij niet zwangerschapsgerelateerd, wij betalen niet meer. Dikke pech voor je werkgever. Dan moet die betalen. Het UWV gaat puur over wat zij nu betalen. De bedrijfsarts gaat over wel of niet ziekmelden.

3 jaar geleden

Reactie op mutsjahh

De bedrijfsarts beoordeelt dat en als ik je verhaal zo lees dan is de bedri ...
De bedrijfsarts spreek ik pas weer over 8 weken en het UWV belt weer met 5/6 weken. Mijn onzekerheid zit vooral in dat ik bang ben dat er wordt gedacht dat ik voor de lol thuis zit. Onterecht arbeidsgeschikt gemeld worden lijkt me vreselijk! Mocht het een reguliere ziekmelding worden ben ik daar ook nog content mee, maar kan gewoon niet werken.

3 jaar geleden

De bedrijfsarts spreek ik pas weer over 8 weken en het UWV belt weer met 5/ ...
Je hebt de bedrijfsarts toch al gesproken en die heeft gezegd dat werken geen prioriteit heeft. Oftewel je bent ziek. De enige vraag van het UWV is of je ziekte zwangerschapsgerelateerd is. Dus puur wie moet er betalen. De tip die hieronder staat over naar je huisarts gaan vind ik overigens wel een goede. Het is altijd fijn om een tweede arts te hebben die achter je staat.

3 jaar geleden

Reactie op mutsjahh

Je hebt de bedrijfsarts toch al gesproken en die heeft gezegd dat werken ge ...
Dank voor je bericht. Ik bedoel met mijn eerste zin meer dat ik angstig ben het UWV weer te spreken... :) Maar het allerbelangrijkste is dat het mij goed gaat en ik niet zonder inkomen kom te zitten. Dat tweede zal dus sowieso niet gebeuren. Ben een stukje rustiger.

3 jaar geleden

Reactie op A miracle

Maar als de bedrijfsarts al tegen jou heeft gezegd dat werken nu geen prior ...
Dank voor je bericht. Huisarts is op de hoogte🤗

3 jaar geleden

De arbo vind dat je niet hoeft te werken dat is al voldoende hoor. Maak je aub niet te druk. Daar heb je echt niets aan. Dat uwv belt is begrijpelijk je werkgever probeert de vergoeding bij hun te halen. Tja wie zou dat niet doen. Jij krijgt gewoon betaald. Laat je niet gek maken please ;)

3 jaar geleden

De arbo vind dat je niet hoeft te werken dat is al voldoende hoor. Maak je ...
Dankjewel voor je berichtje 😘

3 jaar geleden

Dank voor je bericht. Huisarts is op de hoogte🤗
Dan hoef je je echt niet druk te maken hoor! 😊

2 jaar geleden

Uwv belt meer om je werk te controleren dan jou te controleren. Je werk geeft namelijk een reden op en hopen zo geld te ontvangen van Uwv. Als Uwv die reden ongeldig is, zal Uwv geen geld aan je werk overmaken. Wat dit voor jou betekend, eigenlijk niks. Want de bedrijfsarts heeft je al ziek genoteerd. Jij blijft gewoon ziek. Alleen krijgt 't werk dan weer uit een ander potje van 't Uwv geld voor jou. Of die krijgen niks van 't Uwv, dat hangt beetje af hoe ze 't zelf geregeld hebben. Maar voor jou maakt 't niet uit, ziek is ziek.

2 jaar geleden

Reactie op Mamamei89

Uwv belt meer om je werk te controleren dan jou te controleren. Je werk gee ...
Dank voor je bericht. UWV viste ook een beetje naar hoe vaak ik contact had met mijn werkgever. Dat is in de praktijk meestal nadat de arboarts gebeld heeft; eens per 5/6 weken dus. Mijn contract loopt 2 juli af, werkgever zal dus binnenkort wel contact op moeten nemen over een eventuele verlenging of niet. Zal voor hem niet prettig zijn als blijkt dat de ziektekosten voor zijn rekening vallen... Nogmaals dank voor je bericht 😘

2 jaar geleden

Dank voor je bericht. UWV viste ook een beetje naar hoe vaak ik contact had ...
Ja er wordt helaas vaak gesjoemeld door werkgevers met zwangerschapsziektewetuitkering. (zou dat echt één woord zijn, zo lang 😂) vandaar dat uwv controleert. Maar die termijn dat uwv belt 5/6 weken was bij mij ook.

2 jaar geleden

Dag dames, Ondertussen houdt een volgende vraag mij bezig; hoe zit het met uitbetaling van vakantiegeld in deze situatie? Ik ontvang nu twee maanden mijn loon zoals het door UWV wordt overgemaakt naar mijn werkgever. Krijg ik mijn vakantiegeld ook op die manier uitbetaald?

2 jaar geleden

Dag dames, Ondertussen houdt een volgende vraag mij bezig; hoe zit het me ...
Ik weet dat als t direct van t uwv komt dat t dan al bij de maandelijkse uitbetaling zit.. via je werkgever zou ik niet durven zeggen..